Connect with us

Érdekességek

Három hely maradt kiadó a rájátszásra

Őrült fordulón vagyunk túl, aminek sikerült felforgatnia az állóvizet a rájátszás harcokért. Több csapat is bebiztosította magát, így már csak három hely maradt kiadó – azokért viszont öldöklő csata várható.

 

 

NFC

 

Két csapat is szomorkodhat, mert matematikailag is befejeződött számukra a 2018-as szezon. A Panthers 6-2-es szezonkezdést követően szaladt bele zsinórban hét vereségbe, míg a Redskins a Titans ellen maradt alul. Ezek a vereségek, valamint az Eagles és a Vikings győzelme parkolópályára tette őket.

 

Csoportgyőztesek

 

Az biztos, hogy a Saints az első, a Cowboys pedig a negyedik kiemelt lesz győzelmét követően. A Rams amennyiben nyer az utolsó héten a 49ers ellen hazai pályán, akkor övék lesz a második kiemelés és a vele járó pihenőhét, ha viszont Goffék kikapnak, a Bears pedig legyűri a Vikingst idegenben, akkor a Macik lesznek a második kiemeltek.

 

  • 1. New Orleans Saints (13-2)
  • 2. Los Angeles Rams (12-3)
  • 3. Chicago Bears (11-4)
  • 4. Dallas Cowboys (9-6)

 

Wild Card

 

A Seahawks kibérelte már a wild card helyet magának, a Vikings pedig egy Bears elleni győzelemmel megteheti ugyanezt a hatodik helyért vasárnap. Ha a Sehawks kikapna a Cardinalstól, míg a Vikings nyerne, akkor fordulna a helyezés a csapatok előtt.

 

  • 5. Seattle Seahawks (9-6)
  • 6. Minnesota Vikings (8-6-1)

 

In the hunt

 

Már csak a Philadelphia Eagles kontárkodhat bele a hat továbbjutó csapat kilétébe. Hogy ez összejöjjön, ahhoz egyrészt meg kell nyerniük a Redskins elleni idegenbeli meccsüket, másrészt a Vikingsnak ki kell kapnia a Bearstől.

 

  • 7. Philadelphia Eagles (8-7)

 

AFC

 

Az AFC-ben ugyan két hely még kiadó, de egy helyezés sincs még lefixálva, nem gondoltuk volna a szezon elején, hogy ekkora izgalmak lesznek a legvégén is a konferenciában. Két csapattól itt is búcsúztunk, a Cleveland Browns számára nem alakultak jól az eredmények, valamint a Dolphins is lemondhat a csoportelsőségéről, és vele együtt a rájátszásról is a vereségét követően.

 

 

Csoportelsők

 

Mindössze egy csapat biztosította be a csoportelsőséget, “hatalmas meglepetésre” ez a New England Patriots. A többi csoportban még alakulhat úgy az utolsó forduló, hogy változzon a jelenlegi csapatok kiléte, de természetesen egy győzelemmel mindhárom jelenlegi első elkerülheti ezt. Egy nagy változás történt, a Steelers veresége, valamint a Ravens győzelme azt eredményezte, hogy a Lamar Jackson vezette Hollók kerültek be a fináléra ebbe a kvartettbe. Ami a helyezéseket illeti, itt lehetnek még komoly számítások, de erről majd Dani hoz szokás szerint cikket a hét közepén. Az izgalmakról annyit, hogy a jelenleg első Chiefs 1., 2., 3. és 5. kiemelt is lehet még.

 

  • 1. Kansas City Chiefs (11-4)
  • 2. New England Patriots (10-5)
  • 3. Houston Texans (10-5)
  • 4. Baltimore Ravens (9-6)

 

Wild Card

 

A Chargers továbbra is hátradőlve lehet itt, rá egy csapat sem veszélyes már, és inkább a csoportelsőséget célozná meg az utolsó fordulóban. Győzelmével a Colts került be hatodik kiemeltnek, de ezért a helyért még egy mindent eldöntő rangadó hátra van.

 

  • 5. Los Angeles Chargers (11-4)
  • 6. Indianapolis Colts (9-6)

 

In the hunt

 

A Steelers a lehető legrosszabbkor került ebbe a kasztba, így már nem csak a saját kezében van a sorsa. Roethlisbergerék rájátszás álma csak a csoportgyőzelemmel jöhet már össze (kivéve, ha a Colts-Titans döntetlen lesz), ehhez a Bengalst le kell győznie, a Ravensnek pedig ki kell kapnia a Brownstól. Az utolsó versenyben lévő csapat pedig a Titans, akinek a Colts elleni meccse élet-halál harc lesz. Egy egészen bizarr szcenárióval viszont akár a második kiemelés is meglehet Vrabeléknek.

 

  • 7. Tennessee Titans (9-6)
  • 8. Pittsburgh Steelers (8-6-1)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!