Connect with us

Érdekességek

Goff lehet a hetedik Super Bowl győztes 1/1-es

Első ránézésre talán kevésnek tűnhet a szám, hogy mindössze 6 olyan irányító nyert Super Bowlt, akit 1/1-esként választottak ki az NFL Drafton. Hiszen ha valaki 1/1-es, akkor feltételezzük, hogy a legjobbak legjobbika, így vele jóval egyszerűbb SB-t nyerni. Az eddigi 52 Super Bowlból viszont csak hat 1/1-es irányító tudott nyerni? Kevésnek tűnhet, de nem az.

A hat 1/1-es irányító 15 Lombardi trófeát hódított el eddig. Terry Bradshaw négyszer nyert, Troy Aikman hármat, Jim Plunkett, John Elway, Peyton Manning és Eli Manning pedig kétszer-kétszer nyerte meg a Super Bowlt. Tehát ha egy 1/1-es egyszer nyer, akkor azt még egy követi a történelem alapján. Most vasárnap Jared Goff lehet a következő 1/1-en kiválasztott irányító, aki elhódítja a Lombardit.

Az aktív irányítók közt Eli Manning és Jared Goff mellett Alex Smith, Matt Stafford, Cam Newton, Andrew Luck, Jameis Winston és Baker Mayfield található az 1/1-es irányítók listáján. Newton már elég közel járt egy gyűrűhöz, most Goff is egy győzelemre áll ettől, aztán a jövőben meglátjuk, hogy például Luck vagy Mayfield képes lesz-e megnyerni a Super Bowlt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!