Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

Már csak három ilyen previewt olvashattok ebben az évben ezzel együtt, azt pedig ne feledjétek, hogy ma, azaz szombaton is lesznek már mérkőzések!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Green Bay Packers @ Chicago Bears 19.00, GamePass

A Bears 2011 óta 2-13-as mérleget tud felmutatni a Packers ellen és emlékezhetünk az első fordulós 20 pontos leolvadásra is – vagy Aaron Rodgers varázslatra, kinek hogy tetszik. A macik oldalára billentheti a mérleg nyerlvét, hogy a Packers 8 meccse nem tudott idegenben nyerni, míg a Bears jó formában van, hétből hatot behúztak.

A Bearsnek fenn kell tudni tartania a múlt héten beindított futójátékot, Trubiskynek pedig bizonyítania kell, ha komolyan gondolják a playoffban való menetelést. Vajon ez a meccs jelenti majd Aaron Rodgers hihetetlen interception-mentes szériájának a végét? A Bears már 25 labdát halászott le idén, szóval van rá esély…

Dallas Cowboys @ Indianapolis Colts 19.00, SportTv

A Cowboys alapvetően jobb csapat a Coltsnál, a matchup is jónak néz ki szerintem az ő szemszögükből, Vegasban mégis a Colts a favorit. Talán azért, mert nekik kötelező a győzelem, ha playoffba akarnak jutni, a Cowboysnak pedig szinte mindegy is? Mondjuk a harmadik kiemelésre és ezáltal a Seahawks elkerülésére van egy kis esélyük (19%), ehhez bőven kell a Bears segítsége is. Veszélyes lehet ilyen szempontból a ‘Boysnak a következő három hét, nehogy elveszítsék ezt a kiváló formát.

Nagy kérdés, hogy a Colts hogyan fog tudni haladni a Boys védelme ellen. Az egy szem TY Hilton, mint playmaker vajon mire lesz elég? A Cowboysnál Cooper érkezésével Elliott is god mode-ba kapcsolt, neki van a legtöbb scrimmage yardja és a második legtöbb elkapása futók közt az elkapó érkezése óta. Teljesen átalakult ez az offense, a jó irányba.

Érdekes aspektusa a találkozónak a két Év Újonc Védője jelölt játéka, az egyik oldalon Darius Leonardöt, a másikon Leighton Vander Escht lehet figyelni kiváló játékuk miatt.

New England Patriots @ Pittsburgh Steleers 22.25, SportTv

Hatalmas rivalizálás, mondhatnánk. De tényleg az? Az utóbbi években a Pats utalja ezt a matchupot. A Patriots az utóbbi 5 összecsapásukat (rájátszással együtt) megnyerte átlagban 12,8 ponttal. Tom Brady karrierje során 11-2 a Steelers ellen (rájátszással együtt), 28 TD-t és 4 INT-t dobott egy erős 113,0-s passer ratinggel, ami a legjobb valaha egy játékostól egyetlen csapat ellen (minimum 10 meccs). Tavaly nagyon közel volt a Steelers, vajon most sikerül?

A Steelers a hazai pálya előnyében bízhat, hiszen a Saints után ők a legjobbak támadóoldalon a saját otthonukban, míg a Patriots offense csak a középmezőnyben van a Gillette-től távol. Gronkot valahogy meg kellene állítaniuk. Vagy az is jó, ha Stevan Ridley összehoz egy monster meccset bosszúból volt csapata ellen.

Szombaton rendezik

Houston Texans @ New York Jets 22.30, SportTv

A Jets múlt héten egy vereséggel konkrétan az 1/1-et szerezhette volna meg (leggyengébb sorsoláserősség miatt övék lett volna a tiebreaker), de legalább látták, hogy Sam Darnold képes egy top védelem ellen győztes drive-ot vezetni. Ez egy fontos dolog és a fiatal irányító fejlődése szempontjából nem elhanyagolható. A Texans egy hónap után utazik újra idegenbe, ami biztos nem egyszerű, de jobb ellenfelet nem is választhattak volna, hiszen a Jets az utóbbi 3 hazai meccsén átlagban 21,8 ponttal kapott ki.

