Connect with us

Beharangozó

Kinek a szakmai stábja jobb? – MNF-beharangozó

Pár héttel ezelőtt ez a meccs úgy nézett ki, mint ami eldöntheti az NFC East csoportelsőségét, de azóta sokat változott a világ mindkét csapat körül, leginkább a bekövetkezett sérülések miatt. Így az edzői stáb szakértelmén múlhat, ki mennyire tudja felkészíteni a cserejátékosokat a csoportrangadóra.

 

Washington Redskins (6-5) @ Philadelphia Eagles (5-6)

2:15, Sport TV

 

Grudenéknek a támadósor okozhat problémát

 

A fővárosiaknál a támadófal régóta próbléma, hiszen a két kezdő guard egy napon került a sérültlistára majd’ egy hónapja. Ezt leginkább a futó Adrian Peterson szívta meg, akire többszörösen is rájár a rúd. Samaje Perine és Chris Thompson sem látott már jó ideje pályát, így jobbára a veterán futóra hárultak a földön való támadások sikerességei, ám fal nélkül már ő sem képes csodákra. A pláne az egészben, hogy a végére már ő sem 100%-osan játszott, és az esti meccsre is kérdéses a játéka. Jó hír viszont, hogy Thompson úgy néz ki visszatérhet, ezzel a passzjáték egy fontos fegyverrel bővült.

 

 

Szükség is lesz rá, hiszen elkapókból is dögrovás van a rosteren. Az offseasonben szerződtetett Paul Richardson szintén IR-on van, Jamison Crowder idén nagyon gyenge szezonon van túl, és mit ad isten, ő sem 100%-os állapotban van, míg Josh Doctson nem tud felnőni az érte kiadott első körös draftcetlihez, de ő legalább tudja vállalni a játékot. Így maradt rajta kívül az idei Mr. Irrelevant Trey Quinn, a draftolatlan újonc Maurice Harris, illetve a rutinos Michael Floyd. Ne csodálkozzunk tehát azon, hogy a tight end Jordan Reed vezeti a Redskinst elkapásokban és elkapott yardokban is. Ugye mondanom sem kell, hogy az ő játéka is kérdéses…

 

Ám mindezek eltörpülnek Alex Smith kiesése mellett, hiszen Colt McCoyra hárul a feladat, hogy életben tartsa a Rézbőrűek reményeit a csoportgyőzelemért. Tekintve, hogy az Eagles a Super Bowl hangoveren megy keresztül, ez nem is lesz lehetetlen feladat. A podcastünkben már megjegyeztem, hogy pont azzal a fegyverrel verhetik meg az Eaglest, amivel tavaly Super Bowlig meneteltek: a dupla tight endes felállásokkal. Vernond Davis és Reed halálos párost alkotnak, McCoy is előszeretettel passzol feléjük, és jobb híján ők a legjobb célpontjai. Thompson esetleges visszatérésével egy újabb rövid célpont állna rendelkezésére, aki képes lehet a first downhoz szükséges yardokat biztosítani akár 4-5 air yardos passzok esetén is.

 

Jim Schwartz most megmutathatja szakértelmét

 

Én nagyon kedvelem az Eagles védőkoordinátorának munkásságát, de nem lesz egyszerű dolga még a megtizedelt Redskins offense ellen sem. Sérültekből a hazaiaknál sem lesz hiány, ami főleg a back sevent érinti. Jordan Hicks, Jalen Mills és Avonte Maddox biztos nem lép pályára, Ronald Darby és Rodney McLeod egy ideje már IR-on csücsül, szóval lehetnek még itt problémák. Talán nem lesz akkora armageddon mint a Giants ellen, ahol practice squad játékosok fogták OBJ-éket, de megnyugodni nem nyugodhatnak meg az Eagles drukkerek.

 

 

Jó hír viszont, hogy a védőfal alakulóban van. Tim Jernigan visszatért, Haloti Ngata is épp egészséges, így Schwartz ahhoz nyúlhatott végre, amit nagyon imád a védelmeiben: a védőfal rotációját. A Giants ellen 8 védőfalember is bevetésre került, és mind több, mint 10 snapet kapott. Köztük nyilván az újonc Josh Sweat és a gyakorlócsapatból felhozott Treyvon Hester voltak fent a legkevesebbet a pályán, de a merítésre ott nem lehet panasz. Ez a Redskins támadófalát látva kulcsfontosságú lehet, mert ha sikerül kivenni a futójátékot a képletből, valamint a fal kellő nyomás alá tudná helyezni McCoyt, akkor az levenné a terhet a gyenge secondaryről.

 

Amit jó lesz nézni: Wentz a Redskins védőfala ellen

 

Semleges szurkolóknak jó hírrel is szolgálhatunk, hiszen a két csapat erősebb egységeiben nincs akkora csillaghullás, így szinte teljes létszámmal láthatjuk őket a pályán. Wentzék ugyan nem hasítanak úgy mint tavaly, de én nem írnám le a harmadéves irányítót, hiszen bármikor képes varázslatra – de ehhez kelleni fog a támadófal és a futójáték is. Utóbbinál probléma lehet, hogy az elmúlt meccseken egyre nagyobb szerephez jutó draftolatlan újonc, Josh Adams felkerült a sérülésjelentésre, és a játéka is kérdésessé vált – minden bizonnyal azért tudja vállalni a játékot. Ám ahogy a túloldalon, úgy itt is visszatérhet egy gadget RB, jelen esetben Darren Sproles, aki már ég a bizonyítási vágytól. Az O-Line jelenleg teljes pompájában készülhet a Redskins egyre jobb formába lendülő védőfala ellen.

 

Két évig az volt a Redskins leggyengébb pontja, hogy a fal belseje lyukas volt, se futás, se nyomásgyakorlás terén nem tudtak maradandót alkotni. Most négy fiatalra építve remekül tudják variálni a falat adott játékszituációhoz. Ha nyomás kell, akkor a Jonathan Allen és Zeusz fia Matt Ioannidis kaphat reflektorfényt (utóbbi játéka kérdéses), míg futás ellen két újonc, az elsőkörös Da’Ron Payne és Tim Settle teheti ki a stoptáblát. Payne ráadásul alaposan szembemegy azokkal a kritikusokkal, akik azt mondták, csak a futások megállításához ért, így végre egy ütőképes fal állt össze a Redskinsnél. Hozzájuk még odacsapjuk a szélről érkező Ryan Kerrigant, valamint az egyre jobban teljesítő Preston Smitht, és máris egy remek matchupot kapunk az arcunkba.

 

 

Hiába van a hazai pálya előnye az Eaglesnél, idén ez nem ad hozzá annyi pluszt, mint tavaly, ezt jól mutatja a 3-3-as hazai mérlegük. Mégis, kerekistin kívül egyikünk sem bízik abban, hogy Colt McCoy és Jon Gruden csodát tesz a címvédő ellen. Mindkét csapat a túlélésért játszik, így a vereség senkinél nem jöhet számításba – bízzunk benne, hogy ez a mi szórakozásunkra is jó hatással lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!