Connect with us

Érdekességek

Csökkent az agyrázkódások száma az NFL-ben

A liga egyik legnagyobb harcát a játékosok egészségéért vívja évek óta. Megannyi visszavonult játékosnál alakult ki a CTE, ami nem ritkán halálos kimenetelű is lehet, de élete végéig megnyomoríthatja az embert.

 

 

A CTE az agyrázkódásokból alakul ki, amit nem egy játékos szenved el karrierje során, ráadásul valaki többször is. Emiatt nem csak a sisakok tervezésén probálnak évről évre javítani, de a szabályváltoztatásokkal is a játékosok épségének megóvása a cél, ami gyakran a látvány rovására is megy. Hogy melyiknek köszönhető, hogy 2018-ban csökkent az agyrázkódások száma, azt nem tudni, de ez egy olyan adat, aminek örülni lehet.

 

2018-ban minden NFL-aktivitást figyelembe véve, legyen az edzés, előszezon, alapszakasz vagy rájátszás találkozó, összesen 214 agyrázkódás született. Persze ez a szám még mindig rengeteg, de jócskán visszaesett a 2017-ben mért adatokhoz képest. Akkor 281-nél állt meg a számláló, ami az eddigi mért adatok szerint negatív rekord, így a majd’ 70-es csökkenés nagy előrelépést jelent. Az NFL továbbra is ennek csökkentését tűzi ki céljául.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!