About the author

45 Comments

 1. 1

  Vicgeordie

  Amikor Slater bemondta hogy head, megnyugodtam :)

  Most pedig irány a meló egy óra “alvás” után. Produktív nap lesz

 2. 4

  d zoli

  Emeljük ki Brady második hibáját. Persze. Viszont látta a zászlót. Tehát szabadjátékot keffentett el. Ami könnyelmű, de mégsem annyira. Amit még emeljük ki, sokszor irtott gilisztát és többször dobott magasat. Isten tudja hány yard ment el azon, hogy megtört az elkapó ritmusa a fél méterrel elszabott dobásokon. Ennél több kell. Viszont clutch volt. Tud még a bácsi!

 3. 5

  d zoli

  Dózsa László (1942-)

 4. 6

  csak ezt ne

  Először is, elég boldog vagyok, hogy bejött a PO előtti bold tippem a Rams-Pats SB, amire ugye egyik szerkesztő sem tippelt. (Az idény előtti Saints-Pats tippem se járt messze.) Általában nem érek el jó eredményt ezekben, de most az egyszer összejött.

  Pats. Minden tanácsomat semmibe véve :-)) a Pats futásra alapozott támadó tervvel érkezett, ami szinte tökéletesen működött. Régi idők fociját hozták az öregek, és ez az erőfoci nem ízlett a Chiefsnek, de nagyon nem. Amitől tartottam, a holding hívások, talán egy volt, meg egy kamu OPI de ez teljesen belefért. Kaptunk is cserébe egy 15 yardost semmiért, úgyhogy az O szépen végigdübörgött a pályán párszor. Személy szerint azt gondolom, hogyha az első INT-et nem dobja TB, akkor elveszítjük a meccset, mert 21-0 után megpróbáltunk volna a Chargers ellenihez hasonló 2. félidőt, de ezúttal az végzetes lett volna. Így egy végig éles 2. félidő lett, a KC O-t is picit berúgták párszor a zebrák, és ők köszönték szépen haladtak is rendesen. A pár hosszú az természetes volt, ezek a benyelt screenek azért fájtak, pláne, hogy nekünk eleinte az istennek se ment. Remélem ezt jobban figyeljük majd a következő meccsen. A passrush nagyon ott volt megint, Mahomes igazi viharban vitte előre a csapatát, Ő a jövő nem is kérdéses. Amikor Hightower érintés nélkül ment át oldalról és lényegében a zsák legaljáról dobott egy milire pontosat, azt konkrétan nem akartam elhinni. A záró drive viszont megmutatta, hogy ma még azért Akéla a szürke farkasok vezére, mert még mindig elejti az őzet. TB az a legenda, amelyik tényleg legendás.

  Rams. Itt azért hiányérzet maradt bennem. Nem is élveztem annyira a meccset, és azért láthattuk, hogy valójában megnyerte a Saints csak a bírók megint. Az a DPI tuti győzelemhez lett volna elég, volt előtte is necces, mindez hazai pályán, elég döbbenetes. Mert ez nem olyan szubjektív, hogy lehet ez is de az ellenkezője, ez nagyjából a DPI szabálykönyv szerinti demonstrálása volt. Ez a DPI. Na ez nagyon csúnya volt.

  Nem voltam oda McVay tervéért és hívásaiért sem, de a Saints se volt borotvaéles. Az idénybeli meccsük sokkal jobb volt, megkockáztatom, sokkal jobbak is voltak ezuzek a csapatok ősszel.

  Úgyhogy most nem rettegek a SB-tól a mutatott játék alapján, mint mondjuk a Falcons vagy az Eagles meccs előtt. Ha így játszanak két hét múlva is, akkor megint nyerünk majd underdogként, mint anno a 2001-es idény után.

 5. 7

  DrBaji Mihály

  +1

 6. 8

  bjeela

  Elnézést, nem tudja valaki, hogy New Orleansban a bíróból gumbó lett vagy megetették a krokodilokkal?

