Connect with us

Érdekességek

Megdől vajon egyszer a Miami páratlan rekordja?

2004-ben a Miami Egyetem olyat tett, amit azóta egy egyetem sem volt képes reprodukálni, még az utóbbi években méltán híres Alabama sem. Idén azonban szeretnék megpályázni a történelmi rekordot.

 

 

Azon a 2004-es játékosbörzén 6 Hurricanes játékos kelt el az első körben, ami máig nem csak megdönthetetlen, de beállíttatlan rekord is a draftok történelmében. A “csodahatos” Sean Taylor (S, 1/5), Kellen Winslow (TE, 1/6), Jonathan Vilma (LB, 1/12), D.J. Williams (LB, 1/17), Vernon Carey (OT, 1/19) és Vince Wilfork (NT, 1/21) nevét fémjelezte, akik nem csak hogy az első körben, de a top 21-ben kerültek kiválasztásra.

 

Azóta több olyan egyetem is akadt, amely megpróbálta megdönteni ezt az elképesztő mérföldkövet, ám a legtöbben csak négyig jutottak. Így volt ezzel az Auburn (2005), a Florida State (2006), az LSU (2007), a USC (2008) és az Oklahoma (2010) is. Majd aztán megjelent az NCAA sötét fellege Nick Saban személyében, beindítva ezzel az Alabamán a prospect gyárat. Négy alkalommal is összejött nekik a 4 elsőkörös prospect (2011, 2012, 2017, 2018), ám mégsem ők jártak a legközelebb a Miami csúcsához. Azt ugyanis az Ohio State állította be kis híján 2016-ban, amikor Joey Bosa (1/3), Ezekiel Elliott (1/4), Eli Apple (1/10), Taylor Decker (1/16) és Darron Lee (1/20) kiválasztásával öt elsőkörös neveltnél járt a 20. pick végén, ám azt nem követte több aznap, pedig volt egy Michael Thomas is abban a Buckeyes classban.

 

Az Alabama természetesen idén is megpróbálja a lehetetlennek tűnő feladatot, és több mock draft szerint is jó esélye lehet arra, hogy 6 játékost delegáljon az első napon. Quinnen Williams (DT) a class egyik legjobb játékosa, szinte biztos, hogy az első öt pick valamelyikén talál magának új csapatot. Jonah Williams (OL) szintén biztos elsőnapos prospectnek tűnik, ám utánuk már komoly dilemmát okoz magabiztos elsőkörös játékosokat felsorolni. Deionte Thompson (S), Irv Smith (TE), Mack Wilson (LB) és Josh Jacobs (RB) nevét emlegetik a legtöbbször, de könnyen előfordulhat, hogy egyiküket sem választják ki az első körben.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások