Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök safetyk

Talán a safety class a legerősebb az idei piacon (amennyiben a várakozások szerint a legtöbb passzsiettető taget vagy hosszabbítást kap). Érdekes lesz figyelni, hogy folytatódik-e a poszt utóbbi két évben megfigyelhető elértéktelenedése a szerződések terén, vagy ezek a srácok tudnak-e változtatni a trenden.

 

 

1. Earl Thomas

 

Ugyan Thomas idén már 30 éves lesz és szezon elején eltört a lába, még mindig ő a liga egyik legjobbja posztján, a range-e párját ritkítja. Kilenc éves, többszörös Pro Bowler és All-Pro karrierjében 28 interception és 11 kikényszerített fumble szerepel a neve mellett, nem beszélve a rengeteg leütött labdáról, nagy szerelésről és nagy ütésről, amit kiosztott. A Seahawksszal nyilvánvalóan megromlott a viszonya, a sérülése pedig a trade-et is ellehetetlenítette, pedig sokat rebesgették a Cowboyst vagy a Chiefst is.

 

2. Landon Collins

 

Elég hullámzó karrierje volt idáig Collinsnak, de legjobbját nyújtva top 5 safetyként emlegethetjük a nevét. A legjobban a boxban lehet kihasználni a képességeit, a mindössze 25 éves játékos jelenlétét mindig érezni a line of scrimmage körül – ütéseit pedig végképp. Valószínűleg a Giants nem engedi ki a piacra, legalábbis az lenne az okos lépés, ha megtartanák, de ha mégis szabadügynökké válik, valaki nagyot fog szakítani vele – és Collins is nagy lóvét fog leakasztani.

 

3. Adrian Amos

 

Amosról talán kevés szó esett a Bears kiváló védelmében. Nem egy nagy playmaker, de két éve (vagy akár négy is) nagyon biztos pontja és a legjobb “szürke eminenciása” a Macik defense-ének. Még csak 25 éves, ez pozitív tulajdonság egy szabadügynöknél, aki nem mellékesen kiváló játékos. Ha a Bears kiengedi a piacra, Vic Fangio lehet, hogy ismét csapatában szeretné tudni a kiváló safetyt.

 

4. Lamarcus Joyner

 

A 2018-as szezonja kicsi visszalépés volt a 2017-eshez képest, de még így is a legjobbak közt lehet emlegetni a nevét. Nagyon biztosan szerel, csak 9 missed tackle-je volt az utóbbi két évben, de egy sokoldalú játékosnak mondható, aki a játék minden elemében hasznos és jó teljesítményre képes – jó, mondjuk blitzelni ne feltétlen küldd. A Rams tavaly franchise taget tett rá, most talán ez túl drága lenne.

 

 

5. Tyrann Mathieu

 

Mathieu kapott egy prove it szerződést Houstonban tavaly és most zsebre tenne egy nagyobb összeget. Nem lehet őt minden helyzetben és pozícióban jól használni, de a line of scrimmage körül egy nagyon sokoldalú játékos playmaker tulajdonságokkal. Futások megállításában és blitzelésben a többiek felé emelkedik, de mivel single high coverage-be nem merném hátraküldeni, ez limitálhatja a kérők számát. Illetve korábbi sérülései miatt sem kerülhetett feljebb a listán.

 

6. Ha Ha Clinton-Dix

 

Ha Ha egy jó kis safety, évek óta jól játszik, de valahogy nem akar kijönni belőle a kiváló játék. Furcsa módon a legtöbb Packers szurkoló nem annyira bánta távozását a nagy safety need ellenére sem, de aztán a Redskinsben sem váltotta meg a világot. Egy konzisztensen jó teljesítményt nyújtó játékos, minden évében volt legalább 3 pickje, coverage-ben jó, viszont a szereléssel akadnak problémái.

 

7. Tre Boston

 

Érdekes volt Boston sztorija, jó játéka ellenére nem kapkodtak érte a csapatok tavaly, és Mathieu-hoz hasonlóan egy prove it szerződést kapott csak. Idén 30-szor vették célba az ellenfelek, ennek a harmadát vagy leütötte, vagy leszedte, ebből is látszik, hogy a coverage az erőssége – ellentétben a szereléssel, 12 missed tackle-je volt 2018-ban.

 

8. George Iloka

 

Furcsa volt, mikor tavaly Ilokát, addigi kezdő safetyjét kivágta a Bengals, majd a Vikingsban csak csereként kapott kis összegű szerződést, miközben ő egy jó kis játékos, több minőségi szezont is maga mögött tudhat. Igazából mindenben használható, de semmiben sem emelkedik ki, talán ez okozhatta a kisebb tavalyi keresletét.

 

9. Kenny Vaccaro

 

Vaccaro első körös volt 2013-ban, így tehetség lakozik benne, azonban az NFL-ben nem igazán tudta ezt kihozni belőle senki. A Titansnél kicsit életre kapott tavaly. Ő azért már inkább az a kategória, akit nem szívesen kezdetnél, de mélyítésnek jó, vagy ha nagyon ég a ház, egy közepes szintet el tud hozni.

 

10. A többiek

 

Cserének, mélyítésnek lehet megfontolni a többieket, (jól teljesítő) kezdő potenciált már nem találni.

  • Clayton Geathers
  • Ron Parker
  • Adrian Phillips
  • Jimmie Ward
  • Mike Adams
  • Reggie Nelson
  • Mike Mitchell

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!