Connect with us

Érdekességek

Inkább a practice squad, mint a címvédő rostere

Ifeadi Odenigbo nevével talán kevés olvasónk találkozott eddig, nem véletlenül. A jelenleg a Vikings gyakorlócsapatában szereplő defensive end második szezonját tölti a ligában, és mindössze egyszer lépett eddig pályára az NFL-ben. Ezt lett volna lehetősége növelni, ő azonban nem élt vele.

 

 

A nigériai származású Odenigbót ugyanis szerette volna leigazolni a címvédő Philadelphia Eagles az 53-as keretébe – ez ugyebár egy franchise gyakorlócsapatából teljesen megengedett. Az Eagles képzeletben le is rakta a szerződést a 24 éves védő elé, akinek így lett volna lehetősége akár pályára is lépnie a Sasoknál, mégis nemet mondott. A Vikings ugyanis megadta azt a heti 28 235 dollárt amit Howie Roseman kínált neki, és úgy döntött, inkább marad a lilamezesek practice squadjában.

 

A gyakorlócsapatban sosem tudhatod meddig maradsz a csapatnál, mondhatni napról napra élsz. A Vikings részéről ugyanakkor azt mondták, része vagyok a hosszú távú elképzeléseiknek, ezért szeretnék, ha nem írnám alá a szerződésemet az Eaglesnél. Ez tök király! Azt mondták megadják azt a pénzt amit Roseman kínált, csak maradjak a gyarkolócsapatukban. Engem meggyőztek.

– mondta Odenigbo.

 

Pedig a Vikings egyszer már lemondott róla. A 2017-es draft hetedik körében választották ki, de a végső keretszűkítést nem élte meg a csapatnál, viszont a practice squadba visszaogazolták. 2018-ban ezt már nem tudták eljátszani, a szeptember 1-i kivágását követő másnap a Cleveland Browns claimelte. Alig három hetet töltött csak ott, ezt követően a Cardinalshoz került, ahol lejátszotta eddigi egyetlen meccsét az NFL-ben, de az arizonai kaland is csak egy hónapig tartott számára. Október 31. óta erősíti ismét a Vikings gyakorlócsapatát, ahol azt reméli, hogy egy future contractot kap majd januárban, bebiztosítva ezzel azt, hogy más csapat ne tudja leigazolni.

 

A pletykák szerint nem csak az Eagles, de a Colts is az érdeklődök között volt Odenigbo játékjogáért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!