Connect with us

Hír

Russell Wilson jó dolgokat remél a szerződéshosszabbításáról

A Seattle Seahawks számára múlt hétvégén befejeződött a 2018-as szezon, így minden erejükkel a következő idényre koncentrálhatnak. Aminek az egyik fő prioritása Russell Wilson szerződésének meghosszabbítása lehet.

 

 

A Seahakws támadósorának alfája és omegája a 2019-es idény végén lesz szabadügynök, és bár az idei offseasonban is felvetődött az új kontraktus lehetősége, ez végül elmaradt. Egyesek már meg is kezdték a találgatást, hogy a Seahawks változásaiba Wilson lecserélése is opció lehet, de nagyon meg lennénk lepve, ha lemondana róla John Schneider general manager. A valószínűbb forgatókönyv a türelemjáték lehet, amivel Wilson fizetését tornázná fel, minden bizonnyal a játékos ügynöke. A jelenlegi szerződését 2015-ben kötötte a csapattal, akkor Aaron Rodgers szerződésétől épphogy elmaradt éves átlagban, ami ezúttal is megtörténhet. A 30 éves irányító szavai is inkább ezt a teóriát erősíthetik meg, mivel szerinte jó dolgok fognak történni a hosszabbításakor.

 

Schneider már tavaly leszögezte, hogy nem teljes átalakulást szeretne a csapatban, hanem néhány alapjátékosra szeretne egy új gárdát felhúzni. Akkor az alábbi játékosok voltak ezek az alapok: Duane Brown, Doug Baldwin, Bobby Wagner, és természetesen Russell Wilson. Brown már megkapta a maga szerződését, Baldwin kontraktusa még két évre érvényes, míg Wagner Wilsonhoz hasonlóan a 2019-es szezon végén lesz szabadügynök, de mindkettejüknek kinéz egy új, vélhetően terjedelmes összegű szerződés. Ahogy azt se felejtsük el, hogy az “építésvezető” is marad a csapatnál, hiszen Pete Carroll is nemrég írt alá egy új szerződést a csapattal.

 

Wilson joggal lehet boldog a közelgő tárgyalások előtt, hiszen ismét egy Rodgers szerződést lőhetnek be viszonyítási alapnak, ami évenként $33,5 millió. Ha ezt nem is körözi majd le, de az bizonyos, hogy Matt Ryan évi $30 milliója és az előbb említett összeg intervallumába eshet majd Wilson fizetése.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!