About the author

45 Comments

 1. 1

  bjeela

  Így első kanyarból a srác bármennyi pénzt megér, de ha van esze, akkor visszafogja a menedzserét és segít építeni egy jó csapatot, amivel létrehozhat egy olyan környezetet és dinasztiát magának, amivel hosszú évekre garantálhatja a PO-kat. Ellenkező esetben úgy jár, mint PManning: temérdek rekord és minden szakértőtől a legnagyobb elismerés, de gyűrű alig.

 2. 2

  Tibor Fotó

  Ennyi esze csak Bradynek van, a többi magasról tesz rá, hogy mi lesz a cap managementtel. Rodgers is tett rá, Manning is tett rá, meg is van az eredménye. Ilyenkor kérdés,hogy az érintettek mennyire sportemberek, akiket a siker motivál és mennyire üzletemberek inkább, akik arra gondolnak, hogy a karrier rövid, az áldozat és a sérülésveszély pedig nagy, addig kell megkeresni a nagy pénzt, ameddig lehetőség van rá. (Bradynél nyilván más a helyzet amiatt is, hogy az asszony is jól keres és neki is jelentős egyéb bevételei vannak, ketten kb. évi 100 milliót keresnek és a fizetése ennek kevesebb mint a 20 %-a. Bradynél pedig egyértelműen, 40+ évesen is a siker van a középpontban.)

  Nekem is az jutott eszembe, hogy a 200 millás szerződéssel rögtön fejnehéz lesz a Kansas, úgy járnak, mint mos a Green Bay.

 3. 3

  Csabesz20

  véleményem szerint pont az irányító poszt az, ahol az első nagy szerződésnél megéri úgymond kedvezményt adni a franchise felé, mivel egy irányítói karrier átlagosan hosszabb, mint az egyéb más posztokon játszó játékosoké, így nekik jobban megéri nem kapásból az elején leakasztani a nagy lóvét, hanem beáldozni még 3-4 évet a csapatépítés oltárán.

 4. 4

  chester

  Brady is volt a szerződésével a legjobban fizetett irányító egy periódusban.

 5. 5

  ThySoul

  Azért Brady-nél bejátszik az is hogy BB az edző. Szerintem ha Brady olyen szerződést szeretne, az öreg egyből cserelne

 6. 6

  Nyílméregbéka

  Brady mondjuk meg is teheti, hogy önzetlen legyen mert többet keres a pályán kívűl. :)

 7. 7

  kitalaltnev

  Hm…már ennyire látszik, h. megszolgálja/megéri a rekodnagyságú fizut?

 8. 8

  Skyfire

  remélem lesz esze, mert ha jól tudom nem szegény családból származik, így nem kell félnie attól hogyha lesérül és visszaesik a fizetése vagy kiesik az nfl-ből akkor nagyon nélkülöznie kéne…szerintem ő az aki Bradyhez hasonlóan el tudná engedni a pénzt, és nem lesz olyan kapzsi mint Rodgers aki ezzel hátráltatja a csapatát…és értem miért kapnak ennyit a sztár irányítók, már aki annak számít, de én arra is tennék egy cap-et mert irreálisan sok ahhoz képest hogy mit csinálnak. a fal nagyon le van sajnálva, pedig minden támadás alapja a fal, és hát az elkapok is sokszor megkapják a 2-3 yardos passzt aztán a blockok és testcselek után csinálnak 30-40 yardot belőle ami az irányítónak van elkönyvelve

 9. 9

  Bujdy Bujdy

  Én komolyan nem értem ezeket a QB fizukat.
  Brady-t teljesen megértem, hogy diszkontot ad.

  Mahomes ha azon aggódik, hogy nem lesz pénze a karrier végén, akkor miért nem kötnek egy 8 éves, 160 milliós, garantált szerződést? Akkor csak évi 20 millióval terheli a sapkát, miközben ha nem csinál hülyeséget, akkor 160 milliót is megkeres. Egy 5 éves, 200 milliós szerződésben sem sokkal kevesebb a garantált és cserébe hazavágja a sapkát is.

  Közben pedig, ha jól megy a szekér, akkor nyer 1-2 SB-t és máris dől a szponzor/reklám bevétel, kompenzálva is van a sapka…

  (abba bele sem merek gondolni, hogy hogyan oldja meg az NFL, hogy ne kerüljék ezt meg a csapatok? Gondolok itt arra, hogy ha gazdag lennék és megalapítánám a Pannom Pumák franchise-t, akkor leigazolnám xy top QB-t évi 12 millió dollárért és közben a saját tulajdonomban álló cég, vagy a haverom cége kötne egy reklám szerződést xy-nal plusz évi 30 millió értékben. Ezt hogyan lehet kiszűrni?)

