Connect with us

Érdekességek

Rekordszámú trükkös TD volt 2018-ban

Tavaly februárban az Eagles az NFL történetének egyik leghíresebb touchdownját szerezte a Super Bowlon, amikor Trey Burton passzolt Nick Folesnak és amelyik játék Philly Special néven híresült el. Az NFL pedig egy “copycat” liga, azaz minden jól működő dolgot lemásolnak a csapatok.

Egész sokszor láthattunk ezt a playt 2018-ban. A Browns kétpontost csinált konkrétan a Philly Special játékból, de sokat használták a kicsit módosított verzióját, ahol nem direkt snapet kapott a futó, hanem az irányító adta át neki, hogy továbbadja a végül TD-t passzoló játékosnak – ilyet játszott a Patriots is a Super Bowlon. Az Eagles előhúzta ezt a nyitófordulóban – abból nem lett TD, csak sikeres first down -, de a Bears, a Dolphins és a Falcons is szerzett így TD-t a szezonban.

Összességében is rekordszámra jöttek a trükkös TD-k idén, ahol nem az irányító passzolt, hanem a futó vagy egy elkapó, vagy épp egy rúgó. Egész pontosan 13 ilyen, tehát nem irányító által passzolt touchdown született, ami a legtöbb az utóbbi 35 évben. És álljon itt a lista is a 13 nem-irányítóról, aki kiosztott hatpontost idén: Odell Beckham (2), Larry Fitzgerald, Kenny Stills, Danny Amendola, Matt Prater, Christian McCaffrey, Jarvis Landry, Emmanuel Sanders, Mohamed Sanu, Kevin Byard, Albert Wilson, Chris Boswell.

Nektek melyik volt a kedvencetek?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!