Connect with us

Érdekességek

Mi lesz Flacco sorsa?

Joe Flacco sérülése miatt Lamar Jackson vette át a stafétát és egyértelműen jobb lett a Ravens ettől a váltástól. Flacco játéka a Chiefs elleni meccs előtt kérdéses volt és az is felmerült, hogy ha elég egészséges is a játékra, akkor is csak a padot fogja koptatni. Hivatalosan nem állt készen a játékra, de nagyon jó kérdés, hogy vajon akkor is kihagyták-e volna a keretből, ha nincs egy potens irányítójuk és fontosabb lett volna Flacco visszatérése. Erre a kérdésre persze nem kapunk választ, de a héten minden bizonnyal hivatalosan is kommunikálja a világ felé a Ravens, hogy mostantól bizony Lamar Jackson a kezdő irányítójuk, nem pedig Joe Flacco.

És akkor jöhet a kérdés: mi lesz Flacco sorsa? Kirúgják vagy el tudják cserélni?

A hirtelen válasz az lenne, hogy nincs az az isten, hogy valaki átvállalja Flacco szerződését. Azonban lehet, hogy mégis. Hiszen ha levonják a garantált tartalmakat, amiket a Ravens már kifizetett, akkor Flacco jövőre 18,5 millió dollárt, 2020-ban 20,25 millió dollárt, 2021-ben pedig 24,25 millió dollárt foglalna a sapkából, nem garantáltan. Ha ezt összehasonlítjuk a szabadügynök piacon lévő szerződésekkel, akkor még lehet is ráció egy cserében, főleg hogy bármikor kivágható lenne különösebb terhek nélkül.

Ennyit kifizetni Flaccónak nem biztos, hogy rosszabb, mint megfizetni valakit a piacon. Nem lesz olyan nagy merítés egyébként a szabadügynökök között, Blake Bortles, Tyrod Taylor és Ryan Fitzpatrick lehet a krémje az idei felhoztatalnak. Lehet lesz olyan csapat, amelyik inkább Flaccót szeretné a fent említettek helyett, és egy kondícionális hátsó körös picket adnának is érte – a Ravensnek pedig valójában bármit megéri elfogadni, hiszen amúgy valószínűleg kivágnák. Persze be kell nyelniük 16 millió dollárnyi halott pénzt, de így is spórolnának 10,5 milliót. Ha várnak vele még egy évet, akkor csak $8 millió halott pénzt keletkezik és $20 milliót spórolnának, de hát kifizetnének még neki rengeteg pénzt azért, hogy 2019-ben a padon üljön.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!