Cleveland Browns @ Denver Broncos 02.20, SportTv

Imádom ezt a Brownst Hue Jackson nélkül. Baker Mayfield a 9. hét óta az egyik legjobb irányító a ligában, a Browns támadósora pedig szárnyal Freddie Kitchens alatt – el ne engedjék!!! Hue kivágása óta a Browns vezeti a ligát játékonkénti yardokban (6,9), ehhez képest a legkevesebb sacket engedték (3) és mind az összes red zone lehetőségüket TD-re váltották (14/14)! Hihetetlen transzformáció, Mayfieldet pedig érdemes figyelemmel követni. A sok sebből vérző Broncos ellen is ők az esélyesek, legalábbis a mi tippjeink alapján.

A többiek

Detroit Lions @ Buffalo Bills 19.00

Az utóbbi öt hét alapján a Lions szerzi a legkevesebb yardot játékonként (4,3). Borzasztó nézni a támadósort, egyrészt a playmakerek teljes hiányában, másrészt Jim Bob Cooter irányítása alatt. A Bills védelme is jól le fogja tudni zárni az utakat Staffordék előtt, a másik matchup lesz érdekesebb, hogy Josh Allen most mennyire fog tudni rohangálni Snacks Harrisonék előtt – vagy reményeik szerint inkább mögött. Az utóbbi pár hétben egész nézhető a Bills támadósora a gyors playmakereikkel, illetve Josh Allen fickándozásával, szóval talán érdekesebb meccs lesz, mint a múlt heti Lions-Cardinals. A Lionsnek egyébként nem megy jól decemberben a hidegben, ugyanis nyitott pályán 3-6 a mérlegük 2011 óta.

Tampa Bay Buccaneers @ Baltimore Ravens 19.00

A Buccaneers védelme idegenben ennyi pontot kapott idén: 40 + 48 + 34 + 37 + 42 + 38. Ez egy 39,8 pontos átlag, amit Lamar Jacksonék valószínűleg nem ugranak meg, de a győzelemhez elegendőt össze tudnak hozni, főleg hogy a liga egyik legjobb védelme támogatja őket. A Ravensnek jó esélye lehet megnyerni a csoportját is, úgyhogy a hollók extrán hajthatnak a győzelmekért a szezon hátralevő részében.

Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons 19.00

A Cardinals támadósora a legrosszabb talán a ligában. Mondjuk az utóbbi 5 forduló alapján a Falconsé sem sokkal jobb, Ryanék ugyanis nem tudtak 20 pont fölé jutni már november első vasárnapja óta. Két megsebzett madár találkozik Atlantában, ráadásul jelenleg mindketten top4-es pickek birtokosai.

Oakland Raiders @ Cincinnati Bengals 19.00

A liga két legrosszabb védelme lesz pályán Cincinnatiben. A Bengals ellen az ellenfelek a támadássorozatok 50%-ából pontot szereznek, a Raiders ellen ugyanez a szám 49,2%, ez pedig a két legrosszabb mutató az NFL-ben. A Bengals szinte egyedül Joe Mixonban bízhat, a Raidersnek pedig mintha kicsit megindult volna a támadósora. Összejöhet két győzelem zsinórban Grudenéknek? A keleti parton nem szeretnek játszani, a tavalyi évvel együtt 1-5 a fosztogatók mérlege ilyen helyzetben. Vajon ez lesz Marvin Lewis utolsó hazai meccse a Bengals vezetőedzőjeként?

