Connect with us

Összefoglaló

Őrült underdog-győzelmek, összeomlik a Panthers

Őrült meccsen nyert az esélytelenebbnek titulált Giants és a Chargers is, a Browns nagy verésbe szaladt bele Houstonban, a Panthers pedig összeomlófélben

Los Angeles Chargers @ Pittsburgh Steelers 33-30

A Steelers 1981 óta nem bukott el meccset 16 pontos előnyből. Hazai pályán pedig még soha. Legalábbis mostanáig, ugyanis a Chargers a félidőben 16 pontos hátrányban volt, azonban végül nyerni tudtak. Ami viszont még megdöbbentőbb: a Chargersnek mindössze három (!!!) drive-ja volt a második félidőben, így sikerült a győzelem.

Ehhez kellett egy punt return TD is, szokatlan látvány volt a Chargers oldaláról sikeres special team játékot látni – persze egy puntjukat pedig blokkolták, szóval nem volt minden rózsás ezen a téren. A három második félidős Chargers drive viszont hibátlan volt. Az első kettőből TD-t szereztek és a kétpontos is sikerült mindkét esetben, a harmadikban pedig tökéletesen haladtak végig a pályán az órát is lefuttatva, 4 perc alatt jutottak el FG-távolságba és az utolsó másodpercben rughattak a győzelemért. Érdekes volt, hiszen az elsőt mellérúgta Badgley, de a Steelers bemozdult. A másodikat blokkolták, de itt is egyértelmáen hamarabb indult a védő. A harmadiknál is volt egy offside, de a blokkoló elugrott a labda előtt és ez már sikerült, nyert a Chargers.

A Steelers egyértelműen jobb volt az első félidőben, azonban a másodikban összeestek. Támadó oldalon is, védő oldalon is. Big Ben is sok hibával játszott – Derwin James össze is szedett egy INT-t. Az pedig egész egyszerűen megmagyarázhatatlan, hogy miért állítanak rendszeresen linebacert Keenan Allenre. A kiváló elkapót 19-szer vette célba Rivers, ebből 9-szer LB volt a legközelebbi védő, ami a legtöbb az utóbbi 3 évben (mióta van NextGen Stats). És nem csak zónázásokról van szó, hanem konkrétan több ízben emberezett rajta linebacker, még akkor is előfordult ez, mikor két WR volt csak a pályán. Érthetetlen és megmagyarázhatatlan taktika volt ez a Steelerstől.

A Chargersnél ugyanis Allen volt a húzóember, rá dobált minden fontos szituációban Rivers. Ki kell még emelni Justin Jacksont, az újonc futó kiválóan játszott. Illetve azt is ki kell emelni, hogy a Chargers első TD-jénél a bírók nem vettek észre egy tök egyértelmű false startot. Volt már ilyenre példa idén, akkor is a Chargers javára a Browns ellen, akkor kirúgták a hibázó bírót.

Említésre méltó eset még, hogy James Conner zúzódással hagyta el a pályát a mérkőzés vége felé.

(katonadani)

Chicago Bears @ New York Giants 27-30 OT

Igazán eseménydús, fordulatos és izgalmas találkozó volt, pont, mint egy hullámvasút. Nehéz is jól összefoglalni, mi történt a meccsen úgy, hogy ne hagyjak ki semmi fontosat.

Ahogy múlt héten, úgy most is úgy tűnt, a Giants egész könnyedén tud nyerni. Már csak 1:53 volt hátra a meccsből, mikor berúgtak egy mezőnygólt és 10 pontos előnyre tettek szert. A Bears viszont visszajött és kiharcolta a hosszabbítást. Előbb rúgtak egy mezőnygólt, majd Odell Beckham kicsit félve ment az onside kickre, így begyűjtötte azt a Bears – ez volt az idei év 4. sikeres onside kickje a teljes ligában, a szabályváltozások eléggé betettek ennek a műfajnak. Aztán a rendes játékidő utolsó játékaként elővették a Chicago Specialt és kiegyenlítettek! A hosszabbításban a Giants eljutott mezőnygólig, a Bears viszont egy drive-on belül három fumble-t is vétett és ugyan mindet visszaszerezték, nagyban megnehezítették a dolgukat és nem is sikerült nyerniük.

Előtte is volt történés bőven. A mérkőzés második játékában Alec Ogletree leszedte Chase Daniel labdáját és visszahordta TD-re. Ogletree szerzett még egy interceptiont (egykezest ráadásul), a Giants defense pedig öt sacket jegyzett. Daniel tökéletesen bemutatta, miért csereirányító a ligában, rengeteg rontott passza volt, sok játékot hagyott a pályán és nem tudta jól mozgatni a láncokat. Jövő héten visszatér Trubisky, a Rams mondjuk nem lesz kis falat a maciknak. Az offense legjobbja Tarik Cohen volt, aki 156 yardot kapott el (!) 30 futott yardja mellé. Plusz passzolt is egy TD-t a rendes játékidő végén. A kedvenc játékom viszont a védőfalember Akiem Hicks futott TD-je volt.

