Connect with us

Érdekességek

Így néz ki az NFC rájátszásának mezőnye

Az Eagles visszatért, a Rams pole-pozícióban, a Lions, a Falcons és a Packers gyakorlatilag elbúcsúzott. Négy fordulóval a vége előtt így néz ki az NFC rájátszásának mezőnye.

 

 

Csoportgyőztesek

 

  • 1. Rams (11-1)
  • 2. Saints (10-2)
  • 3. Bears (8-4)
  • 4. Cowboys (7-5)

 

Ha kicsit szenvedve is, de nyert a Rams a Lions ellen, és már garantáltan megnyerte a csoportját. Ráadásul, mivel sokkal könnyebb a sorsolása a Saintsnél, így jó eséllyel meg is lesz az első kiemelés. Breeséknek sem kell nagyon izgulniuk, a második kiemelés eléggé biztosnak tűnik, valószínűtlen, hogy a Bears kettővel, a Cowboys pedig hárommal többször nyerjen a következő fordulókban.

 

A Bearsnél viszont már lehet izgulni a Giants elleni meglepetés vereség után. Trubiskyvel persze nyilván más lesz, de a csapat a 49ers mellett játszik még a Vikings, Rams duóval, ráadásul Aaron Rodgerséket még most sem szabad lebecsülni, küzdeni kell a 10-6-ért. A Cowboysnak viszont gyakorlatilag csak meg kell vernie az Eaglest hétvégén és szinte garantált a csoportgyőzelem, kis szerencsével a harmadik kiemelés is meglehet.

 

Wild Card

 

  • 5. Seahawks (7-5)
  • 6. Vikings (6-5-1)

 

A Seahawksnak már csak a Wild Card maradt, de mivel a Saints és a Rams után a Seattle tűnik a legjobb csapatnak a konferenciában, ez nem lehet probléma. Ráadásul a Pantherst is verték már idén, ami fontos a tiebreaker miatt, játszanak még a 49ersszel és a Cardinalsszal, illetve hazai pályán fogadják a Vikingst és a Chiefst, jó esély van egy 10-6-os alapszakaszra és az 5. helyre.

 

 

A Vikings helyzete már jóval nehezebb, mert bár harcban vannak a csoportgyőzelemért, messze nem olyan meggyőző a csapat. A Dolphins és a Lions ellen kötelező a győzelem, de a Seahawkst és a Bearst is verni kellene, ha biztosak akarnak lenni rájátszásban.

 

Az üldözők

 

  • 7. Panthers (6-6)
  • 8. Eagles (6-6)
  • 9. Washington (6-6)
  • 10. Buccaneers (5-7)

 

A Panthers négy meccset veszített sorozatban, de még mindig csak fél győzelemre van lemaradva a Vikingstól, ráadásul már idén verte az Eaglest. A két Saints elleni meccs miatt azonban nehéz dolguk van, illetve a Browns és a Falcons sem egy könnyű ellenfél.

 

Az Eaglesről már fentebb írtunk, a Cowboys ellen áll vagy bukik gyakorlatilag a szezon. A Redksinsnek papíron van esélye, de Mark Sanchezzel a kezdőben ennek nem sok realitása van. Ahogy a Bucs PO-ba jutására sem kell feltenni a házat, pláne, hogy a Saints, Ravens, Cowboys, Falcons négyessel játszik még.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!