Connect with us

Szabadügynök

Jöhet az újabb rebuild a sivatagban – Cardinals FA-kitekintő

Az arizonai franchise történelme legrosszabb szezonján van túl, 3-13-as mérleget sikerült összehozni Steve Wilksszel és megszerezték az 1/1-es draftjogot. Cserébe az új McVay-klónnak és kopasz mentorának bőven van pénze új alapokra helyezni a csapatot.

Cap space

Közel 42 millió dollárral vághat neki a szabadügynök-piacnak Kliff Kingsbury és Steve Keim, és mivel a 4-3-as projekt nem vált be, érkezett védő-koordinátornak Vance Joseph és elvileg a 3-4 is. Természetesen ezt az összeget lehet növelni kivágásokkal.

A piacnyitás előtti kivágások áldozata lehet DJ Humphries, aki 9,6 milliót keresne, de elég visszavonni az ötödik éves opcióját, ha egészséges, és szabadügynök lenne. Mivel Humphries karrierje során rendszeresen sérült volt, amikor pedig pályán volt, átlagos, vagy az alatti teljesítményt nyújtott, nem lepne meg az elküldése, cserébe lehetne a piacon vagy akár a drafton új LT-ért nézelődni. Brandon Williams cornerback és TJ Logan futó/visszahordó kivágása nem szabadítana fel akkora helyet, de mivel nullához közeli teljesítményt hoznak, lehet, hogy egyszerűbb lenne új embereket keresni a helyükre. Jermaine Gresham TE szintén botrányos meccseket hozott az elmúlt években, büntetésekkel és elejtett labdákkal vétette észre magát a legtöbbször, az ő kivágása közel 2,5 millióval növelné a cap space-t. Antoine Bethea utolsó évét tölti a három éves szerződéséből, fontos játékos az öltözőben és a pályán is, de már 35 éves lesz, kicsivel több, mint 3 milliót nyerne rajta a csapat. És persze Mike Glennon csereirányítót is el lehet küldeni, ha nagyon kellene még egy millió dollár.

Szabadügynökök

Kingsbury szerencséjére vagy épp szerencsétlenségére nem sok lejáró szerződésű veteránt kell megtartani, mivel szinte mindegyikük borzalmas éven vannak túl.

A támadósorban Mike Iupati guard sorozatban a második évét zárja sérültlistán és igazából csak az arizonai karrierjének első másfél évében volt jó. JJ Nelson a sebességével próbált betörni a ligába, nem sikerült neki, könnyű szívvel fognak megválni tőle is.

A védelemben a Deone Bucannon $LB projekt ígéretesen indult, de végül a liga egyik leggyengébb linebackere lett, kétlem, hogy Vance Joseph védelmébe pont ő fog kelleni. Markus Golden már egy másik kérdés, 2016-ban 12,5 sacket és négy kierőszakolt fumble-t szerzett, 17-ben viszont elszakadt az ACL-je, és a tavalyi teljesítménye már nem volt az igazi. Elmondása szerint ő szeretne visszajönni, de lehet, hogy Keimék inkább a drafton hoznának utánpótlást. Rodney Gunter karrierje legjobb évén van túl 4,5 sackkel, valószínűleg nem lenne drága visszaigazolni, Tre Boston szintén megbízhatóan játszott, de ő lehet, hogy már drágább lesz.

A rúgó Phil Dawson 500 44 éves és megbízhatatlan, plusz a fiatal Zane Gonzalez egész jó számokat hozott a szezon második felében. Lejáró szerződésű még Benson Mayowa, Zach Moore, rotációs DE-k, Oday Aboushi csere guard, Joe Barksdale RT, Derrick Coleman fullback, és Gerald Hodges special teamer LB, őket valószínűleg minimális pénzért vissza lehetne igazolni, ha lát bennük potenciált az új stáb.

Az RFA-k olcsóért visszaigazolhatóak és a cseresorban hasznosak is lehetnek, így én John Wetzelt (G), Olsen Pierre-t (DT) és DJ Fostert (RB/WR) is tenderezném. ERFA szinten pedig Ricky Seals-Jonesban látom a lehetőséget, hogy kinövi magát 2. számú TE-nek, de a többiek is aprópénzért maradhatnak a training camp végéig, jobb esetben tovább.

Igazolások

Legnagyobb hiányposztok:

Mivel nagy pénzt nem kell fizetni a lejáró szerződésű játékosoknak, bőven lehet kukázni a piacon. Sőt, Keimék már el is kezdték a két kivágott játékos leigazolásával, az egyik Robert Alford (CB), aki három évre, 22,5 millióért jött. Tavaly iszonyúan gyenge éve volt, és lehet, hogy nem is PP túloldalára hozták, hanem slot CB-nek. Persze így a No. 2 CB kérdés még mindig megoldatlan, de az már évek óta az. Nagyon pletykálják Bradley Robyt a Vance Joseph kötődés miatt, kérdés, mennyire megbízható a srác, mert a tavalyi éve neki sem volt a legjobb. A másik igazolás Brooks Reed (DE) volt, szintén Atlantából, egy évre jött, kétmillióért.

A támadófalba bárki upgrade lehetne. Rodger Saffold egy elég jó igazolás lenne LG posztra, Ramon Foster 33 évesen pár évre jöhetne, de Andy Levitre vagy akár Ben Garland is jöhet, ha folytatni akarják az ex-Falcons játékosok sorát. Centerben Mason Cole újoncként nem volt rossz, de nem is volt jó, Matt Paradis érkezése sem lenne meglepő. Elkapó poszton Fitz és Kirk mellé bőven jöhet erősítés, főleg, hogy Fitzgerald minden év végén elgondolkodik a visszavonuláson. Vegas szerint a Cardinals a legesélyesebb Antonio Brown megszerzésére, de a piacon például Golden Tate-re is le lehetne csapni. Philipp Dorsettnek is lejár a szerződése a Patriotsnál, Cole Beasley pedig tökéletes fit lenne Kingsbury sémájába.

A védőkhöz Brandon Marshall szintén Joseph miatt lehet várható igazolás, de az utolsó két éve neki sem volt a legjobb. A védőfalba Sheldon Richardson és Henry Anderson illene a 3-4-es rendszerbe, CJ Mosley tökéletes igazolás lenne a linebacker sor közepére, ha a Ravens nem tudja megfizetni. ZaDarius Smith a futás elleni védekezésben lehetne upgrade, Ronald Darby pedig a 2. számú CB posztot tölthetné be, de Steven Nelson vagy Morris Claiborne is fejlődés lenne az eddigiekhez képest.

Összegzés

Rengeteg hiányposztja van a csapatnak, de szerencsére most van pénz lóvéra, így egy nagyobb költekezés is belefér, hogy aztán a drafton mindegyik kör elején tovább foltozzák a rostert. Ha a HC kinevezés beválik, két éven belül lehet, hogy ismét számolni kell a 2015-ös NFC West bajnokkal.

UPDATE: A Cardinals leigazolta a Billstől kivágott Charles Clay tight endet egy évre.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!