Connect with us

Érdekességek

Az új Packers célja Rodgers tehetségének kimutatása lesz

Új szelek fújnak Green Bayben, ahol 13 év után nem Mike McCarthy készíti fel a csapatot az előttük álló szezonra. Az új vezetőedző Matt LaFleur lett, aki támadókoordinátorának Nathaniel Hackettet hozta el maga mellé – mindkét kinevezés szemöldökráncolósnak tűnhet, de elég jó oka volt ezt a párost előnyben részesítenie a Packersnek.

 

 

Rob Demovsky, az ESPN Packers ügyekben bennfentes szakírója írt egy remek cikket, ahol bemutatja mi változhat az új offense duó alatt a támadójátékot tekintve. Az nyilvánvaló, hogy Rodgerst nem akarják megfojtani, sőt, éppen az a cél, hogy az ő tehetsége és játékintelligenciája kidomborodjon – és a páros ehhez szeretne asszisztálni.

 

Úgy gondolom, hogy azzal veheted le a leheteő legtöbb terhet az irányítódról egy szezon során, ha kisegíted. A vak is látja, hogy Aaronnak milyen képességei vannak, és mi szeretnénk, ha ezt teljes egészében meg tudná mutatni a pályán. Szeretnénk, ha a korai drive-okban egyensúlyban lennének a passz és futóhívások, hadd találgassanak a védelmek, hogy mi fog következni. Ugyanakkor a nyilvánvaló szituációkban, mind harmadik és hosszú, vagy egy két perces drive során, ahol biztos passz várható, ott hagyjuk őt játszani, hiszen ebben a valaha volt egyik legjobb.

– mondta LaFleur.

 

Ehhez a legkönnyebben a futójáték fejlesztésével lehet a leghamarabbi hatást elérni. Mit ad isten, Hackett kezében a 2017-es Jaguars vezette a ligát a meccsenkénti futott yardokban, míg LaFleur az idei szezon végére alaposan összerántotta Derrick Henryt a padlóról. További közös pont, hogy adott szezonokban egyaránt 1000 yard fölé jutott csapatukban a lead back, illetve volt egy elég jó pass catching back is a palettán. Ez már csak azért is lenne fontos a Sajtfejűek számára, mert a 2014-es szezon óta nem volt 1k yardos futója a csapatnak, akkor Eddie Lacynek jött össze a bravúr – Rodgers pedig MVP lett. Aaron Jones nagyon jó yardátlaggal futott ebben a szezonban, és kiesése után Jamaal Williams is hozzá tudott adni a földön, szóval az alapanyagok meglehetnek egy potens futójáték összeácsolásához.

 

Bár sosem dolgoztak együtt, mindketten ugyanabban a West Coast stílusban nevelkedtek. Sőt, Hackett édesapja, Paul Hackett az “első generációs” hullámba tartozott a stílus elterjedésekor. A játékhívásokat LaFleur nem engedi ki a kezéből, ennek ellenére közösen fogják összerakni a game plant, és szokszor kéri majd Hackett play caller múltját is segítségül egy-egy döntés meghozása előtt. Így megeshet, hogy a Packers nem fog alkalmazni irányítóedzőt, hiszen a páros a saját kezébe venné a poszton játszók edzését, és LaFleur ezért várja a Hackettel való közös munkát.

 

Szeretném a lehető legtöbb időt az irányítóimmal együtt tölteni, és remélem ezt össze is tudjuk hozni. Vezetőedzőként nyilván rám várnak a frissen megjelenő problémák megoldásai, de teljesen megbízom Nathanben, egy rugóra jár az agyunk, így rá is bízhatok majd néhány dolgot a támadóknál.

 

Az NFL-t kedvelők pedig kíváncsian várják, hogy mi sül majd ki ebből az egészből a McCarthy féle gyenge támadójáték után.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!