Connect with us

Hír

Ismét előjött a marihuána kérdéskör az NFL-ben

Josh Gordon újabb eltiltása tiltott szerek használata miatt felnyitotta a már jól ismert NFL vs marihuána vitatémát. Egyre nagyobb tekintéjű emberek tartják fölöslegesnek a büntetéseket, amikkel sztárjátékosokat is a partvonalon kívülre tehetnek, ez pedig senkinek sem jó.

 

 

A tiltott szerek használatának betiltása nem újkeletű dolog az Egyesült Államokban. Még a ’70-es években kezdődő ‘War on Drugs’ projekt alapján minden tiltott szert, amit Közép-és Dél-Amerikából hoztak be az államokba végleg ki akarták írtani az országból. Lassan eltelt 40 év, és bár a kemény drogok ellen ugyanolyan elánnal lépnek fel, a marihuánát több államban is legalizálták, mondván a súlyos betegek számára gyógyító hatású lehet. Utóbbi miatt lobbizott érte nem egy NFL-játékos is, akik van, hogy fájdalomcsillapítok tucatjait szedik be azért, hogy álomra tudják hajtani a fejüket a folyamatos fájdalmaktól.

 

Több tulajdonos is támogatná az enyhébb szabályokat, akik közül Jerry Jones, a Dallas Cowboys mindenese a szószóló. Jones nem érti, hogy ha a játékos a szabadidejében füvezik, az miért jár több meccses eltiltással, és bár sokan állnak be a kezdeményezés mögé, az NFL nem hajlandó figyelmet szentelni a tömegre. A harc a felek között csak egyre erősödni fog, hiszen 2021-re lejár a jelenlegi Kollektív Szerződés, és mindkét fél szeretné belevenni az újba a saját igazát a marihuána kérdéskörről. Az NFL erre kongresszusi támogatásban bízik, míg a “tüntetők” abban, hogy a többség meggyőzheti majd Roger Goodellt, akár drasztikus módszerekkel is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!