Connect with us

Hír

Oakland városa pereli a Raiderst, még Vegas előtt újra költözhet a csapat

Oakland városa bepereli a Raiderst, az NFL-t és a többi 31 csapatot a franchise költözéséből fakadó bevételkiesések és a Raidersbe fektetett adófizetők pénze miatt. A kereset nem akarja meggátolni a csapat Las Vegasba való költözését, azonban kártérítést kérnek, amik segítenek a Coliseum renoválásába fektetett körülbelül 80 millió dollárnyi adósság visszafizetésében. A kereset szerint az NFL és a franchise-ok több szabályt is megszegtek a relokáció kapcsán.

 

 

Oakland városa szeretné meggátolni egyébként, hogy a Raiders elvigye a brandet Las Vegasba, azaz ha sikerrel járnak, megtartanák a Raiders brand minden jogát, a csapat pedig kvázi mint “expansion team” mehetne tovább. Ilyenre ugyebár legutóbb 1995-ben volt példa, akkor Cleveland városa tudta megtartani a Browns jogait, a franchise pedig Baltimore-ba költözve Ravensként alakult újjá. Ha Oakland megnyeré a pert, akkor a jövőben egy új focicsapattal újraindíthatná a Raiderst, ami nagy pozitívum lenne az ő oldalukon.

 

Eredetileg 2020-ban költözne a Raiders Las Vegasba, azonban ezzel a perrel nagyon valószínűvé vált, hogy már jövőre új otthon után kell néznie a csapatnak. Egyrészt a csapatnak nincs is szerződése a várossal a stadionbérlettel kapcsolatban 2019-re, másrészt ez a per olyan ellentéteket szül, amik jó eséllyel nem feloldhatók.

 

Vegasba egyelőre nem tudnak költözni, az új stadion nincs kész, a régi pedig nincs olyan állapotban, hogy NFL-mérkőzést lehessen rendezni benne. Az NFL irányelvei alapján 75 mérföldes körzetben kell megpróbálni találni helyszínt, ez Santa Clara lehetne, a 49ers otthona, de Charles Robinson információi szerint ez nem valószínű, hogy összejön. A lehetséges helyszínek közt San Antonio, Portland, St. Louis, Seattle és Phoenix vannak leginkább, de az is érdekes kérdés, hogy vajon a Raiders teljesen átteszi-e székhelyét az új városba, vagy továbbra is Oaklandben fognak edzeni és csak a meccsekre repülnek át.

 

Nagyon érdekes lesz így a csapat utolsó hazai mérkőzése a szezonban – pontosabban a hangulat-, amikor karácsonykor a Broncost fogadják.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!