Connect with us

Hír

Robey-Coleman nem is tagadja: az bizony DPI volt

Nyilvánvalóan mindenki a Saints-Rams meccs egyik döntő pillanatáról beszél, a bírói hibáról, amikor nem dobtak be sárga zászlót a Rams cornerbackjére, Nickell Robey-Colemanre, mikor bőven a labda előtt ért oda Tommylee Lewisra és akadályozta meg az elkapásban, ráadásul még a sisakját is eltalálta, így extrán lehetett volna büntetni. Egyértelmű szabálytalanság volt, még a vétkes játékos sem próbálta tagadni.

https://twitter.com/edwinxross/status/1087135608764534784

Ó igen, az pass interference volt. Hamar értem oda, le voltam maradva és meg akartam akadályozni egy touchdownt. Tudom, hogy hamarabb értem oda, mint a labda. Láttam, hogy felemeli a kezét, én pedig megütöttem.

Részben ezen ment el a mérkőzés a Saints számára, nem is viselték jól Paytonék az esetet – érthető módon. Csalást nyilván értelmetlen kiáltani, egyszerűen bírói hibáról, tévedésről van szó (volt a túloldalra is nagy több nagy tévedésük). Egyértelmű hiba volt, ráadásul látványos is egy nem kis téttel bíró mérkőzésen történt – és akkor még szépen fogalmaztam.

Érdekes lesz a holtszezonban figyelni, hogy terveznek-e váloztatni a visszanézés szabályain az NFL-ben, mert ez az eset egyértelműen ezért kiált. Még akkor is, ha ezt borzasztóan nehéz is lesz kivitelezni, hiszen egy alapjaiban véve szubjektív szabályról van szó a pass interference esetében. Valami megoldás viszont kétségtelenül kell, ugyanis ez így jelen állapotában nem működik jól.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások