Connect with us

Érdekességek

Patrick Mahomes 200 milliós szerződést kaphat 2020-ban

Még tán el sem kezdődött az AFC döntő, az ESPN már arról írt, hogy Patrick Mahomes minden létező összeget meghazudtoló módon döntheti be az irányító szerződéseket, amint arra jogosult lesz.

 

 

A győzelem elmaradt ugyan, de a fiatal irányítón semmi sem múlt. Első szezonjában kezdőként rögtön konferencia döntőbe vezette csapatát, és minden bizonnyal ő lesz a 2018-as alapszakasz MVP-je is. Az “egy szezonos csoda” jelzők még el sem fogytak, de már arról pletykálnak, mekkora szerződést kaphat a Chiefstől. Alapesetben legyintenénk rá, de Adam Schefter forrásaira nem árt odafigyelni. A Kollektív Szerződés értelmében egy újonc szerződéssel rendelkező játékossal leghamarabb a harmadik szezonját követően lehet hosszú távú szerződést aláírni. Ha emlékszünk, akkor Derek Carr is így kapott új szerződést, ami akkor a legjobban fizetett irányítóvá tette. A 23 éves Mahomes számára ez a 2019-es idény végén jöhet el, ami már átnyúl 2020-ra, és csoportrivális kollégájához hasonlóan ő is a legjobban fizetett irányító lehet majd az új szerződésével. Na de mennyire?!

 

Schefter nem tartja kizártnak, hogy Mahomes lesz az első játékos az NFL történelmében, aki $200 milliós szerződést kap a csapatától. Ám akadhatnak buktatói az üzletnek, leginkább az, hogy a jelenlegi Kollektív Szerződés 2021-ben lejár, és a teljes bizonytalanság uralkodik el az emberen, ha arra gondol milyen következményekkel járhat annak újratárgyalása. Ráadásul ne feledjük el, hogy a Chiefs cap hitjének az a legjobb, ha Mahomes minél tovább játszik olcsón, hiszen így több játékosnak tudnak nagyobb szerződést kínálni. Ugyanakkor ez egyfajta megelőzés is lehet, hiszen 2020-ban Jared Goff, Carson Wentz, Dak Prescott, Russell Wilson, Jameis Winston és Marcus Mariota számára is esedékes lehet egy új szerződés a fiatalabb generációból. Hogy ne velük kelljen licitálni, érdemes a megelőzős taktikát alkalmazni, amivel a Chiefs helyezheti rá a nyomást a többi general managerre, ezáltal tovább duzzaszthatja néhány millióval a cap hitjüket.

 

Mahomes vélhetően nem egy “szokványos” hosszú távú szerződés keretein belül kaphat majd ekkora összeget. Aaron Rodgers 2008-ban egy hatéves szerződést kapott, ilyen hosszúságú szerződésre pedig nem volt azóta példa irányítóknál. Szintén Rodgershez köthető a jelenlegi legjobb fizetés, amit a 4 éves, $134 milliós papírjával kapta meg, évenként $33,5 milliós átlagfizetéssel. Ha a legjobban fizetett irányítóvá akarja tenni a Chiefs, akkor egy 5 éves, $200 milliós szerződést kap $40 milliós éves átlaggal, ha pedig “csak” a bűvös 200-as a cél, akkor egy 6 éves, $200 milliós szerződés a valószínűbb, amivel épphogy elmaradna Rodgers átlagfizetésétől.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!