Connect with us

Beharangozó

Nesze nektek védőfoci – Jaguars @ Titans

Az alapszakasz előtt még jóval több izgalmat rejtett ez a találkozó és jogos volt a feltételezés, hogy ennek az összecsapásnak a győztese akár a csoport első helyét is behúzhatja. Nagyot fordult azóta a világ délen, a Jacksonville utazik a Tennessee otthonába.

 

A Jaguars befolyásolja majd a meccseit

 

Nem sok párhuzamot tudnék a múlt hét csütörtöki találkozó és a jelenlegi mérkőzés között, de talán a pontok száma egy lehet a kevés hasonlóság közül. A Jaguars az elmúlt három mérkőzésén átlagban 15 pontot engedett, de a Steelers ellen három negyeden keresztül ennél sokkal jobban is álltak. A Titans már nem tud felmutatni ilyen szép sort, de ha valamire, akkor a védelmükre tudnak támaszkodni a Jaguars ellen. Itt akár már messzebbre is mehetünk, ugyanis a Jaguars az elmúlt hét mérkőzésén nem átlagol offense oldalon többet, mint 15 pont. Valószínűleg a Jaguars teljesítményén fog múlni a ponttermés a labda mindkét oldalán.

 

Azon a csapaton, amely most épp Cody Kesslerrel áll ki. A támadókoordinátor és irányítóváltás egyelőre csak eredményben hozott változást, mutatott játékban egyáltalán nem. Sőt, szigorúan nézve az offense eredménye is inkább romlott, mint javult. Kessler pontossága jobb, mint Bortlesé volt, de cserébe sokkal kevesebb yardot hoz átadásonként, pedig már elődje se tartozott a liga élmezőnyébe. Tehát elmondható, hogy a Jaguars az abszolút biztonságos rövid passzjáték felé nyitott, hogy minél kisebb legyen az esély a labdaeladásra. Ez a lépés valamelyest indokolt, mert így a defense képes lehet meccsben tartani őket, de hosszútávon nem igazán fenntartható.

 

Ezen a játékon a futójáték feléledése javíthat, mert Fournette visszatér eltiltásából és visszaragadja a kezdő pozíciót. Az tagadhatatlan szerintem, hogy a Jaguars futójáték vele a fedélzeten jobban működött, pedig aztán a 3.2 yardos futásonkénti átlaga a liga legaljára elegendő, még úgy is, hogy kevés próbálkozásból is volt 8 darab 10 yardos futása. Ebben persze nem csak ő, de támadófal is hibás, akik a tavalyi év óta hatalmas visszafejlődésen mentek keresztül. Robinson kiesése óta nem találja magát az egység.

 

Melyik arcát mutatja a Titans?

 

A Jaguars játéka finoman szólva is hagy kívánnivalót maga után, ellenben ők egész évben tudják lassan hozni ezt a rossz játékot, a Titans ebben sokkal kevésbé megbízható. Vajon az a csapat köszön vissza, amelyik lesimázta az egyik tavalyi döntőst és a másikat is megverte? Vagy az, amely a Billstől és Dolphinstól is kikapott? Ezt a kettőséget egyébként mérkőzésen belül is képesek megmutatni. Nem is kell messzire menni, elég ha múlt heti első félidős és második félidős játékukat nézzük.

 

Ez a kérdés részben összefügg az ő támadófalukkal is. Amikor például könnyedén nyertek a Patriots ellen, akkor a két tackle egyetlen nyomást engedett és a futásblokkolás is működött. Amikor például kikaptak a Billstől, akkor a fal két széle 15 nyomást engedett. Nem nehéz látni tehát az összefüggést, hogy a Titans támadósornak akkor megy, ha a támadófal jól játszik.

 

Nem lesz pontháború

 

Ez a teljesítmény nem lehet független az ellenfél passzsiettetésétől és itt kemény dióba ütközik mindkét támadóalakulat. A Jaguars nem tündököl tavalyi fényében, de a Malik Jackson-Calais Campbell duó még így is 7 nyomást generál átlagban mérkőzésenként. Főleg Campbell limitálása lehet a cél, akár kettőzés árán is, mert a Titans falat a két tackle oldalán lehet zavarba hozni. Ha hozzávesszük a képlethez, hogy Jalen Ramsey az elmúlt három mérkőzésen milyen formában játszik, könnyen következik, hogy a Titans a passzjátékában kevésbé bízhat majd ezen a meccsen. Mindenesetre Corey Davisszel hatalmas párharcuk lehet, mert a fiatal elkapó éppen a szezon felétől mutat javuló tendenciát.

 

 

A túloldalon szintén hasonló konzekvenciákat lehet leszűrni. A fal a két szélén bizonytalan, a Titans passz rush pedig idén sokszínűbb, mint a Jaguároké. Jurrell Casey mellett Brian Orakpo, Harold Landry és még a linebacker Jayon Brown is veszélyes lehet. A Jaguars passzjátéka pedig még gyengébb a hazaiakénál is. Talán Westbrook semlegesítése lehet az elsődleges cél, de ez Adoree’ Jacksonnak nem lehet akadály.

 

Összességében én egy kísértetiesen hasonló meccset várok, mint a két csapat legutóbbi mérkőzése, ahol egyetlen touchdown sem született és valódi puntparádét láthattunk. Akik ki voltak akadva az utóbbi időben a sok pontzáporos mérkőzés miatt, azoknak mindenképpen ajánlom megtekintésre ezt a találkozót. Én egy 25 pont alatti találkozóra számítok, a két csapat idegenbeli, illtetve hazai statisztikája miatt pedig egy szűk hazai sikerre.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!