Connect with us

Érdekességek

Luke Wentz: az európai srác, aki történelmet írt!

Az nem olyan rendkívüli dolog, hogy egy európai focista az USA-ban próbál szerencsét, erre több példa is volt korábban, volt aki ösztöndíjjal, volt pedig olyan is, aki önerőből ment a tengerentúlra, hogy egy egészen más környezetben fejlődhessen. De olyanra még sosem volt példa, amit Luke Wentz véghez vitt. Ő ugyanis az első olyan európai születésű irányító, akit recruitolt egy FBS (első osztályú) college csapat, ráadásul nem is akármilyen egyetemi program, hanem a Virginia Cavaliers, az ACC konferenciából.

A Paderborn Dolphins üdvöskéje háromcsillagos tehetségként volt számontartva, ami egészen kiváló egy európai játékoshoz mérten, nem is véletlen, hogy nem csak a Virginia, hanem a Temple is érdeklődött iránta, mellettük pedig több nagyobb program (Georgia, North Carolina, Rutgers) edzőtáborában is megfordult. Nagyon jó testi adottságokkal van megáldva, ami mellett hihetetlen az atletikussága is, ezért többen nem is csak irányítóként tekintenek rá, hanem elkapóként is, de a Virginia vezetőedzője, Bronco Mandenhall leszögezte, hogy csak quarterbackként számol vele egyetemi karrierje kezdetén. Ezt pedig a róla összevágott videója is tökéletesen igazolja, amit IDE kattintva értek el.

Sokaknak Carson Wentz ugorhat be vele kapcsolatban, de semmi rokoni kapcsolatot nem találtunk közte és Luke között, de folytatjuk kutatásunkat, hátha valami összefonódásra akadunk. Az mindenesetre biztos, hogy nagyon tehetséges és izgalmas játékos lesz, hiszen a földön és levegőben egyaránt veszélyes játéka tökéletesen fog illeni a Cavaliers által futtatott air raid típusú támadórendszerbe.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!