 7. 9

  kitalaltnev

  Hatalmas este volt, mindkét főcsoportdöntő kegyetlenre sikeredett!
  New Orleans-ba a házi vodo babákat sajnos ügyetlenül szurkálhatták, mert a “most sem nyerhettek otthon a legvégén” átkot nem sikerült levenni magukról. Kár a Szentekért. Viszont ennél többet lehetett várni tőlük. Egy kicsit jobb napot kifogó Brees-szel sztem a padlót lehetett volna töröltetni a tegnapi Rams-szel. S akkor hiába lettek volna vakok a zebrák.
  A Pats-Chiefs az autentikus skandináv krimi műfajt idézte sportos kiadásban. Az idegbetegségi faktor majdnem elérte a Falcons-szal vívott SB izgalmának szintjét. A “Mahomes-t tartsd a padon” leckét kiválóan bemagolták és felmondták a fiúk. Köszönöm, hogy láthattam ezt a brutál sok előrehaladást és alapszakaszt felejtően sikeres 3. kisérletet. :)

 8. 10

  kitalaltnev

  :)) Bizonyára már bérgyilkosok mentek érte…

 9. 11

  bjeela

  Erősen csodálnám, hogy ezért bárki pénzt merne kérni New Orleansban. Ez ott hazafias kötelesség.

 10. 12

  kitalaltnev

  Kelet-Európából érkezett egy önkéntes halálbrigád, a hírek szerint.

 11. 13

  chester

  Annak örülök, hogy nem Mahomeson ment el. Ez volt az egyetlen fèlelmem a meccs kapcsán, hogy a nagy súly alatt összeomlik, de fasza volt, és remélhetőleg lesöpörte magáról a one year wonder jelzőket.

 12. 14

  ducksfan

  Rams – Saints: azt szokták mondani, hogy úgy jell játszani, hogy a bírók ne tudják befolyásolni a meccset. De az a be nem dobott dpi… Omg. Kétszer egymás után egy egy durva egyéni hiba után kiesni nagyon kemény. Szerintem ez volt Brees hattyúdala, jövőre nem lesz esélye az újabb gyűrűre.
  A Rams 4.inch neki kellett volna menni, mert ha TD, akkor nagyobb a nyomás a Saintsen, ha meg kimarad, akkor is safety közel vannak és a def feljavult.

  Pats – Chiefs: tanítsa már meg valaki Reidnek, hogy mi a frász az a clock management. Alig több mint két perc az órán, pár yrd az Endzone. Le kellett volna minél jobban pörgetni az órát és vagy Pats időkérést kikényszeríteni. Még 3 QB sneak is jobb lett volna ennél.

  Szerintem nagy igazságtalanság, hogy nem támadhat vissza TD esetében a másik csapat. Legalább a PO illene esélyt adni.

 13. 15

  bjeela

  Amúgy a Pats győzelme azon múlt, hogy BB lefizette a pénzt feldobó bírót, hogy ők nyerjék a kezdést. Ugyanis, ha Mahomes kezdhet, akkor most a Chiefs van a döntőben.

 14. 16

  bjeela

  Az utolsó bekezdéseddel teljes mértékig egyet értek, ugyanis ha Mahomes kezdi a drivot, akkor ők jutnak tovább.

 15. 17

  Vicgeordie

  ahhoz azért kellene még legalább egy jó év, nem? :)

 16. 18

  Vicgeordie

  Slater magic

  “I always call heads,” Slater said after the Super Bowl. “When my dad was a captain, he called heads his whole career. I always call heads, and there is a little bit of luck. There is a little bit of a family faith story there. But we go heads, the Slater’s call heads.”

 17. 19

  chester

  Ilyen jó évd sose lesz, de korábban a kiugró szezont produkáló irányítók a rájátszás terhe alatt összecsuklottak, ő nem. Ez már biztató számomra :D

 18. 20

  Gábor Kakuszi

  Slater MVP :-)

 19. 21

  Fetyke

  Hát! Két hazai győzelmet tippeltem, lett belőle két vendég. Utólag bocsánatot kérek a Saint drukkerektől. Ígérem a döntőre nem tippelek nyilvánosan, hogy maradjanak izgalmak mindenki számára. :) Viszont gondolkodom rajta, hogy jövőre elkérem Danitól a tuti tippek rovatot…
  Az MVP átok idén sem tört meg!
  DPI szabálytalanságról majd a következő cikkben fejtem ki a véleményemet.
  Még annyit, hogy számomra sohasem volt szimpatikus csapat a Saints, de ahogy kiestek tavaly és idén a PO-ból, azért kicsit már sajnálom őket.

