Connect with us

Draft

A Senior Bowl legnagyobb nyertesei és vesztesei

A draft process egyik legfontosabb állomása a Senior Bowl, ahol értelemszerűen csak a végzősök mérhetik össze a tudásukat, így a legjobb prospectek, akik korán jelentkeznek a draftra, nem tehetik tiszteletüket a Mobile városában megrendezett eseményen. A Senior Bowlon egyébként nem is igazából meccs, hanem a teljes edzéshét a fontos, ahol a csapatok és a média képviselői is jelen lehetnek. Most összegyűjtöttünk pár nagyobb nevű nyertest, illetve vesztest a hét folyamáról.

Nyertesek

Drew Lock, QB, Missouri

Egyértelműen Lock a legjobb senior irányító, ezután a hét után főleg. Akár a top10-ben is találhatja magát a drafton (top15-re akár fogadni is lehet), miután mindenkit lenyűgözött a stílusával, lazaságával az interjúkon, majd a pályán a pontos, precíz munkavégzésével, erős karjával és atletikusságával.

Jarrett Stidham, QB, Auburn

Tavaly tavasszal-nyáron sokan első körbe várták Stidhamet, azonban elég gyenge szezonja volt, ahol nem segítette őt a fala, a kisegítő személyzet és igazán az edzői stáb sem. A képességei megvannak, a dobómozdulata és a mechnikája kiváló, ezért pontos is. Ő tűnt a második legjobb QB-nak Mobile-ban és akár kezdő potenciált is láthat benne valamelyik csapat.

Montez Sweat, EDGE, Mississippi State

Ő volt a legmagasabbra értékelt prospect a résztvevők közül és ezt meg is mutatta, szinte megállíthatatlan volt a legtöbb edzésnapon. A fizikai felépítése már a “0. állomásnál” lenyűgözte a scoutokat, erre pedig rápakolt a pályán is, ahol fizikai fölényével és hosszú karjaival dominálni tudott. Persze nem csak ennyiből áll Sweat, így a top15-be beküzdhette magát a héten.

Deebo Samuel, WR, South Carolina

Sok más WR-t ki lehetne emelni, de közülük Samuel lesz legmagasabban draftolva, jelenleg legtöbben talán a második kör elejére várják, de az első végére is beküzdheti magát. Matt Miller például Stefon Diggshez hasonlítja jó felépítéssel, rendkívüli gyorsasággal és nagyon erős kezekkel.

Penny Hart, WR, Georgia State

A legnagyobb nyertes az elkapók közt talán Penny Hart volt, aki a legnagyobbat ugorhatta a scoutok szemében, hiszen nagyon kicsi suliból érkezik, ennek ellenére parádézott. Hasonlóan nagyot ugrott kis egyetemről Andy Isabella (UMass), de érdemes kiemelni az elkapók közül a nem éppen kis suliból érkező Terry McLaurint (Ohio State) is, akinek szintén kiváló hete volt.

Dalton Risner, OL, Kansas State

Risner volt talán az egész Senior Bowl legnagyobb nyertese és beküzdötte magát, sőt, talán be is biztosította a helyét az első körben. Kemény, erős játékos, és sokan dicsérik az intelligenciája és karizmája miatt is. Vannak, akik guardnak gondolják, de végig tackle-t játszott a Senior Bowlon és nem lehetett megverni. Ő volt az egyetlen a pályán, aki meg tudta állítani Montez Sweatet.

Andre Dillard, OT, Washington State

Nagyon jó a pass setje, könnyedén mozog pass protection esetén és nagyon jó a technikája is, ráadásul jók a méretei és atletikus is. Lerí róla az első kör.

Chris Lindstrom, OG, Boston College

Mint a belső falembereket általában, Lindstromot sem fogják igazán magasan kiválasztani, de szinte hibátlan volt pass protectionben az első edzés pár hibája után, és futásblokkolásnál is rendszeresen nyerni tudott. Sok negatívumot nem találni a játékában. Aki kiválasztja, azonnali és hosszú távú kezdőt talál majd benne.

Khalen Saunders, DT, Western Illinois

Saunders kicsit alacsony, de borzasztóan gyors az első lépése, ráadásul a kezét is jól használja, ezekkel pedig segített magán, hogy a második nap első felében kihúzhassák. Érdekes kiemelni vele kapcsolatban, hogy épp a Senior Bowl hetében született meg a kislánya, de nem hagyott ki egy edzést sem és csak most megy meglátogatni gyermekét.

Daylon Mack, DT, Texas A&M

Mack játszott az East-West Shrime Game-en is és az utolsó pillanatban hívták fel a “nagyok” közé, így érdekes volt, hogy itt is dominálni tudott. Mack 5-csillagos recruit volt, de későn érő típus a jelek szerint, ugyanis nem sokat csinált az Aggiesben, de borzasztóan erős játékos, akiben sok potenciál van, de kelleni fog neki egy jó erőnléti edző.

Vesztesek

Daniel Jones, QB, Duke

Ugyan ő lett a Senior Bowl MVP, senkit nem nyűgözhetett le a heti teljesítménye. Nincs meg a kellő karereje, ráadásul pontatlan is volt az edzéseken, ez pedig szörnyű kombináció. Ezen felül lassú volt a gondolkodása is sok esetben és jöttek a checkdownok. A remek felépítésekkel megáldott játékos megmutatta azért a dual threat képességét, de passzjátékban nem hozta azt, amit legtöbben vártak tőle. Állítólag sokan szeretik őt az NFL-ben, mert David Cutcliffe alatt tanult, dicsérik a szellemi képességeit és a mechanikáját is. Sokan top15-be várták a Senior Bowl előtt, ez minden bizonnyal változik most és sokat csúszik hátra.

Az összes többi irányító

Will Grier (West Virginia), Ryan Finley (NC State), Gardner Minshew (Washington State), Trace McSorley (Penn State) és Tyree Jackson (Buffalo) mind úgy érkeztek Mobile-ba, hogy van esélyük sok pénzt keresni és feljebb mozogni a boardokon. Hát ezt egyikük sem tudta megmutatni. Jacksonon kívül mindenki gyenge karral és nagyon kevés kezdő irányítóra jellemző képességgel rendelkezik, Jacksonnak pedig ugyan rakéta van a karja helyén, de a hatalmas termetével nem tud mozogni, rossz a mechanikája és pontatlan is.

Amani Oruwariye, CB, Penn State

Oruwariye felépítésileg olyan játékos, akire mindenki vágyik. Magas, erős, hosszú karokkal. Sokan várták, hogy a második kör elejére – első kör végére beférhet, de nem segített magán. Nincs meg a technikája és a sebessége sem, a csípője is merev.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!