Connect with us

Hír

Az opció le nem hívása az új kivágás

Az utóbbi időben beindult egy trend az NFL-csapatok körében, miszerint nem úgy kommunikálják a játékosok elküldését, hogy kivágták, vagy waivelték, hanem hogy nem hívták le az opciójukat. Azonban ez nem csak kommunikációs trükk, hanem a szerződésekben is így szerepel és ezzel bizony manipulálják a csapatok a kompenzációs pickeket. Így tett most a Jaguars és a Cowboys is 1-1 játékosával.

A Dallas Cowboys nem hívta le az elkapó Terrence Williams 2019-es opcióját és ugyanígy tett a Jacksonville Jaguars is a tight end Austin Seferian-Jenkins opciójával. Így mindketten szabadügynökök lesznek a mai naptól – fel is vittük őket a Free Agency Trackerünkbe. Mindkét csapat plusz 4 millió dollárt szabadított fel így a fizetési sapkájában.

Ennek az opció lehívásos, nem lehívásos történetnek egyébként a csapatok szempontjából az az előnye, hogy a kivágással ellentétben így ez a két játékos beleszámít majd a kompenzációs pickek formulájába. Egyre több szerződést alakítanak úgy a csapatok, hogy hivatalosan a csapatnak opciója van a játékos megtartására.

Jogi értelemben eddig ez nem létezett, csak gyakorlatilag, hiszen ha nincs garantált tartalom a további évekre, akkor eddig is kvázi csapatopció volt az adott év és az azt követő évek, viszont eddig jogilag kivágásnak minősültek ezek az esetek, a kivágott játékosok után pedig nem lehet kompenzációs picket begyűjteni. Így viszont kvázi lejáró szerződésű szabadügynökként távoznak és jövőre így akár kaphatnak értük a csapataik picket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!