Connect with us

Érdekességek

Josh Allen úgy fut, mint soha senki

Josh Allen, a Bills újonc irányítója egyedülálló három meccsen van túl. Olyan dolgokat művel a pályán, amilyenekre nem volt még példa az NFL történetében. Néha a karját is megvillantja, azonban az utóbbi három héten inkább a lábával keltett szenzációt.

Megdöntötte ugyanis Michael Vick rekordját három egymást követő meccsen irányító által futott yardokban. Vicknek 294 volt a legjobbja így, Allen most viszont egészen elképesztő 335 yardig jutott a földön, emellé pedig 2 TD-t is bepakolt a közösbe. Összehasonlításképp Saquon Barkley 396 yardot tudott összeszorgoskodni ezidő alatt – hússzal több kísérletből. Vagy ha mást veszünk alapul, az idei év legtöbb yardot futó játékosa, Ezekiel Elliott csak 99,1 yardot átlagol meccsenként, miközben Allen az utóbbi három meccsen 111,7-et.

Allennek 490 futott yardja van a szezonban, ezzel vezet az irányítók között, pedig csak 9 meccsen lépett pályára. Ráadásul ezt a mennyiséget mindössze 66 futásból érte el, ami nagyjából harminccal kevesebb, mint amennyiből Lamar Jackson és Cam Newton a második, illetve harmadik helyre fel tudott kerülni. Ha csak a 8 kezdő meccsét vesszük alapul, akkor a 464 futott yard (és 5 TD) egy másik Michael Vick rekordot is átadott a múltnak, ugyanis egy irányító sem szerzett még ennyit élete első 8 kezdő NFL-meccsén – Vicknek 418 jött össze (és 4 TD).

Persze nem valószínű, hogy fenn tudja tartani ezt hosszútávon Allen, a védelmek egyre jobban fognak erre figyelni. Akkor pedig a passzjátékban kell majd megvernie őket, amiben egyelőre elég hullámzó teljesítményt nyújt. Első meccsein vagy most a Jets ellen nem volt valami jó, de például az előző két hétben a Dolphins és a Jaguars ellen a játék ezen aspektusában is kiváló volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!