Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök cornerbackek

A tavalyi alapszakasz finoman szólva sem a védelmekről szólt. Elvétve lehetett látni igazán jó defense-t és különösen a secondaryk voltak gyengék. A csapatok nagy része még mindig keresi kezdő cornereit, így nem lesz meglepetés, ha a CB-k piaca lesz az egyik legnagyobb az idei offseasonben. Első ránézésre nem a szabadügynök-piacról fognak kezdő kalibert találni a csapatok, de akik hajlandóak eleget áldozni erre a sorra, azok bőven találhatnak jó játékost a felhozatalból.

 

Jason Verrett

 

Utoljára szerepel nálam bármilyen listán is Verrett, mert akármilyen zseniális játékos is, aki 5 év alatt összesen 25 mérkőzést játszik, abban senki nem fog hinni. Nagyon meglepne, ha a Chargers marasztalná, és abban sem vagyok biztos, hogy bárhol lehetőséget kap. Verrett utolsó utáni lehetősége a sorstól, de sajnos ez nem csak rajta múlik.

 

Morris Claiborne

 

Claiborne a közepes szint mintapéldánya. Ritkán röhögünk rajta mert meg lett égetve, ellenben nagy játékot is szőkőévente csinál. Nem igazán jó corner, de a kezdő szint alját verdesi folyamatosan a játékával. Nehéz mit kezdeni vele, mert ha szerencsés vagy, akkor nem kezdeted, de nem feltétlenül van nála 64 jobb corner a ligában.

 

Brent Grimes

 

Grimes már jó ideje nem képes nevéhez mérten játszani, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nincs visszaút számára a legjobbak közé. Tevékeny részt vállalt a Buccaneers ligautolsó passz elleni védekezésében, ráadásul a motivációja sem lehet már az igazi. Arról nem is beszélve, hogy nem a leghalkabb szavú, szorgalmas játékos, így csak olyan csapat helyében vállalnám be, aki kellő motivációval tud szolgálni számára és egy erős kezdő védőkoordinátort kap a háta mögé.

 

Jason McCourty

 

McCourty több szempontból is kockázatos választás lehet a csapatoknak. Egyrészt nem fiatal, 32 évesen már nem teljesítenek erejük teljében a cornerek, másrészt a Patriots rendszere már mutatott fals képet a játékosok képességéről. Arról már nem is beszélek, hogy a visszavonulása is a levegőben lóg.

 

Pierre Desir

 

Desir valódi megújulásra volt képes Eberflus kezei alatt és lubickolt a Colts rendszerében. Valójában egy jó testi adottságokkal megáldott corner, akinek a testfelépítése és a sebessége is megvan a játékhoz, de nem top tehetség. Ellenben egy neki kedvező sémában briliáns dolgokra lehet képes. A Colts cover 2, többnyire zónázó védelme a kezére játszott. Kérdés, hogy tudna-e teljesíteni máshol is.

 

Kareem Jackson

 

Jackson sincs már a prime éveiben, de ha valaki okosan használja, akkor még 1-2 szép évet várhatunk tőle. Már kicsit megkopott a gyorsasága, így külső cornerként kevésbé volt jó, de a Texans ezt úgy oldotta meg, hogy sokszor küldte be a slotba vagy akár safetyként használta. A dörzsölt játékos így pont a tapasztalatát és játékolvasását tudta kihasználni, ami még mindig magas szinten van. Az egyetlen kétely vele kapcsolatban, hogy nem következik-e be egy újabb minőségi visszaesés a játékában.

 

Bradley Roby

 

Roby helyzete a legérdekesebb talán. Ha a tavalyi évet nem nézzük, akkor valódi kincs lehetne a piacon és licitháborút kellene folytatni érte. A Broncos a Super Bowl megnyerését többek között annak is köszönhette, hogy Roby fel tudott nőni a két sztárcorner mellé és kiválóan játszott egész évben. Képes slotban is védekezni, de külső cornerként is megállta a helyét. Azonban Talib távozásával megkapta a lehetőséget, hogy valódi második számú cornerként bizonyítson, és csúfosan elbukott. Nem csak gyenge volt, de bitang rossz szezonon van túl, ami a magabiztosasságát is megnyirbálta. Nagyon kockázatos lesz szerződtetni, így olyan helyre tudom elképzelni, ahol már van egy, de inkább két jó CB és mellettük újra jó lehet.

 

Bryce Callahan

 

Callahan kakukktojás a szabad cornerek között, mert ő kizárólag slot cornernek tekinthető, de ez nem feltétlenül csökkenti az értékét. A mai futballban egy jó slot corner majdnem annyit ér mint egy külső CB, Callahan pedig az egyik legjobb volt az elmúlt két évben a posztján. Értékét nehéz meghatározni, mert annyit azért nem érdemes rá költeni, mint a legjobb cornerekre, de garasoskodni sem érdemes vele.

 

Steven Nelson

 

Nelson egy csúnyán alulértékelt corner, ezt már a szezon során többször is kiemeltem. Engem egy kicsit Marcus Petersre emlékeztet, aki sok nagy játékot képes benézni, de mellette képes elhomályosítani az elkapókat akár teljes félidőkre is. Egy kicsivel kevésbé labdaérzékeny mint Peters, de így is összeszedett négy interceptiont és tíz leütött labdát az elmúlt évben, valamint az átadások fele volt csak sikeres az irányába. Még kellően fiatal is, hogy képes legyen fejlődni, így mindenképpen jó piaca lehet.

 

Ronald Darby

 

Darby rögtön kezdő szint és hosszú távú megoldás is lehet, mert még csak 25 éves. Ellenben hatalmas kérdőjel vele kapcsolatban az egészségügyi állapota, mert az elmúlt két szezon alatt nem sikerült összesen 1000 snapet a pályán töltenie. Minden kockázatot figyelembe véve is ő a piac legjobb cornere, aki elsősorban outside cornert képes játszani, fizikális és gyors is egyben. Tekintve, hogy hosszú karrier állhat előtte, ha a sérülések megkímélik, az ára sem lesz túl alacsony.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!