 20. 22

  bjeela

  Hagggyukmááá ezt a kamut, mindenki tudja, hogy két érme van a bíró kezében, amit feldobás előtt kicserél a mindkét oldalon fejes érmére, és máris ott a varázslat. BB meg fizet, mint a katonatiszt és nyer… ;)

 21. 23

  bjeela

  Az utóbbi időben már szimpatikusabbak lettek, leginkább Brees miatt – bár az idegrángásos és kényszeres ruharángatásaitól rendszeresen rosszullét kerülget – és tényleg bántó, hogy most idén már mindent összehoztak, hogy végre megint… erre most meg a bírók rúgják ki a széket alóluk. Nekem viszont bejött a tippem, szal vigyorgok, mint a vadalma. Nem is értem, mit társalgok itten mindenféle lúzerekkel… :D Jövőre is kiporoljuk a nadrágotokat!!!

 22. 24

  Wide open

  Chiefs – Pats: Amikor Brady megdobta az endzone INT-jét, akkor úgy voltam vele, hogy ez még nagyon nagyon hiányozni fog a legvégén, mert nincs az az isten hogy félidőben ne röffentsék be a Mahomes masinát. Végül nem ezen múlt, de volt izgulni valójuk bőven. Dee Ford érthetetlen felállása is segítette őket, meg Edelman és Hogan parádés elkapásai az utolsó negyedben. Mindent megtett a Chiefs ami kitellett tőlük, de a hosszabbítás pénzfeldobása után (pont mint az 51. SB-ban) már nem volt kérdés ki fog győzni. Hihetetlen mérkőzés volt, örülök hogy fennmaradtam rá.

  Saints – Rams: A Saints korábbi gyengélkedése és Gurley térdproblémái előrevetítették azt hogy ez egy nagyon más jellegű meccs lesz mint az előző, ez végül be is jött. Úgy éreztem nagyon biztonsági játékot nyom mind a két csapat próbálják nem eladni a labdát és valamennyi pontot szerezni. McVay-t nem éreztem elég agresszívnak és ugyan nem ezen múlt a vége, de ilyen nüanszokra nem lehet mégegyszer alapozni majd a döntőben. A Saints írtó peches volt tavaly is, meg most idén is, nem akar ez a farewell Brees SB összejönni valamiért. Ez a no call DPI nyilvánvalóan tankönyvi eset volt. De ezen felül számoltam vagy 3 facemaskot is amit elengedtek a játékvezetők. Idén a Refball számtalan meccsen volt tényező. Valamit rohadtul elrontottak az offseason-ben a bíróknál, mert idejét nem tudom mikor volt ennyire tényező egy szezonban a rossz bíráskodás.

 23. 25

  csak ezt ne

  :-)) Igen, de a meccs elején a Chiefs nyert, nyilván azt is lefizette BB, hogy Reidék döntsenek Mahomes jegelése mellett, ami be is jött. Tehát ott van a két fejes érme + az ellenfél döntéshozói is zsebben vannak, könnyű ez így…

 24. 26

  bjeela

  Az megint tudatos volt, mert tudták, hogy Reid egy idióta. ;)

 25. 27

  Vicgeordie

  “A Saints írtó peches volt tavaly is, meg most idén is”

  lehet a DPI miatt így is nézni, meg úgyis, hogy mind az Eagles, mind a Rams ellen két olyan röfögő INT kaptak ajándékba az ellentől, amiből kevésbé szerencsés csapatoknak évekig egy sem jut

 26. 28

  csak ezt ne

  Ezt mire alapozod? Szinte biztos vagyok benne, hogy Mahomes előbb vagy utóbb átveszi majd az egy szezonos csúcsokat. Ez a brigád nem volt rossz körülötte, de nem is volt szédítő. A falon lehet még javítani, kell egy jó futó, most, hogy nincs Hunt, ahogy gondoltam is Watkins nem egy komoly tényező, Hill és Kelce fantasztikus, de vékony jég azért. Úgyhogy azt lehet mondani, hogy ennyi hosszú játéka jövőre valószínűleg nem lesz, de arra számítok, hogy jövőre, legkésőbb 2 év múlva már SB-ban lesz. Csak le ne sérüljön.

