Connect with us

Beharangozó

Itt az ideje az első győzelemnek!

A Los Angeles Chargers az AFC egyik, ha nem a legjobb csapata, a Ravens ellen pedig azt is megmutatta, hogy a legkiszámíthatatlanabb offense-eket és a legjobb defense-eket is képes kezelni. A Patriots speciel egyikkel sem rendelkezik, ennek ellenére Bostonban nem lehet leírni őket, Philip Rivers pedig még soha nem győzte le Tom Bradyt. Itt az ideje az első győzelemnek.

 

 

A Chargers idén 9-0 távol Los Angelestől, Riversék nem hisznek olyan hülyeségekben, mint a hazai pálya (mondjuk úgy könnyű, hogy nekik nincs is olyan). A Patriots viszont 8-0-s mérleggel rendelkezik otthon, ráadásul Brady még soha nem kapott ki Riverstől (7-0) – a Chargers irányítójának egyetlen sikere a Pats ellen 2008-ban született, amikor Brady ACL-szakadás miatt nem játszott. Az előjelek tehát vegyesek és inkább a New Englandnek kedveznek, de a Ravens is megégett már hazai pályán favoritként.

 

Ne verd meg magad

 

Ez az első és a legfontosabb dolog, amit a Chockersnek csúfolt Chargersnek meg kell tennie. A Patriots zseniális abban, hogy nem hibázik, nem hozza pozícióba az ellenfelét, miközben könyörtelenül kihasználja annak minden hibáját. Riversnek megfontoltan és óvatosan kell játszania, nem kezdheti INT-vel a meccset, nem szabad kapkodnia és semmi esetre sem lehet megváltoztatni az alapjátékot.

 

A Chargers és a Patriots is a lassú, idegőrlős drive-ok híve sok futással, screennel, megfűszerezve egy-egy nagyobb passzal. Mindkét csapat ezt tudja a legjobban, és hacsak nem ég a ház, akkor a Chargersnek nem szabad eltérnie ettől. A lehető legbiztosabb játékokat kell hívni és igyekezni kell megnyerni a turnovercsatát.

 

 

Állítsd meg a futójátékot

A Ravens ellen tökéletesen be lett mutatva, hogy ez a rendkívül tehetséges Chargers védelem mindenre képes. Persze a hét defensive backes stratégiát még egyszer nem lehet majd ellőni, pláne nem egy Bradyhez hasonló elit passer ellen, ugyanakkor Gus Bradley van annyira jó DC, hogy ebből az alapanyagból bárkit megállítson.

 

A futójáték megállítása lesz az egyik kulcs a győzelemhez. Tom Brady még mindig top játékos, idén azonban már ő is többször megmutatta, hogy a kor senkit nem kímél. Nem véletlenül fektetett Bill Belichick nagy hangsúlyt a futójátékra, ez a Patriots offense alfája és ómegája: a James White, Sony Michel, Rex Burkhead hármas talán a legsokoldalúbb, legkreatívabb trió az egész ligában.

 

Chargers szerencséjére Brandon Mebane visszatér, így a fal közepe viszonylag stabil lehet, viszont linebackerekből továbbra sem áll jól a csapat, így nem lepne meg, ha megint viszonylag sok defensive back lepné el a pályát. Hogy ez mennyire fog bejönni, az jó kérdés, viszont az biztos, hogy a Patriotst idén csak úgy lehetett megverni, ha Tom Bradyre bízták az offense-t. A csapat legjobb futói ezeken a meccsen:

 

  • vs. Jaguars: Sony Michel – 34 yard
  • vs. Lions: Sony Michel – 50 yard
  • vs. Titans: Sony Michel – 31 yard
  • vs. Dolphins: Sony Michel – 57 yard
  • vs. Steelers: Sony Michel – 59 yard

 

Helyezd nyomás alá Bradyt

 

Ez egy tök általános dolog, ettől még igaz. Brady idén látványosan nem szereti, ha a nyomás alatt kell passzolnia, igyekszik minél jobban elkerülni az ütéseket – 40 évesen azért ez érthető –, így a Bosa-Ingram párosnak komoly szerepe lesz a meccsen. A probléma az, hogy a Patriotsnak hagyományosan jó a támadófala, illetve ott lesz Gronkowski és a futók is extra blokkolóknak, így tényleg kell a varászlat Bradley-től.

 

 

A guard Joe Thuney idén még nem engedett sacket, de a támadófal többi része is csak nyolcat. Nagy szerepe lesz a secondarynek, hogy minél tovább a zsebben tartsák Bradyt, Derwin Jamesnek pedig egy az egyben ki kell majd vennie Gronkot a játékból.

 

Csak okosan

 

A Patriots secondaryje az egyik legjobb a ligában és a védőfal is rendben van. A Chargers támadófal ellenben messze nem az igazi, Rivers rengeteg játszik nyomás alatt:  ahogy a Ravens ellen, úgy most sem feltétlenül kell majd erőltetni a nagyon hosszú játékokat. Persze nem kell hátast dobni a Pats védelemtől, a két Williamst már csak a miheztartás végett is meg lehet kínálni egy-egy bombával, csak 3&rövidnél ne ez legyen az alap. Főleg, hogy a sacondaryvel ellentétben a linebackersor borzalmas.

 

[quote]Gordont és Ekelert tömni kell labdákkal, sok screennel és a pálya közepét támadó rövid átadásokkal korrekt mismatchek alakulhatnak ki.[/quote]

 

Érdemes lenne Keenan Allent is sokat betolni a slotba, ahogy Antonio Gates is sok játéklehetőségre számíthat, 5-10 yardos passzokkal szétzilálható a Patriots védelme. Ha pedig Hunter Henry tényleg visszatérhet, az még nagyobb előny lehet, belőle senki nem tudott készülni, ha tényleg egészséges és nem csak a kirakatba szánják, akkor egy jó kis 100+ yardos meccs is kinézhet neki.

 

Mi a trükk?

 

A két csapat játékosállománya nagyjából azonos, az a csapat fog nyerni, amelyik kevésbé szúrja tökön magát. A Chargersnek mindenképp labdabiztonságra kell törekednie, ez az alap, illetve a szezon végének tapasztalataival ellentétben nem ártana, ha a red zone-ban tett kirándulások TD-vel fejeződnének be. Szerencsére úgy néz ki, hogy Michael Badgley egy életképes rúgó, ami Gostkowskiról nem feltétlenül mondható el, így még a speciális egység miatt sem kell aggódni.

 

Nem a Chargers a favorit, ugyanakkor minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy bármelyik csapatot megfogja, akár a Patriotst is idegenben. A Ravens elleni három negyed kifejezetten meggyőző volt, az idei Rivers képes bármire, amire Tom Brady, a lendületbeli előny pedig egyértelműen a Chargernél van.

 

[quote]

Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra, esetleg elfogultra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a tippjeinket és bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.

[/quote]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!