Connect with us

Szabadügynök

Mik a valódi lyukak? – Titans FA-kitekintő

A Titans újabb évet húzott le valódi fejlődés nélkül, sőt néha az volt az érzésünk, hogy a csapat még vissza is fejlődött. Továbbra is az erőfoci jellemzi a csapatot, de egyelőre nem találja a valódi identitását a gárda, valamint nem tudja kiaknázni Mariota képességeit.

 

 

 

Cap helyzet

 

Az erősítést már a szabadügynökpiacon meg kell kezdenie a gárdának, mert a tapasztalt vezérek is hiányoznak a labda mindkét oldalán. Szerencséjükre majdnem 42 millió dollár áll majd rendelkezésükre, így még kivágások nélkül is szemezgethetnek. Erre szükségük is lesz, mert az egyetlen kristálytiszta cut, Johnathan Cyprien, akin egy percig sem kell gondolkodni, és majdnem 5 millióval lesz könnyebb a sapka. Rajta kívül el lehet lamentálni még pár emberen, de őszintén szólva nem igazán érdemes. Akiken lehetne szemmel látható összeget spórolni, (Logan Ryan, Ben Jones, Wesley Woodyard) azok jól teljesítettek és csak egy tátongó űrt hagynának maguk mögött, akit meg akár ki lehetne vágni (Malcolm Butler) az nagy halott pénzt hagy maga után.

 

Szabadügynökök

 

Öröm az ürömben, hogy a jobb játékosaik nagy része szerződés alatt áll, így nem kell tartalékolniuk a jövőre és idén sincs sok lejáró szerződés. Brian Orakpo visszavonult, így konkrétan a legfontosabb free agent a passzsiettető Derrick Morgan, de szerintem csak rotációs szerepkörben reménykedhet. Ennek megfelelően nagy pénzt sem fognak kapni, se itt, se a piacon. Ezt szerintem jól tudja a Titans is, és csak akkor tartja meg, ha nem kér sokkal többet, mint a tavalyi átlagkeresete – már ha egyáltalán megkínálják szerződéssel.

 

Lejár még Kenny Vaccaro szerződése, akin csak az segíthet, ha nem kell többet fizetni neki mint tavaly, mert azért az 1 millió dollárért simán lehet hosszabbítani vele. A bal guard, Quinton Spain pedig jóindulattal is csak egy erős közepes volt, így nem fognak sietni az egyezkedéssel. Rajtuk kívül már tényleg csak perememberek vannak lejáró szerződéssel, így a Titans fordulhat a piac felé körülbelül 50 millió dollárral.

 

 

Igazolások

 

Ha a rosterre tekintünk, akkor az első amit észrevehetünk, hogy nincsen egyértelmű lyuk, ellenben sok helyen csak átlagos játékosok vannak a kezdőben, de olyan ordító hiányposzt nincs, ami egyértelmű prioritást élvezne a csapatnál. A védelembe hozni kell pass rushert, főleg ha a lejárú szerződésű játékosok nem maradnak, kellene egy jó belső falember, és a secondaryba is jöhetne minőségi utánpótlás, de hirtelen nem látom hova kellene feltétlenül kapni.

 

Ezek alapján Dante Fowler, Shaquil Barrett, Shane Ray vonal lehet az elsődleges kiindulási pont, de ha kikerül a piacra, akkor Dee Ford vagy Jadeveon Clowney nem lehet kérdés. A belső falemberek közül már kevesebben vannak, akik jól éreznék magukat ebben a sémában, egyedül Suh lenne hatalmas erősítés. Amennyiben őt nem sikerül megszerezni, számtalan veterán nose tackle lesz majd elérhető, akik közül lehet egy olcsó rotációs játékost igazolni.

 

 

A safety szekciót pedig fel lehetne turbózni, itt igazán nagy gyöngyszemek is akadnak. Lamarcus Joyner, Earl Thomas, Adrian Amos vagy éppen Tyrann Mathieu is nagy kincs lenen a csapat számára. Cornerback csak akkor kell, ha Ryan vagy Butler talpára útilaput kötnek.

 

A támadósorban szintén nehéz rendet tenni. Egyelőre úgy tűnik Mariotával a passzorientált játék nem fog működni, de azért elkapó Davis mellé jól jönne, valamint Walker utáni időszakra egy tight end is. Szerencsétlenségükre mindkét piac iszonyú gyenge idén, így én a draftban gondolkodnék a helyükben. A támadófal teljesítménye pedig tavaly óta visszaesett, de még így is jó képességű emberekről beszélünk. Talán a két guard poszt közül az egyiket lehetne fejleszteni, Spain sorsától függően akár mindkettőt. Furcsa kijelenteni, de a futásorientált felfogásukhoz a Seahawks futásban sokat fejlődött Sweezy – Fluker párosán lehet elgondolkodni.

 

Összességében a Titans pont olyan csapat, mint a mérlege mutatja. Egy nagyon közepes egység, amelynek a kezdőjében kevés a teljesen homály pont, de kiemelkedő játékosból is kevés van a rosteren.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!