 27. 29

  bjeela

  Ne keverjük a mázlit a bírói hozzánemértéssel.

 28. 30

  Gergely Nagy

  Állítólag vérdíjat tűztek ki rá?

 29. 31

  chester

  Kevés irányítónak jön össze egy karrier során több 50 TD-s szezon. Mahomes esetében is valószínűbb, hogy nem lesz több ilyen mint az, hogy lesz.

 30. 32

  csak ezt ne

  Ne révedj a múltba, mert 20 éve még egyáltalán nem volt 5000 yard, meg 50 TD. Úgyhogy most lefogadom veled, hogy a következő 10 évben lesz minimum 3 50+ TD-s irányító, vagy abban is fogadhatunk, hogy Mahomes legalább 2 ilyen szezonnal fog bírni 10 év múlva.

  De nem ez a lényeg, mert ez nem számít, te az írtad, hogy ilyen jó éve sose lesz. Ez az amit nem értek, illetve nem értek egyet vele. Remélem még jó sok jobb éve lesz. Nyilván gond, hogy nem a kedvenc csapatomban játszik, de egy istenadta tehetség, aki még messze van karrierje csúcsától (sérülés ezt a szcenáriót mindig felülírhatja, de ne tegye).

 31. 33

  Arnold Patsenegger

  Ez kurva nagy ?

 32. 34

  Wide open

  Az INT-t el kell kapni, arra valamennyi ráhatása (mégha szerencsésen is pattan) van a védelemnek. De egy bírói döntésre semmi. Ha nincs zászló azzal nem tudsz mit csinálni.

 33. 36

  ThySoul

  Na, legalább nem kell fentmaradnom hajnalig az SB miatt :D
  Nincs bajom a Patssel, tényleg hihetetlen amit művelnek, de a szurkolókon kívül kb mindenkinek baromi unalmas. Kb mint a 10 évvel ezelőtti Barca, vagy a dartsban Van Gerwen. Hiába játszanak magukhoz képest szarul, fel sem tűnik, mert ugy is nyernek, az ellenfélen látszik hogy szinte ők sem hiszik el hogy ezeket meg lehet verni. Biztos jó leget olyan csapatnak drukkolni akik folyton döntő esélyesek, de én már nagyon varom hogy a BB-TB kettős befejezze

 34. 37

  Bajusz Peter

  Chiefs-Pats : Igazából a csapat tartását mutatja, hogy ennyi hibával idegenben lehozták a meccset. Lehetett volna ez simább is.

  Saints-Rams: A hatalmas DPI-ről már mindenki elmondott mindent. Én inkább azt említeném meg, hogy ennek árnyékában mindenki elfelejti azt, hogy a Saints tökökn lőtte magát azzal az 1.41-el a vége előtt hívott passzjátékkal, amiből drop volt, és így megállt az óra. Ha akkor futnak és nem jön össze, akkor is lemegy 30 mp. Ezt még RIcsiék is a stúdióban furcsállták. Persze ez a nem kis hiba így most a bírózás árnyékában eltörpül.

 35. 38

  wolandrule

  Nem először jött be ez a taktika a csapatnak, hogy 3 negyeden keresztül fárasztják az ellen D-jét, aztán a végén, amikor már a seggükön veszik a levegőt, akkor kivéreztetik őket. Mint egy torreádor, aki fárasztja a bikát és a végén leböki. Néha jön egy Eli vagy egy Nick nevű bika, aki átszúrja a lábszárát a művésznek, de ez benne van. Lehet még nem ment ki a sör. :)

