Connect with us

Hír

Sean Payton nagyobb rosterért lobbizik

Kemény meccsen van túl a New Orleans Saints, hiszen a csoportrivális Carolina Panthers ellen csak három ponttal bizonyult jobbnak. A Saints számára a győzelem keserédes volt, Payton pedig kiakadt a jelenlegi szabályrendszerre.

 

 

A Saints mindössze öt egészséges támadófalemberrel fejezte be a meccset, ami érthető okokból nem tetszett a Szentek edzőjének. Mindez azért történhetett meg, mert az 53-as keretbe nem tud minden posztra kellő számú játékost tartani, ráadásul ebből a meccskeretre csak 46-ot tud nevezni. A csütörtöki sajtótájékoztatóján ennek hangot is adott.

 

A 46 fős aktív meccskeret előbb-utóbb tarthatatlanná válik. Ha a liga célja az egészség megőrzése és a játékosok biztonságára való törekvés, márpedig nekem azt mondták ez a céljuk, akkor be kéne látniuk, hogy ez a szám kevés. Sőt, még az 53-as keret is kevés. Persze ez egy kicsivel több pénzbe kerülne, de ha ez az ára a céljaik beteljesítésének, akkor illene rá ennyit áldozni.

– mondta Payton.

 

Az NFL azért találta ki azt, hogy az 53-as keretből hét játékos minimum inaktív legyen a meccsre, hogy ez egyensúlyt és egyben versenyszellemet okozzon a csapatok között – akkor is, ha az egyik csapatnál ebből a hét emberből akár csak egy sérült, míg a másiknál mind a hét. Az 54 éves szakember egyébként tagja a Szabályalkotók Bizottságának, de elmondása szerint sosem ajánlotta fel azt, hogy a meccskeretre a teljes 53-as keretet lehessen nevezni, mert úgy gondolta, a liga magától is rájön, hogy a roster alap létszámát kellene növelni.

 

Ez már csak azért is problémás lehet, mert ebben az esetben több játékost kellene alkalmazni, ergo több játékost kellene kifizetni. Márpedig egy ilyen szabályváltozást csak a tulajdonosok szavazhatnak meg, és nem tudni mennyire hajlanak a még több pénzbe való fektetésnek. Egyesek szerint sokan támogatnák az ötletet a nagyobb kiadás ellenére is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!