Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök pass rusherek

Nagyon régen nem volt ennyire jó a felhozatal pass rusherekből, minden idők egyik legjobbja lehet az idei piac. Már amennyiben a csapatok hagyják tesztelni a sztárokat. 

 

 

A 15-22 milliós elit kategória

 

Brutális a felhozatal, All-Pro kaliberű játékosok szerződése jár le, az sem lenne meglepő, ha megdőlne Khalil Mack rekord-szerződése.

 

  • Demarcus Lawrence

 

66 nyomásgyakorlás (13. legtöbb), 10,5 sack (17.), egy INT és két fumble – ez volt Lawrence idei szezonja. Némileg visszaesett a tavalyi teljesítményéhez képest, amikor All-Pro szinten nyomta, de így is a liga egyik legjobb pass rushere, mindössze 26 éves, az elmúlt két évben a csapata összes meccsén pályára lépett. Ha valaki, akkor ő megdöntheti Khalil Mack rekordját (már csak azért is, mert Jerry Jones szereti méregetni a cerkát), de szinte biztos, hogy 20+ millióért ír alá (ami egyébként a 2. legmagasabb lenne.)

 

  • Brandon Graham

 

Az Eagles sztárja, aki az elmúlt években úgy volt top 5-ös pass rusher, hogy 6,5 milliót keresett. Már 30 éves, az utolsó nagy szerződésére hajt, nem fog 19-20 alatt leülni senkivel. Idén is elit szinten játszott minden téren, 77 nyomásgyakorlása az ötödik legtöbb, csak eggyel maradt le a második helyről. Bár a sackeket továbbra sem tudja megbízhatóan hozni, idén csak négy jött össze neki.

 

 

  • Dee Ford

 

Az idei szezon egyik legproduktívabb rushere, aki megnyerte a nyomásgyakorlás-versenyt: 84 siettetés, 13 sack (7.), hét (!) kierőszakolt fumble. Idén valószínűleg taget kap, de ha nem, akkor 20 millió fölött fog keresni a 27 éves játékos.

 

  • Trey Flowers

 

Flowers egy Brandon Graham 2.0, csak egy fiatalabb kiadásban. A 25 éves játékos soha nem szerzett még 7,5 sacknél többet (azt is tavaly), viszont a 78. nyomásgyakorlása a második legtöbb volt a ligában. Futás és passz ellen is kiváló, coverage-ben is megállja a helyét, piszok jó játékos. 17-20 millió körülire lőném be az értékét, épp ezért nem is fogja megtartani a Patriots.

 

  • Jadeveon Clowney

 

Clowney-nak sem sikerült még soha 10 sacket szereznie, viszont egy korrekt pass rusher és talán a liga legjobb futás elleni EDGE játékosa. Szerintem nagyobb hájpja, mint a valós értéke, én egy 17-18 millió dollár körüli játékosnak gondolom, de nem kizárt, hogy ő is 20 millió körül fog keresni. A Texans elvileg megtartaná, de jó esély van arra, hogy teszteli majd a piacot.

 

  • Frank Clark

 

Clark már egy fokkal alacsonyabb kategória, neki a 15-16 millió dollár lehet a reálisabb, nem annyira sokoldalú és nem is annyira domináns,  mint a fent említett játékosok. Ugyanakkor egy nagyon jó pass rusher, az elmúlt három évben 32 sacket szerzett, jó pénzt kaphat ő is. A Seahawks a legfrissebb hírek szerint taget tesz rá.

 

  • Ezekiel Ansah

 

Ansah-t csak azért tettem ide, mert szinte biztos, hogy sok pénzt fog kapni annak ellenére, hogy már 30 éves, sérülékeny és csak a sajtója jó. Óriásit fog kockáztatni az, aki bevállalja, de biztos lesz olyan, akit meggyőz a két egészséges, 12 és 14,5 sackes szezonjával – nem mintha az átlagosnál bármikor sokkal jobb lett volna a Lionsben.

 

 

A 10-15 milliós sztárok

 

A jó, de nem elit játékosokból már kevesebb van, az egyikük ráadásul nem is tiszta pass rusher.

 

  • Za’Darius Smith

 

Smith egy korrekt kis OLB, Terrell Suggs korrekt utódja lehet, idén 61-szer generált nyomást és 8,5 sacket szerzett. 26 éves, nem is volt teljes értékű kezdő, ennél még sokkal jobb is lehet. Vélhetően emiatt nem is fogja elengedni a Ravens.

 

  • Anthony Barr

 

Nem egy igazi EDGE-játékos, de ha taget kapna, vélhetően a defensive endekét kapná meg, így ide kell sorolni. 12-13 millió körül lehet az értéke és egy olyan rendszerben kifejezetten nagyon jó lenne, ahol sokat kell rusholnia, esetleg konkrétan pass rushernek használnák az esetek jelentős részében.

 

 

Öreg, de hasznos veteránok

 

  • Cameron Wake

 

Wake 37 évesen is egy vadállatt, bár ilyen kevés sackje (6) legutóbb 2009-ben volt, újonc szezonjában. A játékára így sem lehet panasz, a PFF szerint a 17. legjobb pass rusher volt, valamint még így is összegyűjtött 54 nyomásgyakorlást. Ha akar még játszani, akkor olcsón kaphat valaki egy nagyon jó mentort és egy átlag feletti játékost.

 

  • Terrell Suggs

 

Suggs ugyanaz, mint Wake, csak lilában. 36 évesen szerzett 7 sacket, volt 58 siettetése és még mindig hozott egy jó szintet, egy évre még mindig megéri leigazolni, pláne egy PO-esélyes csapatnak.

 

[quote] Akik még szóba jöhetnek középkategóriás játékosokként:

Dion Jordan (SEA)

Bruce Irvin (ATL)

Dante Fowler (LA)

Shane Ray (DEN)

Clay Matthews (GB)

Preston Smith (WAS)

[/quote]

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!