A Giants oldalára váltva, Eli Manning továbbra is gyenge, viszont szinte bármelyik meccsen náluk van a két legtehetségesebb játékos a pályán, Odell Beckham és Saquon Barkley most is parádésan játszott. Barkley 146 total yarddal zárt, Beckhamnek ugyan csak 35 elkapott yardja volt, de passzolt mellé egy 49 yardos TD-t, jöttek is egyből a hangok, hogy ő a legjobb QB az óriások rosterén. A Bears defense nem volt rossz, de nem élete meccsét játszotta, Shepardot üresen hagyták Beckham passzánál (még ha improvizált is az elkapó), illetve Beckham is teljesen üresen kaphatott el TD-t negyedik kísérletre.

(katonadani)

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers 17-24

Nem kicsit fordult a világ az elmúlt hetekben a Carolinával. Pár héttel ezelőtt még azt gondoltuk, hogy legrosszabb esetben a wild card hely biztos meglesz nekik. De az elmúlt négy héten elszenvedett vereségeknek köszönhetően már lassan lemondhatnak arról, hogy még januárban is focizniuk kelljen.

Newtonnak ez a mérkőzés után lehet szemészetre kell mennie, mert nem úgy tűnik, hogy nagyon meg tudta különböztetni a piros és a fehér színt. Négy alkalommal is eladta a labdát és ezek nem felpattanó labdák voltak, hanem tisztán az irányító hibája. Andrew Adams ebből hármat magának tudhat és hát ennyi hibával nem sűrűn nyernek az NFL-ben. A Panthers támadóinál azért van aki dicsérhető is, Christian McCaffrey egész szezonban ellenállhatatlanul játszik és ez a Bucs ellen sem volt másképp. 106 futott yardja mellett még volt neki 55 elkapásból és csapata egyik TD-jét ő szerezte.

Az eddig tapasztaltak alapján, ha pont fordítva lett volna, hogy Winston dob négy interceptiont, azon kevésbé lepődtünk volna meg. De ezen az estén a fiatal irányító vigyázott a labdára és nem adta el egyszer sem, így ritka pillanat, de a héten nem kell arról beszélni, hogy Winston vagy Fitzpatrick kezdjen. A Bucs jó támadójátékában azért is dicsérhető a QB, mert a futás nem segítette játékát. 48 futott yardjával ő volt ebben a statisztikában a legjobb csapatában. Elkapók között pedig Godwin és Humphries emelhető ki. Godwin öt elkapásból szerzett 101 yardot és 1 TD-t, még Humphries 61 yard mellett szerezte meg saját hat pontosát. Winston és Newton védelme nem sikerült a legjobban, mindketten négyszer kerültek a földre az ellenfél jóvoltából.

Azért is szeretjük ezt a játékot, mert sok benne a fordulat. Az eddig nem túl jól szereplő Buccaneers védelem segítette most győzelemhez csapatát, pedig ezt még kezdés előtt inkább a Panthers egységétől vártuk volna. Érdekes volt, hogy a meccs végén Newton hail maryje nem ment el a célterületig, így behozták a csereirányító Heinicke-t, aki nagyobbat tudott dobni Newtonnál is – a célterület széléig elment a labda, de sikertelen volt a kísérlet.

Ezzel a Panthers 6-2 után már lerontotta mérlegét 6-6-ra, a Buccaneers pedig javított 5-7-re.

(kronikk)

Cleveland Browns @ Houston Texans 13-29

Hetek óta kérdeztük, hogy ki állítja meg a Saintst, de miután kikaptak a Cowboystól most kérdezhetjük, ki állítja meg a Texanst? Három vereséggel kezdtek, de azóta már kilenc győzelemnél tartanak zsinórban és lassan már odaadható nekik a csoportgyőzelem.

Az utóbbi időben már a tavalyi Watsont láthatjuk újra a pályán, akinek nagy része van abban, hogy ilyen remekül szerepel a houstoni csapat. 224 passzolt yardja mellett volt egy TD átadása Demaryius Thomas felé. A legfontosabb pedig, hogy vigyázott a labdára. A támadók mellett azért a Texans erőssége a védelem is, bár most nem tudták sackelni Mayfieldet, azért a három interception és az egy fumble után szerzett labda magáért beszél. Cunnigham extraként pedig az egyikből TD-t is szerzett. Bár nem sok ez az egy touchdown a támadóktól, de az már dicsérhető, hogy öt alkalommal is mezőnygólig jutottak, amiket Fairbarn nem is hibázott el.

A másik oldalt Mayfield a második negyed közepétől annyira erőlködött, hogy visszahozza csapatát a meccsbe, hogy ezekből sokat hibázott. Hét perc alatt három alkalommal is eladta a labdát, amiből zárkózás helyett még nagyobb hátrány lett. A második félidőben már többet láthattunk az elmúlt hetekben tapsztalt Mayfield játékból, de ez kevés volt a fordításhoz. Ezek mellett még elkapóinak is kell figyelnie, mert amikor Callaway egy nagy játékból még nagyobbat akart csinálni, abból labdavesztés következett.

A Texans tovább robog a rájátszás felé, míg a Brwonsnál ha a következő év elején megfelelő edzői stáb kerül kialakításra, akkor szép jövő előtt állhatnak.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!