Connect with us

Érdekességek

Alig ért véget, de Atlanta ismét egy Super Bowl megrendezésére pályázik

Arthur Blank nem hiába akarta felhúzni a Falcons új stadionját. Bár a Georgia Dome sem volt leharcolt állapotban, Blank el akarta hozni egy új létesítménnyel a Super Bowlt a városba, és ez 2019-ben sikerült is neki. A terve olyannyira bevált, hogy akár a leghamarabbi rendezést is megkaphatja.

 

 

A következő öt évre már le vannak osztva az NFL csúcsmeccsének helyszínei. A következő két döntő Floridában kerül megrendezésre, előbb Miamiban (LIV, 2020), majd Tampában (LV, 2021), később Los Angeles (LVI, 2022), Glendale (LVII, 2023) és New Orleans (LVIII, 2024) kerül sorra. Legutóbb 19 évet várt a város egy újabb Super Bowl megrendezésére, most viszont elég lehet akár hat is. Az LIX, LX és LXI döntő egyikére ugyanis szintén jó eséllyel pályázik Atlanta, ami természetesen sokaknak nem tetszik.

 

Az NFL régen licitlehetőséget adott a városoknak 1-1 meghirdetett rendezési jogra, ám manapság már az NFL jelöl ki egy helyszínt, amely valamelyik Super Bowlra licitálhat. Ha adott város elfogadja a liga által szabott feltételeket a rendezésről, valamint a 32 tulajdonos jóváhagyja a város ajánlatát, akkor kerül hozzá a rendezési jog. Blank azzal védekezett az elégedetlenekkel szemben, hogy ahogy régen, úgy most is a tulajdonosok szavazatai kellenek egy rendezési joghoz, és nem érti, hogy ezért miért a város kap negatív véleményeket.

 

Az egyetlen ami bekavarhat a számításba a 2026-os labdarúgó-világbajnokság, amit az Egyesült Államok Mexikóval és Kanadával közösen rendez meg, és Atlanta is tervben van, hogy otthont ad néhány találkozónak, így a Super Bowl LX szinte kizárt, hogy ott kerüljön megrendezésre. A Super Bowl LIX Las Vegas miatt lehet bukó, hiszen a Raiders új otthona is jó eséllyel pályázik egy mihamarabbi rendezési jogra. Becslések szerint ezért leghamarabb 2027-ben lehet ismét Atlantában Super Bowl jegyeket venni, noha több város (Arlington, Houston, Santa Clara) is pályázni fog valamelyik rendezési jogra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!