Connect with us

Érdekességek

Két éve még kirúghatták volna, most Super Bowlba vezette csapatát

A general managerek élete nem egyszerű, ezt Les Snead is megtapasztalhatta. A 48 éves szakember megjárta a poklok poklát is a csapatnál a döntéseit követően, de az utolsó szalmaszálba nem hogy megkapaszkodott, hanem megragadta, és gerincre vágta. Most pedig Super Bowlra készülhet a csapata.

 

 

Két évvel ezelőtt sok minden megváltozott a Ramsnél. Túl voltak az első éven Los Angelesben, megkérkezett a franchise új reménysége Jared Goff személyében, és ami talán a legfontosabb: véget vetettek Jeff Fisher rémuralmának. Ám akkor úgy tűnt, nem csak Fisher lesz az egyetlen régi bútordarab, aki távozik, hanem Les Snead is. Rengeteg rossz döntés a drafton, a mindenáron ragaszkodás Jeff Fisherhez, az elbaltázott szerződések, mind-mind olyan lépés, amiért nem egy GM repült már csapatától. Sean McVay személyében egy fiatal edző érkezett a Ramshez, és sokáig úgy tűnt, hogy mellé egy új főnök is érkezik a GM székbe, de végül nem történt meg.

 

Tudtuk, hogy Sean egy különleges edző, aki nagy dolgokra hivatott nálunk. Úgy gondoltuk, hogy ő és Les remek párost alkothatnak, így adtunk ennek a kapcsolatnak egy esélyt. Most itt állok a pódiumnál a George Halas-trófeával a kezemben, szóval nyugtázhatom magamnak, hogy jól döntöttünk.

– mondta Stan Kroenke, a Rams tulajdonosa akkori döntéséről.

 

Snead pontosan tudta, hogy vagy domborít valamit, vagy az első rossz döntésénél repülni fog. Ezért elhozta az edzői stábba Wade Phillipset, hogy vegye kezelésbe a védelmet, és megkezdte a takarítást a rosteren. A korábbi rossz döntéseit, Greg Robinsontól kezdve Tavon Austinon át egészen Alec Ogletreeig egytől egyig kivágta vagy elcserélte, valamint elkezdte új igazolásokkal feltölteni a csapatot. Az egyik mérföldkő Andrew Whitworth szerződtetése volt, hiszen mindenképp kellett egy épkézláb támadófal a sikeres offense reményében, amibe a veterán OT remek alappíllér lehetett. A 2017-es szezon a csendes munka jegyében zajlott, hogy aztán 2018-ban felrobbantsa a piacot.

 

Volt itt elsőkörös csere, sztárigazolás, balhés, de egyben jó képességű játékosért való csere, minden, ami arra enged következtetni, hogy valaki az állásáért teper. Bármennyire is sok negatív példa van a “Dream Teamek” összerakását követően, az idei Rams a kivételek közé tartozott. Noha itt sem ült minden döntése, gondoljunk csak Marcus Peters játékára, az, hogy a Rams Super Bowlba jutott, minden rázúduló kritikát kitörölt a múltból.

 

Ezek azonban egytől egyik rövidtávű lépések voltak, így kérdés, hogy vajon hosszú távra képes-e csapatot építeni, amire korábban nem volt példa.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!