 36. 39

  Tizenkettes

  A furcsa, hogy a szabályok szerint mindenben igyekeznek egyenlően kezelni a csapatokat. Negyedenként térfélcsere van, sosincs 11 vs 10 elleni játék, minden csapat megkapja az esélyt, hogy támadjon. Kivéve a hosszabbítást. Ezt a TD wins game dolgot még akkor is hülyeségnek tartanám, ha mondjuk 3-3-mal ér véget a meccs. A pénzfeldobásnak két dologról kellene döntenie: hogy kéri-e a labdát, és hogy melyik térfelet választja. A másik csapatnak pedig akármi történik lenne lehetősége a visszatámadásra. Amennyiben az első támadás során a védelem pontokat szerezne, ott befejeződhetne a meccs. De csak azért, mert az egyik TD-t ért el, a másiknak is meg kellene adni a lehetőséget. Remélem, jövőre ezen változtatnak.
  A NRC-féle DPI… Nem értek egyet azzal a szabállyal, hogy az ún. szubjektív döntéseket nem lehet visszanézni. Nyilván ezt azért korlátozni kellene, hogy ne tartsanak 5 órán át a meccsek. Egy 5 részes, időkérésből és visszanézésből álló csomagot adnék az edzőknek, amit 2-3 arányban használhatnának fel (vagy 2 időkérés és 3 visszanézés vagy fordítva). A 2 vagy 3 időkérés bármikor felhasználható lenne, és amennyiben egy piros zászló után maradna az ítélet, 1 időkérést ugyanúgy elveszítene a csapat, mint jelenleg. Lenne viszont 2 (vagy 3) visszanézési lehetőség, amit kizárólag szubjektív döntéseknél lehetne bevetni, és akár marad a döntés, akár nem, mindenképpen elveszne egy lehetőség. A hozadéka mindössze annyi, hogy esetleg érvénytelenítik a TD-t vagy az INT-t. Esetleg pontosan meg kellene határozni, hogy melyik szituációt kérik visszanézni (például a WR és a CB közötti kontaktot). A 2 percen belüli szabályok maradnának. Azt gondolom, a félidőnkénti plusz 4, összesen plusz 8 videózás mint lehetőség időben talán nem olyan sok, ha ügyesek a bírók, akkor ez maximum 20 percet jelentene.

 37. 40

  Krisztian Fekete

  Aligátor.

 38. 41

  chester

  Nálam kicsit Watsonra hajaz, aki tavaly olyan szinten szállt be, amin látszotr, hogy tarthatatlan, és tán megismételhetetlen is egyben. Maho.es idei évén is ezt látom kicsit, jövőre biztos vissza fognak esni a számai, aztán hosszú távon meg ki tudja mi lesz a Chiefsszel, lehet Reid lelép és borul minden.

  De drukkolok hogy igazad legyen, egy dynasty ligámban van Mahomesom :D

 39. 42

  bjeela

  Nédddamááán, egy újabb zoológus. Ne hergeljél, Krisztián, mert megharaptatlak egy aligaligátorral! :D Az aligátorok családja a krokodilok rendjébe tartozik, ergo ha azt mondom, hogy krokodil, akkor beletartozik az aligátor is. De szemmel láthatóan torkon ragadtad a gondolatmenetem lényegét. ;)

 40. 43

  Krisztian Fekete

  Persze, nyilván megetethetnék krokodilokkal is, de miért hozatnának az állatkertből, vagy ki tudja honnan krokodilokat, mikor az aligátor őshonos a közeli természetes vizekben. :P A többibe azért nem kötöttem bele, mert annak mondanivalójával egyet lehet érteni. :)

 41. 44

  bjeela

  Szerintem most az eccer elhajítottad a szövegértelmezéses kéziszótáradat és rohadtul nem találod. :D Namégeccer: a krokodilok egyik családja az aligátor, magyarul az aligátor egy krokodil féle. Következésképpen ha aszondom, hogy krokodil, abba beletartozik az aligátor is. Tehát kurvára nem kell hozatnom a állatkertből, mert az arrafelé őshonos aligátor is krokodil. Na, kapiskálod már? :D

 42. 45

  Pizsama

  Jah, a bírók is úgy csaltak a Rams-nek hogy a Saints-nek kedvezett a coin toss. Goodell keze mindenhova elér, a Föld meg lapos…

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team