Connect with us

Érdekességek

A Chargers megtalálta a Ravens ellenszerét

Még augusztusban írtunk bővebben a dollar defense-ről, ami tömören azt jelenti, hogy egyszerre 7 defensive back van fent a pályán a négy védőfalember mellett, tehát valójában nincs linebacker a védelemben. Az NFL alapszakaszában egy meccsen egy védelem maximum 18-szor használta ezt a felállást, ezt a Chargers viszont magasan megdöntötte a Ravens ellen, ami a győzelem egyik kulcsa is volt.

 

A Chargers ugyanis 59 védősnapből 58-szor, tehát egy kivételével az összes játékuk során 7 defensive backkel állt fel. Ez a felállás pedig képes volt arra, hogy teljesen lenullázza a Ravenst, amíg 20 pontos hátrányba nem kerültek. A Chargersnek megvolt az az előnye, hogy találkoztak már Lamar Jacksonékkal két héttel korábban, így könnyebben tudtak felkészülni belőle és nagyon úgy tűnik, hogy meg is találták a megoldást. Ehhez persze kellett az is, hogy kiváló DB-kkel rendelkeznek (és hogy a linebackereik amúgy is sérüléssel bajlódtak).

 

Derwin James is elmondta, hogy úgy érezték, sebességgel tudják megverni a hollókat, akik főleg az erőre építenek. A Chargers úgy érezte, hogy elég fizikálisak a defensive backjeik, hogy felvegyék a blokkolókat, és mindeközben több teret tudtak betölteni a pálya teljes szélességében. A Los Angeles-iek 7 sacket szereztek a meccsen, így a pass rusht sem gyengítette, inkább erősítette, hogy 7 passzjáték ellen kiválóan védekező játékos volt a pályán. Ez persze a kevésbé meglepő, inkább a futás ellen érdekes, hogy mennyire hatékony volt ez a felállás. A sok DB miatt a szélső futásokhoz gyorsan odaértek, viszont mindenképp impresszív, hogy középen is jól meg tudták fogni a Ravenst.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!