Connect with us

Érdekességek

Két év alatt a koordinátorok háromnegyede lecserélődött

Az NFL-t szokás “Not For Long” gúnynévvel is illetni, ami arra utal, hogy milyen rövid ideig van a játékosoknak, edzőknek állásuk a ligában. Mike Clay posztolta twitterre az alábbi táblázatot arról, hogy a legmagasabb három edzői pozícióban (főedző, illetve a támadó- és védőkoordinátor) ki mióta van állásában. A sok piros szín pedig árulkodó, hogy milyen nagy volumenben történnek változások a koordinátorok közt.

A 2017-es szezon kezdete óta a koordinátorok több, mint 75 százaléka (76,6%) cserélődött ki az NFL-ben. A 64-ből mindössze 15 dolgozott ugyanabban a pozícióban két éve, mint most. Ebből a 15-ből négy támadókoordinátor: Ken Whisenhunt (Chargers), Josh McDaniels (Patriots), Pete Carmichael (Saints) és Kyle Shanahan (49ers), ráadásul Shanahan ugyebár a főedző, aki a támadókoordinátori feladatokat is ellátja, szóval ha szigorúak lennénk, akkor egyel csökkenthetjük is ezt a számot.

A védőoldalon 11 koordinátor maradt a helyén: Leslie Frazier (Bills), Rod Marinelli (Cowboys), Todd Wash (Jaguars), Gus Bradley (Chargers), Wade Phillips (Rams), George Edwards (Vikings), Dennis Allen (Saints), Jim Schwartz (Eagles), Keith Butler (Steelers), Robert Saleh (49ers) és Greg Manusky (Washington).

Ennek a nagy változásnak nyilván több oka is van. Egyrészt a koordinátorok az elsőszámú jelöltek főedzői állásokra, az utóbbi két évben pedig 14 csapat váltott főedzőt (a Cardinals kétszer ráadásul). Másrészt az új főedzők új koordinátorokat is hoznak magukkal. Harmadrészt a rosszul teljesítő csapatrészekért a koordinátorok a felelősök, ezért a főedzők gyakran bennük keresik a hibákat – nyilvánvalóan sokszor teljesen jogosan.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!