Tennessee Titans @ New York Giants 19.00

Ennek a mérkőzésnek a kimenetelében vagyok talán a legkevésbé magabiztos a héten. Két közepes csapat találkozik, az egyik borzasztóan hullámzó, a másik pedig ugyan ötből négyet nyert zsinórban, ezek Nick Mullens, Jameis Winston, Chase Daniel és Mark Sanchez vezette csapatok ellen születtek. Ráadásult OBJ sem fog tudni játszani. Barkley vajon megint megold mindent? Előfordulhat, főleg hogy a Titans átlagban mindössze 19 pontot szerez idegenben idén…

Miami Dolphins @ Minnesota Vikings 19.00

A Dolphins egy nagyon emocionális győzelmen van túl, pont olyanon, mint amilyenen a Vikings volt túl januárban. A vikingek a Minnesota Miracle után hatalmas pofonba szaladtak bele, vajon a delfinek is így járnak a Miami Miracle után? Nem segíti a helyzetüket, hogy idegenben elég problémásak, egyedül a Jetset tudták megverni még a második körben. Mindeközben a Vikings mindössze 9 TD-t engedett idén hazai pályán, ami a második legkevesebb a szezonban.

Washington Redskins @ Jacksonville Jaguars 19.00

A hét meccse. Egy jó meccs. Egy nézhető meccs. Könnyen lehet a hét legrosszabb meccse lesz ez borzasztóan kevés ponttal és két impotens támadósorral. A Jaguars hazai meccsein jelenleg a legkevesebb pont születik, átlagban 31,4, de engem nagyon meglepne, ha elérnék ezt a csapatok. Az utóbbi öt hétben a három legritkábban pontot szerző csapatból itt lesz kettő a pályán.

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers 22.05

A Seahawks bebiztosíthatja a rájátszását hivatalosan is ezen a meccsen, egyértelműen jobbak a halászsasok a 49ersnél. Az utóbbi 9 meccsüket nyerték az aranyások ellen átlagosan 13,4 ponttal, itt sem lesz nagy kérdés. De hogy pozitívumot is mondjak a hazaiakról: nem tudom mondtam-e már, de George Kittle top3-as tight enddé nőtte ki magát, a 10,2 yardos elkapás utáni átlaga nem hogy a TE-k közt, de a WR-ek közt is első a sorban. Nem csak idén, hanem 2006 óta, amikor először elkezdték ezt mérni.

Philadelphia Eagles @ Los Angeles Rams 02.20, SportTv

Az Eagles fél kerete IR-en van vagy csak simán sérült, már Wentz hátsérülését mint kiderült borzasztóan kezelték, igazából elment a szezon. Ez egy jó kis önbizalomnövelő győzelem lehet a kicsit megrekedt Rams számára, akik visszatérhetnek a helyes útra egy sima győzelemmel, ahol szénné fogják égetni az Eagles sérült secondaryjét. Ahogy Jimmy Kempski írta, nagyobb az esélye egy 30 pontos Rams győzelemnek, mint egy Eagles winnek.

Bold Predictions

jarred: Nick Foles tavaly a legjobb meccsét a Vikings ellen játszotta 352 yarddal és 3 TD-vel. Most a rams ellen legalább 375 yardot és 4 TD-t fog dobni

rowi: A Bears ellen idén eddig hárman dobtak 3 TD passzt (Rodgers, Brady, Osweiler) és 380 yardot engedtek egy QB-nak maximum a levegőben (Osweiler). Rodgers most 381+ yardot és 4+ TD-t is felpakol a táblára. (Rodgersnek ilyen meccse eddig összesen 4 volt karrierje során.)

katonadani: Tavaly a Minnesota Miracle után a Vikings 31 ponttal kapott ki az Eaglestől. Most a Miami Miracle után a Dolphins legalább ennyivel fog kikapni a Vikingstól.

Szerkesztőségi tippverseny

  1. löfli (134-74)
  2. renningan (128-80)
  3. KGYM (127-81)
  4. gabokocka (127-81)
  5. kerekisti (126-82)
  6. kronikk (126-82)
  7. alatriste (125-83)
  8. g495sr (125-83)
  9. katonadani (125-83)
  10. jarred (122-86)
  11. rowi (122-86)
  12. leonidasz (122-86)
  13. balentin (119-89)
  14. drip (116-92)
  15. chester (105-103)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!