Connect with us

Szabadügynök

Fullba nyomjuk a költekezést – Bills FA-kitekintő

A Buffalo Billst többen is 1/1 esélyesnek gondolták, ehhez képest a 6-10-es mérleg ezzel a támadósorral teljesen vállalható. Mert bizony Buffalóban támadósor kerestetik, amit most a világ minden pénzéért össze kell rakni Josh Allen fejlődése érdekében.

 

 

Mennyi az annyi?

 

Brandon Beane general manager $79 895 565-ból gazdálkodhat az Over The Cap adatai alapján, de természetesen ez az összeg tovább növelhető.

 

Beane nagyon helyesen kivágta Charles Clayt, de így is akadnak még elküldésre alkalmas jelöltek. LeSean McCoy és Chris Ivory is esélyes lehet, előbbi elküldésével majdnem $6,5 milliót, utóbbival $2,25 milliót lehetne felszabadítani. Ám McCoy kapcsán nem olyan nyilatkozatok jönnek ki, hogy megválna tőle a csapat, hiszen nagyon szeretnék, ha az előttünk álló szezonban is segítené Josh Allent. A támadófal adhat még két potenciális cut-esélyes játékost, de ez nagyban függ a szabadügynökök visszaigazolásától. Vladimir Ducasse kivágása $2 milliót szabadítana fel, ha már kispadra szorult, mint ahogy a center Russell Bodine helye sem biztos a kezdőben, a távozása pedig $2,3 millió plusz pénzt jelentene.

 

Szabadügynökök

 

Beane már az alapszakaszt követően megkezdte néhány játékosa újraigazolását, így Lorenzo Alexander (OLB), Derek Anderson (QB), Jeremiah Sirles (OG) és Reid Ferguson (LS) is Buffalóban kezdi meg a 2019-es szezont. A névsor várhatóan nem sok játékossal fog bűvülni.

 

 

A fentiek közül Kyle Williamsre és Vontae Davisre nem kell energiát pazarolni, hiszen mindketten visszavonultak… mondjuk Davis fogalmam sincs mit csinált. Ahogy a korlátozott szabadügynökök (RFA, ERFA) sem lényegesek, egy tenderrel újra lehet őket igazolni.

 

A korlátlan szabadügynökök (UFA) közül viszont már találni egy-két kezdőjátékost is. Ahogy a cap helyzetnél említettem, a támadófal kiléte elég kérdéses. Három játékos is szabadügynök lesz innen (Groy, Miler, Mills), de egyikük sem olyan, akiért feltétlen kaparni kéne. Sőt, a Bills számára az lenne az ideális, ha mindhárom helyett egy jobb játékost hozna a szabadügynök-piacról, de mint tudjuk, ez nem mindig ilyen egyszerű. Ha kapnak is szerződést, az max egy kis összegű, rövid távú megállapodás lesz, de ha már ennyi pénz áll a házhoz, én azt jobb játékosokra költeném inkább.

 

A maradék játékosok szintén egy prove it szerződésben bízhatnak, de igazából akkor sem történne tragédia, ha mindet elengedné a Bills.

 

Igazolások

 

A Bills meg sem várta a piac nyitását, hogy új embert hozzon a támadófalba, aki a Jetstől kivágott Spencer Long lett. Ha azzal számolunk, hogy center lesz, akkor az alábbi posztoka kell mihamarabbi megoldást találni:

 

 

A támadófallal kezdeni kell valamit, amire két út áll a Bills rendelkezésére: vagy a biztosra megy, és a nem jó, de legalább összeszokott fal elemeit visszaigazolja, vagy kinyitja a bukszáját, és megpróbálja elhozni a legjobb elérhető neveket. Utóbbira több poszton is lesz lehetősége, noha vélhetően sok játékos nem szívesen hagyja ott a SB-esélyes csapatát. Első számú elkapókkal nem bővelkedik a piac, holott az nagyon ráférne a Billsre, de arra a draft jó opció lehet. Noha Zay Jones 400+ snapet töltött a slotban, a legjobb meccseit a szélen játszotta, és mivel tele van az idei piac slot elkapókkal, beruháznék egyre. Már csak azért is, mert a rutin borzasztóan hiányzik a fiatalokkal teletűzdelt egységből. Ugyanez a helyzet a tight endekkel is, ahonnan Clay távozásával eltűnt a rutin, Allennek pedig szüksége van tapasztalt és jó képességű társakra, de a draftról is elhoznék egy tehetséget.

 

A védőfalra is ráfér a foltozás. Kyle Williams távozásával nincs elég ember középen, illetve olyan arc sem, aki az irányítót siettetni tudná. A széleken Jerry Hughes hibátlan, de mellé sem Murphy, sem Lawson nem nő fel eléggé. A falba tehát mindenképp várok egy nagyobb nevű igazolást, ahogy a draftról is fog jönni az első három kör valamelyikében erősítés, ebben biztos vagyok. A többi posztra csak mélyítés gyanánt jöhet újabb játékos, illetve kíváncsi leszek, hogy a CB-sorba hoz-e egy nagyágyút Beane a sok fiatal és tehetséges játékos mellé.

 

[quote]Néhány bold igazolás

Daryl Williams, OT – A panthersös múltja miatt lehet örülne Sean McDermott hívásának.

Demaryius Thomas, WR – Ő az egyetlen igazi első számú elkapó, viszont amíg sérült, nem tudják leigazolni – cserébe lehet az ára sem verne földhöz senkit.

Gerald McCoy, DT – Leslie Frazier, a csapat védőkoordinátora jól ismeri, és betölthetné a Williams által hagyott űrt.

Jared Cook, TE – A Bills TE-edzője, Rob Boras több éven át dolgozott vele a Ramsnél.

Thomas Davis, LB – McDermott 6 évig volt a főnöke, Milano sérülése miatt nem ártana egy jó backup.[/quote]

 

Összegzés

 

A Billsnek a következő két évben az alábbi játékosok lesznek a létfontosságú szabadügynökei: Jerry Hughes (2020), Jordan Poyer (2021), Dion Dawkins (2021), Matt Milano (2021). Ennyi.

 

Ennek tudatában nyugodtan megteheti Beane, hogy ezen a nyáron szétkölti magát, mert mire a fenti négyessel hosszabbítani kell, addigra több játékos fizetése is kiesik a képletből, és meg sem érzik majd ezt a költekezést. Buffalóban az a fontos most, hogy Josh Allen körül megteremtsenek egy olyan környezetet, ahol normálisan tud játszani, és nagyon meglepődnék, ha nem próbálkoznának meg a legjobb nevek elcsábításával.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!