Connect with us

Hír

Paul DePodesta lehet a kulcsszereplő a Browns új főedzőjének kinevezésében

Sashi Brownt tavaly menesztette a Cleveland Browns a general manageri székből, amivel sokan úgy gondolták, hogy az ismert könyv és film alapján csak “Moneyball-elvként” emlegetett analitika is megszűnik a csapatnál. Ám az igazi stratéga még mindig a Browns alkalmazottja, és most kulcsszerep hárulhat rá az új főedző megtalálásában.

 

 

Paul DePodesta ugyanis az igazi agytröszt, ő volt az alapja a Moneyballnak mikor az Oakland Athletics baseballcsapatának volt a szakmai tanácsadója. Bár John Dorsey azzal nyitott a kinevezése pillanatában, hogy az old school módszerekkel igazi játékosokat, és nem számokat fognak igazolni, DePodesta helye maradt a szakmai stábban, csak annyira eldugták a média mikrofonjai elől, hogy sokan nem veszik észre. Ő ugyanis a stratégiai vezető a front office-ban, ami miatt elég nagy befolyással bír a Browns működését illetően. Csak a tulajdonosok és a general manager Dorsey van előtte a Browns hierarchiájában, emiatt az edzőkeresésben is elég nagy hatalma van.

 

Sokan egyébként őt tartják a Browns mozgatórugójának Dorsey helyett, amit az is megerősíthet, hogy miatta lett Gregg Williams kinevezve megbízott vezetőedzőnek Hue Jackson menesztését követően. Ez az NFL-közösséget alaposan megosztotta, de tény ami tény, a Browns akár pozitív mérleggel is befejezheti az évet. Emiatt az sem kizárt, hogy megtarthatja ezt a pozícióját a Brownsban, amihez DePodesta a hírek szerint megadhatja támogatását, ráadásul könnyen meggyőzheti erről Jimmy Haslam tulajdonost is. Ha viszont mégis vadiúj szakembert neveznek ki, annak három embert kell meggyőznie: Jimmy Haslamot, John Dorsey-t, és persze Paul DePodestát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!