Connect with us

Érdekességek

Nagy kavarodás volt az AFC-ben a rájátszásért

Mivel a MNF egy NFC-s csoportrangadó lesz, az AFC letudta a 13. fordulót, ezáltal ott már egy teljes képet kaptunk a rájátszás helyzetet követően. Az eredmények alakulása egyrészt szétszakította a mezőnyt, másrészt az üldözőket is összeterelte.

 

 

Csoportgyőztesek

 

  • 1. Kansas City Chiefs (10-2)
  • 2. New England Patriots (9-3)
  • 3. Houston Texans (9-3)
  • 4. Pittsburgh Steelers (7-4-1)

 

Az talán borítékolható, hogy a Patriots és a Texans meg fogja nyerni a csoportját, így az ő helyük biztosnak tűnik a januári etapra. A Chiefs egyelőre őrzi az első kiemelését, de mivel a Patriots a Texanst és a Chiefset is legyőzte az idei alapszakaszban, a tie breakert könnyen nyerhetik ők ha úgy adódik. Ráadásul a Chiefs mögött ott lohol a Chargers is, szóval nem csak a konferenciában kell a hátuk mögé nézni. A Steelers egyelőre a döntetlenje miatt lehet negyedik kiemelt, és ha nem kapják össze magukat Big Benék, akár a csoportgyőzelmük is veszélybe kerülhet – két hete nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.

 

Wild Card

 

  • 5. Los Angeles Chargers (9-3)
  • 6. Baltimore Ravens (7-5)

 

Már két hete sem volt igazán kérdés, hogy a Chargers valószínűleg behúzza az egyik WC helyet, de ez egyre egyértelműbbé kezd válni (és akár még a csoportgyőzelemért is hajthatnak). Így jobbára egyetlen hely kiadó az AFC-ben, az pedig az utolsó wild card pozíció, amit jelenleg a Lamar Jacksonnal a kezdőben 3-0-ás mérleggel álló Ravens birtokol. Ráadásul ők is bejelentkezhetnek a csoportgyőzelemért, ami a Steelerst szorítaná ebbe a pozícióba.

 

In the hunt

 

  • 7. Miami Dolphins (6-6)
  • 8. Indianapolis Colts (6-6)
  • 9. Denver Broncos (6-6)
  • 10. Tennessee Titans (6-6)

 

Azzal, hogy a Colts elszerencsétlenkedte a meccsét a Jaguars ellen, valamint a Broncos legyőzte a Bengalst, kialakult egy négyes fogat hasonló mérleggel, akik joggal pályáznak arra az egy kiadó helyre. Egyelőre a Dolphins van a pole-ban, de a következő két meccsük a Patriots és a Vikings ellen lesz, amikből legalább az egyiket nyerniük kéne a rájátszásért. A Colts előnye az, hogy a Dolphinst és a Titanst is verte idén, de Mariotáékkal még játszanak az utolsó fordulóban – ahogy a következő két meccsen a Texans és a Cowboys ellen is. Ha csak a sorsolást nézzük, a Broncos útja tűnik a legegyszerűbbnek, hiszen a 49ers – Browns – Raiders hármas következik számukra, de a Chargers elleni utolsó meccsük is hazai pályán lesz. Szinte hasonló helyzetben van a Titans is a Jaguars – Giants – Redskins – Colts sorral, de az ő játékuk talán a legkevésbé meggyőző ebből a négyesből.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!