Connect with us

Érdekességek

Még van esély az elképzelhetetlenre, lemaradhat a Patriots a rájátszásról

A Patriots esetében a rájátszásba jutásról beszélni olyan, mintha arról vitatkoznánk, hogy holnap is felkel-e a nap. Akár már a héten megnyerheti a csoportját a csapat, amivel természetesen bejut a PO-ba. Ugyanakkor csak a poén kedvéért nézzük meg, mi a szükséges minimum ahhoz, hogy a nap mégse keljen fel.

 

 

 

1. A Patriotsnak ki kell kapnia a Dolphinstól

 

Miamiben mindig nehéz nyerni, ez most is benne lehet a pakliban. A Dolphins idén csak egyszer kapott ki hazai pályán, mondjuk pont a Lionstől.

 

2. Legalább két meccset el kell veszítenie a hátralévő háromból

 

Steelers, Bills, Jets – ellenük lesz a Pats utolsó három mérkőzése. A Steelers ellen ki lehet kapni, de kellene egy hazai zakó a Bills-Jets duótól is.

 

3. A Dolphins nyerjen meg legalább két meccset az utolsó háromból (az egyik a Bills ellen legyen)

 

A Vikings ellen ki lehet kapni idegenben, a Jaguars és a Bills ugyanakkor kvázi kötelező. Ha így történne, akkor a Dolphins és a Patriots is 10-6-tal állna, de a csoporton belüli mérleg (5-1 vs. 4-2) a Miaminek kedvezne.

 

4. A Steelers, Ravens, Chiefs, Chargers négyesnek jobban kell teljesítenie a Patriotsnál

 

A Chiefs és a Chargers helyzete egyszerű, ha előbbi még egy meccset, utóbbi pedig még kettőt megnyer a hátralévő négy közül, akkor már a Patriots előtt végez. A Steelers és a Ravens nehezebb ügy.

 

A Steelersnek legalább három meccset meg kell nyerni a következő négyből, így a 10-5-1-es mérlege nyilván jobb lesz, mint a Patriotsé (még akkor is, ha esetleg a Pats az egy győzelmét pont a Steelers ellen szerzi). A Ravensnek szintén legalább három meccset meg kell nyernie a következő fordulókban és akkor garantáltan a Patriots előtt végez, ugyanis biztosan jobb lesz a konferencián belüli mérlege.

 

Amennyiben a fentiek bekövetkeznek, akkor a Dolphins, Steelers, Texans, Chiefs, Chargers és Ravens hatos jut be a rájátszásba, a Patriots pedig a 2008-as, 11-5-ös szezon után ismét lemarad. A házat ne tegyük fel rá.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!