Connect with us

Hír

Hivatalosan is elkezdődött a Foles saga

Az éjszaka folyamán az Eagles hivatalosan is tájékoztatta Nick Folest, hogy lehívják a 20 millió dolláros opcióját. Folesnak így 5 napja lett volna dönteni, hogy ezt elfogadja, vagy visszafizet $2 milliót a csapatnak és megváltja a szabadságát. Nem kellett a Super Bowl MVP irányítónak ennyi gondolkodási idő, ugyanis egyből informálta az Eaglest, hogy visszafizeti ezt az összeget, hogy szabadügynök lehessen.

Igazából mindkét lépés teljesen várható volt és most jön az igazi kérdés a Foles sagával kapcsolatban. Az Eaglesnek ugyanis március 5-ig van ideje rárakni a franchise taget Folesra annak reményében, hogy a piac nyitásakor el tudja cserélni. Ezt nyilván csak akkor fogja megtenni Howie Roseman general manager, ha már tudja, hogy el tudja cserélni, ugyanis kockázatos lenne enélkül rátenni a taget. Szerencséjére addig jön az NFL Scouting Combine, ahol az ilyesfajta beszélgetések be szoktak indulni a GM-ek közt.

Az ellenérték Adam Schefter információi szerint egy harmadik körös pick lehet, ami tűnhet kevésnek vagy soknak is, attól függ, honnan nézzük. Ha azt vesszük figyelembe, hogy az Eagles szorult helyzetben van, akkor soknak is tűnhet, viszont ha azt, hogy úgy cserél érte valaki, hogy kezdő irányítóját keresi, akkor olcsón megúszhatja ezt.

Illetve ha simán elengedi az Eagles, akkor kapnak majd minden bizonnyal egy 2020-as harmadik körös kompenzációs picket, tehát a sasoknak minimum ekkora ellenérték fejében éri csak meg a csere opciót választani. Plusz előny lehet az Eagles számára, hogy így legalább valamennyire kontrollálják, melyik csapathoz kerül és megakadályozhatják, hogy a Giants vagy a Redskins vigye el Folest. Nyilván tag esetén Folesnak is van beleszólása, melyik csapatba kerül, hiszen csak akkor lehet elcserélni, ha aláírta a franchise taget, így ő is megválogathatja, melyik csapatba szeretne igazolni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!