Connect with us

Hír

Kiválóan edzette a Colts támadófalát, mégis mennie kell

A Colts támadófalának drasztikus javulása volt az egyik legnagyobb oka annak, hogy az indianapolisiak bejutottak a rájátszásba – mindössze 18-szor tudták sackelni Luckot az ellenfél védői a szezon során. Így mindenképp meglepetésként lehet fogadni a hírt, miszerint a csapat kirúgta a támadófaledző Dave DeGuglielmót.

Az ok pedig az, hogy Frank Reich a saját embereit akarja támadóoldalon, nem pedig Josh McDaniels embereit. Emlékezhetünk, hogy a legtöbb pozíciós edzőt már szerződtette a Colts, mikor úgy volt, hogy McDaniels lesz a főedző – ezeket az edzőket pedig a Patriots támadókoordinátora választotta ki. Aztán McDaniels meggondolta magát, az edzők nagy része viszont megmaradt Reich alatt. A védőkoordinátor Matt Eberflus például nagy fogásnak bizonyult és DeGuglielmo is, azonban utóbbitól megvált Reich a fent említett okok miatt.

Érdekes történet egyébként DeGuglielmóval kapcsolatban a következő, ami nem feltétlen vet rá jó fényt. A csapat támadófalembere, Denzelle Good elvesztette testvérét szezon közben, a játékos pedig egy hétre távozott a csapattól, hogy családjával lehessen. Előtte kezdő volt, utána viszont egyetlen snapet sem játszott. DeGuglielmo megmondta neki, hogy amíg ő itt van, soha többé nem kerül pályára. Az edző nem nézte jó szemmel, hogy Good nem játszott gyászolása alatt, ezzel pedig teljesen leírta magát nála. Good egy idő után kérte is a general manager Chris Ballardot, hogy engede el, Ballard pedig meg is tette ezt – Good már a Raiders játékosa.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!