Connect with us

Hír

Frederick már nem játszik idén

Egész régen írtunk már Travis Frederickről, a liga egyik legjobb centeréről, akit egy nagyon ritka autoimmun betegséggel, Guillain Barre Szindrómával (GBS) diagnosztizálták még augusztusban. Nagyjából egy hónapja beszélt arról, hogy újra kezd érezni a kezével és tudja, hogy teljesen fel fog épülni és fog még focizni. Az viszont egyre biztosabb, hogy erre nem idén kerül sor.

 

 

Stephen Jones beszélt erről a minap, elmondása szerint is valószínűtlen, hogy Frederick visszatér idén a pályára. Persze ez nem meglepő, hiszen már december van és nem kaptunk hírt, hogy közel lenne egyáltalán az edzésbe álláshoz. Kiesésével egyébként egyértelműen visszaesett a Cowboys támadófala, de nyilvánvalóan ha a poszt legjobbja nem áll rendelkezésre, azt megérzi az egység.

 

A GBS egy neurológiai betegség, ahol az immunrendszer támadja a perifériás idegrendszert, tehát az agyon és gerincvelőn kívüli részeit az idegrendszernek, melyek az egész testet behálózzák idegekkel. A nagyon enyhe verziótól a nagyon komolyig terjedhet, rövid gyengeségtől szinte teljes bénulásig, ahol a beteg nem tud magától lélegezni. Szerencsére a legtöbben előbb-utóbb felépülnek ebből, néhányan tapasztalnak gyengeséget időről időre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!