Connect with us

Hír

Kyler Murray kitette a cerkát az asztalra

Az idei draft egyik nagy felhajtását az idei Heisman-győztes irányító, Kyler Murray okozhatja. Nem feltétlen csak azért, mert 50 szakíró 50 különböző véleménnyel van a tehetségéről és draftértékéről, hanem mert a baseball draft miatt az ő nevével találkozhatunk majd a legtöbbet a sajtóban.

 

 

Mint ismert, az Oklahoma irányítója baseballban is tehetséges játékos. Olyannyira, hogy az Oakland Athletics az MLB draft első körének kilencedik választási jogán választotta őt ki. A felek egy $4,6 milliós aláírási bónuszban állapodtak meg, amivel Murraynek lehetősége volt még visszatérnie az egyetemre, és befejezni a szezont. Hogy ez hogy sikerült neki, azt mind tudjuk, és elkezdett egyre jobban a futball felé kacsingatni, ami nyilván az Athleticsnek nem tetszett, és a baseball szövetséghez fordultak.

 

Az MLB szabályzata szerint ugyanis tilos a draftolt játékossal nagy szerződést kötni, a liga mégis kivételt tenne Murray esetében, és ezzel segíteni az Athleticset.

 

[quote]Murray ugyanis kijelentette, hogy amennyiben az A’ s egy $15 milliós szerződéssel kínálja meg, hajlandó belevágni a baseball karrierjébe, különben pedig jelentkezik az NFL draftra.[/quote]

 

Hogy az MLB mitől lett ilyen segítőkész, az elég nyilvánvaló: a péniszméregetés Amerika legnépszerűbb bajnokságával, amiből győztesen jöhet ki, ha az egyik legfényesebb csillag az ő ligájukat választja, nagyon sok figyelmet és pénzt hozhat a konyhára.

 

Ugyanakkor Murray nem kicsit kockáztat. A Kollektív Szerződés miatt ugyebár nagyjából belőhetők az újonc játékosok szerződései az NFL-ben, ezzel a $15 millióval pedig max a 12. helyig csúszhat csak a drafton, hogy “pluszban” jöjjön ki belőle. Márpedig arról megoszlanak a vélemények, hogy Murray kimehet-e addig, ugyanis hiába van sok QB-needy csapat, nem feltétlen érné meg Murrayért top 10-es picket beáldozni. Nagyot kockáztat ezzel a játékos, aki könnyen két szék közül a pad alá eshet, ha nem sikerült befutnia egy normális NFL-es karriert.

 

Na meg azt se hagyjuk ki az egyenletből, hogy ezzel a kvázi zsarolós mutatvánnyal vajon hány csapat számára lesz majd szimpatikus.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!