Connect with us

Minden ami NFL

Megszavaztuk a szezon legjobbjait!

Super Bowl előtti estén adja át a legjobbaknak járó díjakat az NFL. Ki lesz a szezon legértékesebb játékosa? A legjobb támadója és védője, vagy az év edzője? Egyelőre még csak találgatni lehet, mi – összesen 15 szerkesztő – azonban már most kiosztjuk a legjobbaknak járó elismeréseket.

 

 

MVP: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

 

10-5 arányban győzte le Patrick Mahomes Drew Breest a szavazataink alapján. Persze nagyon könnyen lehet érvelni Brees mellett, de tény, hogy a Chiefs irányítója is teljes mértékben megérdemli:

 

  • 50 passzolt TD-je a legtöbb a ligában,
  • 5097 yardja a második legtöbb a ligában (Big Ben 32-vel szerzett többet),
  • 113,8-as passer ratingje a második legjobb a ligában (Breesnek 115,7-es volt)

 

Mahomes statisztikáiról ódákat lehetne zengeni, minden várakozást felülmúlt, másodévesen kevesen büszkélkedhetnek ilyen szezonnal, elképesztő dolgokat vitt végbe – nem csak statisztikailag.

 

Offensive Player of the Year: Drew Brees, QB, New Orleans Saints

 

Brees egyszer már járt így – 2011-ben úgy lett az év támadója, hogy sok tekintetben túlszárnyalta Aaron Rodgers, de a 15-1-es Packers mindent vitt (tegyük hozzá, jogosan). Kár érte, egy ilyen kaliberű irányítónak egy MVP címet azért illett volna kapnia karrierje során.

 

Hét szavazatot kapott tőlünk, mint a legjobb támadó, míg Mahomes néggyel a második lett. Rajtuk kívül még két játékos kapott szavazatot: DeAndre Hopkins kettőt és Tyler Lockett egyet. Előbbi a liga legjobb elkapója volt 2018-ban, utóbbi pedig a leghatékonyabb. 

 

Defensive Player of the Year: Aarond Donald, DT, Los Angeles Rams

 

15/15 – egyhangúan Donaldot tartjuk a szezon legjobban teljesítő védőjének. A 20,5 sackje és 106 nyomásgyakorlása a legtöbb volt a ligában minden játékost figyelembe véve (egyedül neki jött össze a 100+ nyomás és a 20+ sack), vagyis még az EDGE játékosok sem voltak olyan hatékonyak, mint a DT-poszton játszó Donald. Futás ellen is elit volt, egyszerűen nincs hiba a játékában.

 

 

Offensive Rookie of the Year: Baker Mayfield, QB, Cleveland Browns

 

Két játékos kapott szavazatot: Baker Mayfield és Saquon Barkley. Mindkét játékos parádés szezont tudhat maga mögött, de a szerkesztők úgy ítélték meg 10-6 aranyában (katonadani megosztva mindkettőjükre szavazott), hogy a Browns franchise-irányítója volt a legjobb újonc idén. Mayfield 27 TD-vel fejezte be a szezont, vagyis megdöntötte Peyton Manning és Russell Wilson újoncként szerzett TD-rekordját, pedig mindössze 14 meccsen játszott és 13-szor volt kezdő. Ráadásul mindezt úgy, hogy Hue Jackson hat mérkőzésen keresztül visszatartotta: Hue-val 8 TD-re és 6 INT-re volt csak képes, míg Hue nélkül 19 TD-t szerzett 8 INT mellett. Mayfielddel akár már idén is PO-ba juthatott volna a Browns egy kicsit is értelmes edzői stábbal, nem csoda, hogy a legtöbben odáig vannak érte.

 

Persze Barkley is zseniálisan játszott: 1307 futott yardja (5 yardos átlag) és 11 TD-je már önmagában félelmetes, e mellé pedig még volt 721 elkapott yardja és négy TD-je, vagyis újoncként 2028 yardot és 15 TD-t szerzett.

 

Defensive Rookie of the Year: Derwin James, S, Los Angeles Chargers

 

A Chargers nagyon tud védőt draftolni, Joey Bosa után egy újabb elit tehetséggel sikerült beújítani. James már első évében közel All-Pro szinten játszott: 105 tackle, 3,5 sack, 13 leütött passz és három INT került a neve mellé. Nem volt olyan aspektusa a játéknak, amiben ne lett volna jó – nem véletlen, hogy a 15 szerkesztőből 10 rá szavazott.

 

 

A safetyn kívül még egy játékos kapott szavazatot, öten Darius Leonardöt látták a legjobb újonc védőnek. 163 tackle-je a legtöbb volt a ligában, mellé szerzett hét sacket és négy fumble-t is kierőszakolt, a szezon második felében pedig coverage-ben is megállta a helyét.

 

Comeback Player of the Year: Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

 

JJ Watt egy vadállat volt, ennek ellenére egyetlen szavazatot sem kapott, a Colts irányítója egyöntetűen nyerte meg nálunk a díjat. 4593 yardot passzolt, 39 TD-je a második legtöbb volt Mahomes után, 67,3 százalékos pontossága és 98,7-es passer ratingje pedig karriercsúcs. Nem utolsó sorban pedig bejuttatta a csapatát a rájátszásba.

 

Head Coach of the Year: Matt Nagy, Chicago Bears

 

Nagy volt a megosztottság, összesen öt edző kapott tőlünk szavazatot. Luck és a Colts parádéja miatt Frank Reich négyet, Mahomes vadállat szezonjáért Andy Reid hármat, a Chargers feltámadásáért és a Patriots sokadik zseniális menedzseléséért pedig Anthony Lynn és Bill Belichick is kapott egy voksot. Hatan azonban úgy gondolták, hogy Luckkal, Bradyvel, Mahomesszal vagy Riversszel azért könnyebb csodát tenni, mint Mitchell Trubiskyvel, így Matt Nagy lett a befutó.

 

 

A korábbi Chiefs edző díjazása abszolút jogos (én nem rá szavaztam), hisz a jó védelem önmagában semmit nem ér, ha az offense teljesen impotens. Nagy azonban Trubiskyvel – aki a PFF szerint a 33. legjobb irányító volt 2018-ban –, vagy inkább Trubisky ellenére is képes volt egy potens offense-t összerakni, illetve a QB időszakos kiesését is jól kezelte.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!