Connect with us

Szabadügynök

Még két évünk van – Vikings FA-kitekintő

A Vikes magja még két évig van szerződtetve, addig foltozni kell a repedéseket, amik már most megjelentek. A hiányposztokból azonban elég gyenge a piac, így különösen rizikós lesz, hogy mit oldanak meg onnan, és mit a draftról.

 

 

Cap-helyzet

A csapatnak alig hétmillió dollárja van a sapi alatt, amivel ők állnak az egyik legszűkösebben a ligában. Nyilván ez csalóka szám, hiszen számos játékostól meg lehetne, és akár meg is kellene válni, vagy a szerződését átstrukturálni. Andrew Sendejótól szinte biztos megválnak, Mike Remmers alatt pedig eléggé forró a talaj, velük ketten tízmilliót spórolhatna a csapat. Everson Griffen meg lesz kérve, hogy a 11 milliós szerződését hadd alakítsák át, vagy adjon le az igényeiből, hiszen a mentális problémái miatt pár szinttel a megszokott Pro Bowl/All-Pro teljesítménye alá zuhant. Hosszabbítások és egyéb lépések nélkül reálisan 20 millió dollárral a zsebében néz farkasszemet a piaccal a Vikes.

 

Szabadügynökök

Rémesen sok FA-ja lesz a csapatnak, nincs kulcsember, de többen komoly fogaskerekek a gépezetben. Rashod Hill és Anthony Harris RFA-k, Harris minden bizonnyal kap 3 millióért egy második körös RFA-tendert (tehát ha valaki így is elvinné, draftjogot is kell adnia érte), Hill pedig lóg a levegőben O’Neill pozíciója miatt. ERFA-ból a fullback CJ Ham és a punter Wile meg lesz tartva, az OT Lang és a TE Price pedig el lesz küldve.

 

A valós szabadügynökök szép számmal vannak jelen. Anthony Barr és Sheldon Richardson közül az egyiküket újra kellene szerződtetni. Barr esetében azt látni, hogy a GM Rick Spielman kivárja, amíg a játékosa teszteli a piacot, ugyanis rizikós a folyamatos teljesítményváltozása, és szeretnék lehűteni a kedélyeit, nehogy túl sokat kelljen adni neki. WR Aldrick Robinson jó volt sokadik opciónak a csapatban, így megérdemelne valamit, csakúgy mint az örök returner és beugrós CB Marcus Sherels.

 

Akikkel gondban lesz a csapat, az a futó Latavius Murray, aki nagyobb falatot szeretne a tortából, és Cook nélkül iszonyat nagyokat tudott futni, viszont nyilván nem fog RB2-nél előrébb jutni, hacsak Cook nem sérül meg megint komolyabban. A futó viszont mindig egy eldobható és könnyen pótolható játékos, itt nyilván a legkisebb ellenállás irányába fog mozogni a front office, akár egy sokadik körös prospecttel. Tom Compton és Nick Easton nem biztos, hogy Minnesotában fognak munkát találni, Compton sose volt jó, Easton pedig másfél szezont kihagyott sérülések miatt, ami eléggé ingataggá teszi a helyzetét. A ST-edző váltásával nyilván meg kell tartani Dan Bailey-t is.

 

Hiányok és lehetséges célpontok

Sheldon Richardsonnal és esetlegesen Tom Johnsonnal bőven túl lenne töltve a védőfal, ideje még inkább odafigyelni a támadófalra, és szerezni melléjük egy életképes harmadik célpontot a passzjátékban, hogy ne csak Kyle Rudolph lehessen a biztonsági opció. A falba DJ Fluker, Trent Brown is elképzelhető, Fluker olcsó megoldás, Brown viszont tízmillió felett átlagolhat, érte áldozatot kéne hozni.

A támadók terén egy olcsó futó is elkéne, a Hawksból Mike Davis akár (évi pármilliós papír), vagy a piacon maradt UDFA-k közül valaki. Az elkapókból nem látni, hogy ki lenne életképes, és ki érné meg, hogy beszuszakoljuk a sapka alá vágások árán is. Az biztos, hogy egy szálfatermetű X-elkapó kell, mert Treadwell pont erre lett hozva, de nem vált be. Nincsenek jó nevek a piacon, Devin Funchess, Dez Bryant, John Brown, és Donte Moncrief személyében vannak középszerű lehetőségek olcsótól drágáig egyaránt, egyedül Tyrell Williams nevezhető kifejezetten életképes, jó játékosnak jelenleg, őt viszont meg kell majd fizetni. Személy szerint jobban örülnék egy olcsó, közepes megoldásnak, akár Chris Conley-ról beszélünk, akár egy öregebb stopgapről, akivel kihúzzuk még 1-2 évet egy jó WR-classig a drafton.

 

Mit várhatunk a drafttól?

Nyilvánvalóan sokadik éve a támadófal lesz a need, de ne lepődjünk meg, ha a piacról is megpróbálják enyhíteni a gondokat a csapatnál. Egész jó lesz az első két körben az OL-class, és akármennyire is meg van töltve a védőfal, Zimmerék lehet, hogy elcsábulnak egy belső falemberért, és akkor Richardsonra sem lesz szükség.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!