Connect with us

Hír

Edzőkitekintőt hozott a Jézuska

Karácsony ide vagy oda, nem feltétlen ébredhettek kellemes pletykaáradatokra és híresztelésekre egyes NFL csapatok edzői. Most összeszedtük a vasárnap óta terjengő riportokat ebbe a cikkbe, bejgli mellé ajánljuk!

 

 

Kezdjük azzal amit már tudunk! Pete Carroll ugyan nem volt kérdéses az edzőkeringőben, de 2021-ig bebiztosította a pozícióját a Seahawks egy szerződéshosszabbítással. John Harbaugh ugyan még nem papírozta le a maradását, de a Ravens közleménye szerint továbbra is ő marad a vezetőedző a csapat élén.

 

És akkor jöjjenek a pletykák! Vance Joseph állása a levegőben lóg Denverben, amit a Raiders elleni vereség csak tovább erősített. Minden bizonnyal lapátra kerül majd, de nem kell aggódnia azon, hogy sokáig munkanélküli marad. Egyesek arra is látnak esélyt, hogy főedzőként kaphat állást ha Marvin Lewis távozna a Bengalstól, de a valószínűbbnek azt tartják, hogy ő lehet a csapat új védőkoordinátora. Jelenleg ezt a szerepet is Lewis tölti be a csapat élén, miután november elején kirúgták a januárban kinevezett Teryl Austint. A hír nem véletlen, hiszen Joseph dolgozott már Lewis stábjában, két évig volt a secondary felelőse a Bengalsban.

 

Jim Harbaugh visszatérése az NFL-be már egy ideje téma a sajtóban, és már meg is kezdték a találgatást. Két csapat is szóba jött a jelenleg a Michiganen dolgozó szakember új állomáshelyeként, a New York Jets és a Miami Dolphins. A Jets hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Todd Bowles a csapat vezetőedzője, és nem áll szándékában Harbaugh-val pótolni, de más riportok szerint Mike Maccagnan general manager boldogan elhozná Darnold mentorálására a korábbi NFL irányítót. A legutóbbi két találkozón mutatott játék Bowles mellett szól, de ha menesztik, a hírek szerint akkor sem maradhat sokáig állás nélkül a ligában. A Dolphins szintén tagadta, hogy Harbaugh szerződtetésén gondolkodna, ugyanakkor azt sem erősítette meg, hogy Gase állása stabil a csapat élén…

 

Az nfl.com saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy mind Doug Marrone, mind Ron Rivera megtarthatja pozícióját a Jaguars illetve a Panthers élén. A floridaiak a tavalyi konferencia döntőt követően ismét az AFC South utolsó helyén tanyáznak, és már most sejthető, hogy számos változás lesz a csapat körül, de vezetőedző-csere várhatóan nem lesz. Ez annak köszönhető, hogy a tulajdonos Shad Khan állandóságot szeretne a Jaguarsban, és egy rossz idény után nem kezd pánikolni és felborítani mindent. Ő és Tom Coughlin is úgy gondolja, hogy Marrone kezében biztonságban van a Jaguars hosszú távon. Ugyanez igaz a Panthersre is, akinél szintén a tulajdonos lobbizik jelenlegi főedzője mellett. David Tepper májusban lett a charlotte-i csapat tulajdonosa, de türelmes Riverával szemben, és bízik a szakértelmében. Érdekes, hogy Dirk Koetterről is megjelentek olyan riportok, miszerint a Bucs nem zárja ki a megtartását, ahogy az edzői stáb és Winston is megkapná a jövő évet a bizonyításra. Ugyanakkor ne vegyük biztosra, hogy mindhárman maradnak csapataik élén.

 

 

Arizonában is esélyes, hogy januártól ismét elindul az edzőkeresés, miután Steve Wilks első szezonja nem úgy sikerült, ahogy azt remélték. Ezt erősíti meg a pletkya, miszerint Mike McCarthy és a Cardinals között megvan a közös érdeklődés az együttműködésre, és a Packerstől – épp a Cardinalstól elszenvedett vereség után – kirúgott vezetőedző lenne Josh Rosen mentora a sivatagban. Larry Fitzgerald, a csapat ikonja viszont arról számolt be, hogy minden játékosa szereti Wilkst, és szeretné őt viszontlátni jövőre is a keret élén.

 

Végül két visszatérő edzővel zárnánk hírösszegzőnket. Az Indianapolis Colts és a Detroit Lions korábbi vezetőedzője, Jim Caldwell szívesen visszatérne 2019-ben hasonló pozícióba, és úgy gondolja jó eséllyel pályázhat néhány csapatnál a megüresedett helyekre. Önbizalma az van, meg kell hagyni… Van viszont egy rég nem látott arc is, aki szintén szívesen visszatérne az NFL keringésébe. Ő pedig nem más, mint Charlie Weis, aki legutóbb a Chiefs támadókoordinátoraként volt alkalmazva az NFL-ben 2010-ben. A 62 éves szakember korábban a Jetsnél és a Patriotsnál is dolgozott hasonló szerepkörben, és ugyanúgy OC-ként térne vissza 2019-ben is. Weis a Kansas Egyetemről való 2014-es távozása óta csak elemzőként dolgozik, de négy évnyi pihenő után szeretne ismét headsetet ragadni a legmagasabb szinten.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!