 10. 10

  Fetyke

  Csak a nagy “mestert” tudom idézni:
  Túlértékelitek a sapka jelentőségét! :D

 11. 11

  katonadani

  Brady is tett rá, csak karrierje végén ment lejjebb fizetésben.
  És a Pats nem azért sikeresebb ennyivel mert Brady 5 millióval szerződéskötéskori piaci értéke alatt játszik.
  Plusz ugye vannak olyan rosszmájú hangok, hogy Brady elég sok sapkán kívüli extra juttatást kap a Patriotstól a TB12 businessen és Guerrerón keresztül.

 12. 12

  katonadani

  állítólag az NFL-t nem is érdekli ez az ügy. Vagy legalábbis a felett biztosan szemet hunynak, hogy a Patriots szerződésben áll a TB12 businesszel. Azt mondják, hogy nem szegi meg a CBA-t, ami érdekes, mert akkor lehet nem tér ki erre a CBA (az NBA-ben pl kitér erre a kollektív szerződés)

 13. 13

  renningan

  Konkrét bizonyítékok nincsenek rá, mert nyilván nem nyilvános, de Brady elég komoly eséllyel betegre keresi magát a Pats jóvoltából úgy, hogy nem terheli a sapkát. Kb olyan, mint Ronaldo Juventusos szerződése, ahol offisöl a FIAT évi 30 millió eurós szponzorszerződést kötött a portugállal, mert különben a Juve nem férne bele a fair playbe. És micsoda véletlen, hogy a kettő egy érdekeltség.

 14. 14

  Mr Foherty

  Évekkel később lehet csak az ilyet elkapni. A Broncos például két SB-t nyert úgy, hogy Elway és a Davis (RB) csak a fél fizujukkal foglalták a sapkát, a többi zsebbe ment, de csak 2004-re zárult le az ügy.

 15. 15

  Mr Foherty

  2008 és 2010 között asszem… 3 év alatt 2 PO részvétel azonnali kieséssel.

 16. 16

  Walter Mitty

  Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, akkor az! ;)

 17. 17

  Walter Mitty

  (“velük kelljen licitálni” – tartok tőle, ez nem értelmezhető a magyar nyelvben)

 18. 18

  tmbb

  A TB12 hogy jön a fizetési sapkához?!
  az tudtommal egy magánvállalkozás

 19. 19

  katonadani

  Egy NFL-játékos által tulajdonolt magánvállalkozás, ami szerződésben áll az NFL-játékos csapatával.

  Úgy jön a sapkához – ahogy renningan írta fentebb, meg amire utaltam én is az előbb – hogy a Patriots szerződést köt a TB12 vállalkozással ilyen-olyan dolgokra, Brady keres ezzel, ezért cserébe pedig kisebb a fizetési sapkában is kimutatható fizetése.

 20. 20

  tmbb

  Bocs,de szerintem ezzel semmi köze a fizetési sapkához.
  Ha stream-en nézek meccset,szinte csak Rogers és Manning reklámokat látok.Ilyen alapon akkor ezek is bújtatott fizetések.

 21. 21

  katonadani

  azok nem a csapattól jönnek, teljesen más

  itt arról van/lehet szó, hogy Brady piaci értéke alatt kap hivatalos fizetést a Patriotstól, ezért a kedvezményért pedig a Patriots egyéb juttatásokat fizet. Amit fogalmazhatunk úgy, hogy a fizetési sapka kijátszása.

  To be clear, az NFL szerint ez rendben van a jelenlegi szabályozás alatt, még ha nekem személy szerint nem is tűnik feltétlen teljesen fairnek – legalábbis mivel más csapat ilyet nem csinál (vagy nem ilyen látványosan)

 22. 22

  tmbb

  Továbbra sem értünk egyet.Van egyszer Brady a játékos,aki fizetést kap a csapatától.Ez bele tartozik a fizetési sapkába.Van a TB12 vállalkozás, ami egy más “termék” és nem tudom, hogy a Pats vesz-e ilyen származású “terméket”, de ha vesz is, annak az ellenértékét nem a játékáért kapja.
  Szerintem a fizetési sapkába a játékért kapott pénz tartozik.Egy másfajta termékért(legyen az reklám vagy életmód útmutató) kapott pénznek ehhez semmi köze!Manning vagy Rogers reklámban jók a pályán kívül, Brady meg életmódban, de semmi köze a játékhoz.

