Connect with us

Érdekességek

Bill Belichik az egyetlen ember a világon, akinek 8 gyűrűje van

Bill Belichick minden idők legsikeresebb főedzője, ez nem is kérdés. Azonban a Patriots előtt is volt munkája, máshol is letette mát a névjegyét (főleg a Giantsben), karrierje során pedig nyolc (!) Super Bowlt nyert meg. Soha senki nem nyert még ennyit.

 

 

BB korábban Neal Dahlennel állt holtversenyben, aki a 49ers vezetőségében dolgozva öt gyűrűt nyert 1979 és 1996 között, majd a Denver Broncos-zal kettőt 1996 és 2003 között (1999-től 2002-ig a csapat general managere volt). Most már Belichick az egyedüli csúcstartó és még hol a vége?

 

[quote]Ha így folytatja, ő lehet az első ember, aki mind a 10 ujjára szerzett egy gyűrűt.[/quote]

 

Belichick 1975-ben kezdte a szakmát, majd négy évvel később a New York Giantshez került, ahol előbb védelmi asszisztens, majd LB coach és ST-edző, majd 1985-től 1990-ig védelmi koordinátorként dolgozott. A Giantsnél alapozta meg a későbbi karrierjét: az ő edzősködése alatt lett alapszakasz MVP és NFL sack leader Lawrence Taylor, illetve az ő védelmének is köszönhetően nyert Super Bowlt a Giants 1986-ban és 1990-ben. Ezután volt a Browns és a Jets edzője, majd 2000-ben kinevezte a Patriots, a többit pedig már mindenki ismeri.

 

Az 53. Super Bowlig egyébként hat embernek volt hat gyűrűje (most ugye többek között Tom Brady és Robert Kraft is csatlakozott a társasághoz). A Steelers legendás vezetői, Dan Rooney és Art Rooney II, a Steelers-edző Chuck Noll (négy főedzőként, kettő a csapat tanácsadójaként), Mean Joe Green (négyet a Steelers játékosaként, kettőt vezetőségi tagként), Bill Nunn (Steelers scout), illetve Mike Woicik (az erőnléti edző hármat nyert a Cowboysszal és hármat a Patritosszal).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!