Connect with us

Hír

Drew Brees 174 korábbi csapattársát és edzőjét ajándékozta meg

Drew Brees 39 évesen megélt egyet s mást NFL-es pályafutása során. A 18. szezonjában lévő irányító számos csapattárssal és edzővel dolgozhatott karrierje során, akiknek szeretné jelezni, hogy nem felejti el azt, amit érte tettek.

 

Brees ennek érdekében 174 korábbi csapattársának és edzőjének adott ajándékot a karácsony szellemében. Elmondása szerint az, hogy idén megdönthette az NFL passzolt yardok rekordját, nem csak az ő érdeme, hanem megannyi csapattársé és mentoré, akik az évek során segítették őt a passzjátékban. Ilyen volt többek között Mike Karney is, aki három szezonon át volt Brees csapattársa 2006-tól 2008-ig, de őt sem felejtette ki a szórásból a veterán irányító.

 

 

Brees minden egyes embernek akit felírt a listájára egy ilyen személyre szabott labdát ajándékozott. A kedvenc része a dologban az, ahogy a játékosok megköszönik neki a héten kiküldött ajándékokat. A legjobb példa erre Fred McCraryé, aki a Chargers fullbackje volt Brees újonc szezonjában, de még róla sem feledkezett meg a Saints klasszisa. McCrary olyan büszke volt, hogy a fodrásznál is arról mesélt, hogy híres lett.

 

Szerettem volna tenni valamit mindenkiért. Az érzelmek azután a meccs után előtörtek belőlem, de utána egyből jött a pihenőhét, ami nagyon jókor jött. Tudtam venni egy mély levegőt, és elgondolkozhattam hogyan is háláljam meg ezt a mérföldkövet azoknak, akik tevékeny részesei voltak ennek. Szeretnék törődni azokkal, akik velem is törődtek karrierem során.

– mondta Brees.

 

Érdekesség, hogy Norv Turner, a Panthers támadókoordinátora is kapott egy labdát mint Karney, holott vasárnap épp egymás ellen játszanak csapataik. Ám Brees nem feledi el azt, amit újoncként megtanított neki az akkor a Chargers OC-jeként dolgozó szakember. A bye weeken való gondolkodás és ötletelés után arra jutott, hogy minden egyes játékosnak akar adni valamit, aki kapott el tőle passzt a Chargersnél és a Saintsnél is, de hát nem róla lenne szó, ha ezt fairnek gondolta volna.

 

Először ez volt a terv, de aztán gondolkodtam. Nem csak az elkapóknak köszönhetek mindent, hanem azoknak a srácoknak is, aki blokkoltak nekem. Így hát nekiálltam előkeresni azon játékosokat is, akik valaha a támadófalamba tartoztak. Megtörtént. Utána beugrott, hogy edzők nélkül sem jött volna össze a passzolt yard rekord, így őket is számításba vettem. Szép hosszú lista lett, de mindent meg akarok köszönni nekik.

 

Végül 174 labda került kiosztársa, amiből kapott például Dr. James Andrews, aki Brees vállát operálta meg 2006-ban, Tom House, aki hosszú éveken át volt a dobótechnikájáért felelős edzője, Mickey Loomis, aki elhozta őt New Orleansba, és Gayle Benson, a Saints újdonsült tulajdonosa is. Ettől az a szerethető figura amellett, hogy minden idők egyik legjobb irányítója is egyben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!