 23. 23

  bradycardia

  Na, azért várjuk ki a végét.
  Szeptembertől jön a sophomore slant, meg a zakó utáni depresszió…
  Csak nehogy Kaepernick legyen belőle. Mondjuk ő legalább játszott SB-t…

 24. 24

  katonadani

  igen, a fizetési sapkába csak a játékért kapott pénz tartozik, ez nyilvánvaló. A probléma ott van, ha a kevesebb fizetési sapkában is látható fizetésért cserébe Brady kap extra juttatásokat a csapattól.

  Például hogy csak a TB12 tevékenykedhet a stadionon belül, ők a kizárólagos health akármik a csapatnál, ilyesmik (nem tudom egészen pontosan hogyan szól a szerződés)

 25. 26

  rowi

  ez érdekes. mert ez volt a 2. éve…

 26. 27

  tmbb

  Szerintem ebben az ügyben nem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

 27. 28

  bradycardia

  Tavaly hány snapet is játszott?

 28. 29

  rowi

  tehát volt tavalyi éve.

 29. 30

  bradycardia

  Végül is….
  Ez esetben viszont óriást javult a teljesítménye az első évéhez képest.

 30. 31

  katonadani

  a lényeg úgyis az, hogy nincs is olyan hogy sophomore slump :)

 31. 32

  bradycardia

  Sportszelet?

 32. 33

  Breki a béka

  Jogos.
  A “Hogy ne kelljen föléjük licitálni” lenne a jó megfejtés.

 33. 34

  Breki a béka

  Ott szerintem az Under Armour-ral van valami cigánykodás…

 34. 35

  Breki a béka

  Szerintem ez akkor lenne problémás, ha a TB12 nem folytatna érdemi tevékenységet a piacon.
  Mint például Los Angelesben a kamu rendezvényszervező cégek,akik 100-200 fős bulikat lepapíroznak több ezresre,és úgy már bármilyen pénzt tisztára tudnak mosni.

 35. 36

  Keresztes Dávid

  Vagy azt mi akadályozza,hogy felvegye a csapat mondjuk a feleségét takarítónak èvi 30 milláért? Vagy hogy távol tartsa az edzőt a bírótól :D

 36. 37

  Kopi3.14

  Szerintem a kollektív szerződés miatt érné meg kivárni mi legyen utána, hogy változik a fizetési keret. Addig eleve lenne két év jó csapatot össze rakni.

 37. 38

  cshemiv8

  Szóval szerintetek inkább valószinűbb mint nem hogy a pats csal a sapkával Brady fizetésével? :D

 38. 39

  bradycardia

  Szóval nincs fogadás? Kár.

 39. 40

  katonadani

  nem értettem a sportszelet kommentet :D

  de amúgy linkeltem a cikkünket a sophomore slump mítoszáról, linkelem újra:
  https://fuzovelkifele.com/2017/07/sophomore-slump-az-meg-mi/

  amúgy mi számítana visszaesésnek, slumpnak? arra nem fogadok h 5000 yard és 50 TD, de mi lenne a kritérium?

 40. 41

  Gabriel Taylor

  Jajj,szegény gyerek,aztan majd szivja a fogat ismet mert csapatra nem tellett és kikap egy vén kecskétől…
  Legyen inkább 250

 41. 42

  Bujdy Bujdy

  Négy meccs! Már jövő héttől! :D

 42. 43

  cshemiv8

  Az nem jó,valami más hendikepp kell,mert akkor pihentek maradunk jövö évi playoffra újfent??

 43. 44

  bradycardia

  Valóban nehéz kérdés. Ezekből a számokból kicsit visszaesni is még több, mint jó. Azért megpróbálom. Bold prediciton: max.4000 yard, max. 30 passzolt td, QBR<100, pontosság < 63%
  Ha bármelyiket meghaladja, küldöm a szeletet!
  Félreértés ne essék, én is nagyra értékelem a teljesítményét. Lenyűgöző számok.

  DE
  Valamikor a 12. forduló környékét kiirthatatlanul befészkelte magát a megérzés, hogy jövőre (azaz idén) kipukkad a Mahomes-lufi. Tudományos magyarázat nincs.
  Kicsit korainak tartom a 200 millás spekulációkat. Először azért talán bizonyítania kellene, hogy nem üstökös, hanem álló csillag a fociverzumban.

 44. 45

  katonadani

  ezt simán tartom :)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team