Connect with us

Összefoglaló

Mariota nélkül nyert a Titans, a Ravens védelme lesimázta a Chargerst

A playoff szempontjából létfontosságú meccseket kaptunk az arcunkba szombat este, amiken nem a támadófoci magasiskoláját láthattuk, de cserébe szinte a végéig szoros volt mindkét találkozó.

 

 

Washington Redskins @ Tennessee Titans 16 – 25

 

Mindkét csapat a rájátszás reményéért lépett pályára, kár, hogy ez a színvonalon nem igazán látszott. Mondjuk ez aligha a csapatok hibája, egy rahedli sérülttel várták az összecsapást, és ez a hazaiakat a meccs közben is sújtotta.

 

Két legjobb játékosa is kiesett Vrabelnek

 

Ahogy az várható volt, a bombaformában lévő Derrick Henry futásaira alapozták a támadásaikat, amik megalapoztak az RPO és play action játékoknak, amivel sikerült összezavarni a Redskins védelmét – legalábbis az első drive-ban. Ezután a támadók gyakorlatilag moziztak az utolsó negyedig, ami részben a vendég védelem feljavulásának, részben pedig Mariota sérülésének volt köszönhető. A félidő vége előtt ugyanis egy sacket követően könyöksérülést szenvedett a korábbi 1/2-es irányító, ami után már nem láttuk többet a Nissan Stadium gyepén. Gabberttel a kezdőben Henry ismét előtérbe került, és ahogy az első drive-ban, úgy az utolsóban is az ő futásaira alapozva tudták mattolni a Redskinst, ami egy Gabbert TD passzal csúcsosodott ki. Vrabel számára további fejtörést okozhat, hogy Jurrel Casey sem fejezte be a mérkőzést, nem nézett ki jól, ahogy a térdét fájlalta.

 

 

Egy hiba is végzetes lehet

 

Az NFL gyakran nem igazságos, ezt most a Redskins beugró QB-ja, Josh Johnson is megtapasztalhatta. A támadójátékuk kísértetisesen hasonlított a Titansére (nem véletlenül), Adrian Petersonon nem látszott ma a kor, ahogy Johnsonon sem az, hogy hét éve nem volt kezdő meccse a ligában. Voltak pontatlan átadásai, de összességében csak egy komolyabb hibát vétett, pechére az a meccsükbe került. A Rézbőrűek game winning drive-ját az addig higgadtan játszó irányító egy elkapkodott interceptionnel zárta le, amivel gyakorlatilag a győzelem is elúszott. A végén még 14 másodpercre megkapták a zsugát, de az a drive egy pick 6-szel záródott, kialakítva a végeredményt.

 

Jay Gruden kis híján csodát csinált, de számukra gyakorlatilag befejeződött a szezon érdemi része ezzel a vereséggel – esély még van a PO-ra, de ahhoz a Vikingsnak és az Eaglesnek is ki kell kapnia kétszer. A Titans viszont izgatottan várhatta a fél 3-as meccs végét, valamint két csoportellenfele vasárnapi találkozóját.

 

Baltimore Ravens @ Los Angeles Chargers 22 – 10

 

Gyakorlatilag egy Divisional Round meccsnek is felfogható volt a Ravens és a Chargers csörtéje, ahol a védelmek uralták a találkozót. A hazai csapat két dolgot is lemásolt a múlt heti performanszukról: Rivers első passza ismét INT lett, és itt is csak egyszer vezetett a Chargers az egész meccs során. Csakhogy most kikaptak…

 

A Chargers defense kimaxolta

 

Becsülettel felkészült Lamar Jacksonból és az általa képviselt stílusból (13/39 futva) Anthony Lynn csapata, és nem rajtuk múlt a siker. Igazából mindössze három nagy játékot engedett a defense: a meccs elején Edwards futását (FG lett), a meccs egyetlen komolyabb Lamar Jackson megiramodását (turnover on downs, de ez a mezőnypozíció segítette elő a következő BAL FG-t), és Mark Andrews elkapását (TD). Gyakorlatilag ráhúzhatjuk, hogy az ezekből szerzett pontok miatt vesztett a Chargers, de ez nem lenne túl igazságos. Főleg, hogy a Chargers egyetlen TD-jéhez vezető utat pont a védelem turnovere segítette elő.

 

 

Tökön lőtte magát az offense

 

Felfoghatjuk úgy is, hogy a Ravens védelme TD-t és három turnovert szerezve dominálta Riverst, de felfoghatjuk úgy is, hogy ezt megint sikerült elchokerkedni. Egyrészt a 8 hazai büntetésből hat vagy hét az offense-é volt, amivel saját maguk helyzetét nehezítették meg többször is (Rivers kétszer is megdobott egy harmadik és hosszút first downra az első félidőben, mindkettőt elvették zászló miatt), másrészt a félidőig szerintem a Chargers legtöbb yardot hozó játékosa a Ravens safetyje, Tony Jefferson volt, aki back to back két büntetéssel nagyjából 30 yarddal tolta meg a Chargers szekerét, elősegítve ezzel egy mezőnygólhoz. A végén megvolt a lehetősége a Chargersnek egy game winning drive-ra, de Gates fumble-je, és az abból visszahordott TD-vel eldőlt a meccs. (Rivers azért a kövi drive-ban bedobta a vendég endzone-ba a labdát, csak pechére védő kapta el).

 

A Titans öröme tehát nagyjából 4 órán át tartott, a Ravens győzelmével visszavette a 6. kiemelést, és várhatják a Steelers Saints elleni rangadóját, hogy maradnak-e itt, vagy a csoport élére ugranak Roethlisbergerék esetleges vereségét követően. A Chargers már tuti ott lesz januárban is a mezőnyben, de ha a Chiefs legyőzi a Seahawkst, akkor biztos, hogy a Wild Card körben láthatjuk majd Riverséket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!