Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök elkapók

Folytatódik a posztonkénti kitekintőnk az előttünk álló szabadügynök időszakra, ahol az irányítók és a futók után az elkapók következnek. Aki már dörzsölné a tenyerét, hogy potens WR1-gyel erősödhet a csapata, annak csalódást kell okozzak.

 

 

BREAKING: Demaryius Thomas, Houston Texans

 

Elég komoly sérülésből lábadozik, ami meggátolná az orvosi vizsgálaton való sikeres szereplését, így jódarabig nem lesz csapata valószínűleg. Viszont azzal, hogy kivágta a Texans, az egyetlen kimondott WR1 lett a szabadügynök mezőnyben.

 

Aki slot elkapót keres

 

Randall Cobb, Green Bay Packers

 

Cobb a 2014-es szezonját követően nem tudott felérni ahhoz a pénzhez, amit akkor kapott a Packerstől. Bár korábban a biztos kezeiről vált ismerté, az utóbbi időben előjöttek a dropok a játékában, ráadásul a sérülések is egyre gyakoribbak nála. Emiatt vélhetően nem fog ismét $10 milliót kapni, de egy hosszabb távú szerződés is necces. Kérdés, hogy a formahanyatlás csak átmeneti nála, vagy innentől csak rosszabb lesz.

 

Golden Tate, Philadelphia Eagles

 

Kockáztatott az Eagles, nem jött be: amint Golden Tate kitette a lábát Detroitból, mintha kicserélték volna. Az ő esete kicsit hasonlít Cobbéhoz, egy olyan játékos lesz elérhető, aki nem találja a formáját, de még bőven van a leigazolásában lehetőség. Tate a YAC-ek királyaként vált ismerté, ha sikerül egy jó rendszerbe kerülnie, akkor ismét összejöhet számára az 1000 yard. Detroitban állítólag a fizetése igénye sem tetszett a csapatnak, egy ilyen gyengébb szezon után talán lejjebb ad az elvárásaiból.

 

Cole Beasley, Dallas Cowboys

 

Beasley már kifejezte elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy nem kap elég lehetőséget Dallasban, és többre vágyik – vélhetően anyagiakban is. Jerry Jonesnak lenne rá pénze, de nem biztos, hogy az elég lesz a 30 éves elkapó megtartásához. Fenti kollégáival ellentétben az ő sebessége talán még nem kopott meg, így ezzel is opreálhat az elkapások során, viszont a YAC mutatói alapján ezt nem igazán tudta kihasználni 2018-ban.

 

Jamison Crowder, Washington Redskins

 

Breakout évre készült azzal az Alex Smithszel a QB poszton, aki a Crowderhez hasonló játékosokat imádta, erre sérülés miatt a szezon csaknem a felét kihagyta. A statisztikái szerint idén hozta a legjobb elkapásonkénti yard (13,4) és YAC (7,3) átlagát is, viszont most volt legkevésbé megbízható elkapásoknál. Ennek ellenére az életkora a többi társától kiemelheti a mezőnyből, és ha visszatalál a sérülések előtti formájába, akkor nem egy csapat nagy hasznára tudna válni.

 

Adam Humphries, Tampa Bay Buccaneers

 

Humphries egy meg nem énekelt hős volt abban a Buccaneers offense-ben, ám nem gondolom, hogy hosszabbítana vele a csapat a szűkös anyagi helyzet miatt, plusz vélhetően Justin Watson azért lett draftolva, hogy az ő helyét átvegye majd. Ez a többi csapat számára csak örömteli lehet, hiszen Humphries remek értéket képvisel. Neki tényleg breakoutra sikeredett a szezon, ami a pénztárcáján is meglátszódhat.

 

Aki szélső elkapót keres

 

 

Donte Moncrief, Jacksonville Jaguars

 

Nem ilyen első névre számítottatok, igaz? Az a helyzet, hogy nincs komoly név a piacon kimondottan a szélre, így jobbára marad Moncrief, akiért érthetetlenül sokat fizetett a Jaguars, de legalább csak egy szezonra. Talán egy potensebb irányítóval felálló csapat nagyobb hasznát venné.

 

John Brown, Baltimore Ravens

 

Meg is van a Tampa Bay Buccaneers első igazolása, hiszen Bruce Arians odavan a speedsterekért, és a Cardinalsban is már neveltje volt Brown. És legyünk őszinték, másban nem is igazán kiemelkedő, csak a hosszú passzoknál. Joe Flaccóval a center mögött nem is volt rossz elképzelés, de Lamar Jackson nem tudta kihasználni erényeit. Talán majd Winston…

 

Devin Funchess, Carolina Panthers

 

Sem őt, sem ex-panthersös kollégáját nem szeretem, de amíg Benjaminnak két éven belül ez lehet a negyedik klubja, addig Funchessnek még lehet esélye arra, hogy talán az új impulzusok hatására jobb lesz. Valamelyik tornyot mindenképp be akartam tenni a felsorolásba, és rajtuk kívül max Kevin White jöhetett még szóba… 25 évesen talán még nem kell véglegesen temetni Funchesst, de a dropokkal mindenképp kezdenie kell valamit.

 

Dez Bryant, New Orleans Saints

 

A neve miatt nem lehet kihagyni, de tavaly sem volt valami kapós (vagy ő volt túlságosan válogatós), ráadásul elég komoly sérülésből fog lábadozni, ami miatt felgyógyulásáig vélhetően nem lesz új csapata.

 

Aki mindenes elkapót keres

 

 

Chris Conley, Kansas City Chiefs

 

Szerencsétlen Conley számára nem egyszerű kiteljesedni Tyreek Hill, Travis Kelce és Sammy Watkins mögött, de korábban sem ő számított favoritnak a Chiefsnél. 4 éves karrierje során annyi yardot szerzett, mint a jobb elkapók egy szezonban (1299), de az idei idénye volt a legproduktívabb. Hogy miért mindenes? Mert slotban és szélen is kellő snapet kapott, bár ő inkább rövid passzoknál volt hasznos.

 

Chris Hogan, New England Patriots

 

Hogan patriotsos pályafutásának legkevésbé produktívabb évén van túl, ha azt veszük alapul hány snapen volt a pályán, és ehhez képest mennyi yardra volt képes. 31 évesen utolsó hosszú távú szerződésére készülhet, minden bizonnyal nem a Patriotstól.

 

Chris Tyrell Williams, Los Angeles Chargers

 

A legjobb marad utoljára! Williams az igazi underdog elkapó idén, még akkor is, ha az utóbbi három szezonjában most kapta el a legkevesebb yardot. A pálya minden pontján volt elkapása Riverstől, pedig a Chargersnél nem ő számít a kedvenc célpontnak. Tavaly egy RFA tenderrel sikerült megtartani, idén viszont ez már csak nagyobb pénzért fog menni, amit Keenan Allen, Hunter Henry és az elsőkörös Mike Williams fémjelezte elkapógárda mellett lehet luxus lenne megadni neki. A pálya szélén és slotban is felállt az offense-ben, szóval elég sokoldalú játékos.

 

[quote]Nevesebb korlátozott szabadügynökök

  • Josh Gordon, New England Patriots
  • Rashard Higgins, Cleveland Browns
  • Robby Anderson, New York Jets[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!