Connect with us

Szabadügynök

Most már mélyen a zsebbe kell nyúlni – Bengals FA-kitekintő

A Bengals addig-addig tartotta a helyén Marwin Lewist, míg végül nagyon mélyre süllyedt. Már nem arról kell beszélni, hogy playoff esélyes lenne a gárda, hanem szeretnék elkerülni a csoportutolsó helyet. Ez nem lesz könnyű feladat, hacsak nem hajlandóak szakítani a hagyományaikkal és a szabadügynökpiacon is megpróbálnak bevásárolni.

Az elkölthető 50 millió dollárjuk top10-es pénzmennyiség, így éppenséggel ez nem is tűnik lehetetlennek, de nagyon meg kell gondolniuk, kire költenek. Előbb azonban nem árt átnézni a jelenlegi szerződéseket sem. A legnagyobb dilemmájuk az lesz, hogy a pár középszerű, de sokat kereső játékosukkal mit csináljanak. Itt van például a támadófalból Clint Boling és Cordy Glenn, akik közepes szezonon vannak túl, összesen majdnem 15 millió dollárt lehetne spórolni az elküldésükkel (minimális halott pénz mellett), de a rengeteget szenvedő támadófalból még a jobbak közé tartoznak.

Még jobb kérdés, hogy mi legyen Vontaze Burficttel, mert a sok balhé mellé újabban a sérülések és a gyenge teljesítmény is megérkezett. Elküldése esetén 7 millió dollár szabadulna fel, de egy teljesen gyámoltalan linebacker sor maradna nélküle. Végül pedig érdemes elmélkedni Dre Kirkpatrick sorsán is, aki egy átlag alatti cornerback és közel 10 milliót tesz zsebre. Még a 4 milliós halott pénz esetén is elgondolkodnék az elküldésén. Azt nem tartom valószínűnek, hogy mind a négyüktől elbúcsúzna a gárda, de nem lepne meg, ha csinálnának egy kis helyet még a sapka alatt.

A lejáró szerződésekkel ellenben jól állnak, a tavalyi kezdőből csak Bobby Hart és C.J. Uzomah szerződése jár le, illetve a nickel cornerback Darqueze Dennard maradna kontraktus nélkül. Egyikük sem játszott kiemelkedően, de azért a pénzért, amiért tavaly játszottak, mindhárman megtarthatóak. Uzomah csak azért kapott nagyobb szerepet, mert Eifert megint nem tudott egészséges maradni, de az egészségügyi állapotaikat figyelembe véve inkább a fiatalabb játékost tartanám meg, mint Eifertet, aki szintén szerződést keres. Érdekes, hogy a harmadik tight end, Tyler Kroft szerződése is lejár, de szerintem arra a legkisebb az esély, hogy ő marad a csapatnál. Bobby Hart az amúgy is gyenge támadófal leggyengébb láncszeme volt, így nem gondolnám, hogy prioritást élvezne, Dennard ellenben maradhat, mert slotban elfogadhatóan játszott.

A védelemből még három veterán játékos, Michael Johnson, Vincent Rey és Preston Brown szerződése jár le, de teljesítményükkel nem vívták ki, hogy érdemes legyen megtartani őket. Az egyedüli gond, hogy a két inside linebacker távozása mennyiségileg is megroppantja az egységet, pedig már évek óta erősítés kellene Burfict mellé.

Így el is jutottunk a hiányposztokhoz, ahol a két legnagyobb prioritás a belső linebacker és a támadófal. Előbbinek elég rossz piaca van, talán csak C.J. Mosley és Jordan Hicks jobb lehetőség, mintha Brown szerződését hosszabbítanák meg. Mosley megszerzésére nem sok esélyt látok, esetleg Hicks szerződtetésére lehet némi sansz, ha piacra kerül. A támadófalba viszont már akadnak top játékosok. Én elsősorban a jobb oldalát erősítnem meg a falnak, a bal oldalon Glennt és Bolingot megtartanám. Right guardba mindjárt ott van Mike Person, Jeff Allen vagy AJ Cann is, talán nem kellene annyira mélyen a zsebbe nyúlni egyikükért sem.

Fontos lenne továbbá a tight end szekció ráncfelvarrása is. Valamelyik tight end egészen biztos marad a lejáró szerződésű játékosok közül, valamint az RFA Lengel is. Fontos lenne azért egy jó kezű játékos idehozni, mert Daltonnak láthatóan jót tesz, ha van középen egy biztos kezű célpontja. Én Jared Cookot tudom elképzelni, aki tavaly teljesen jó produkciót nyújtott a Raidersben. Nem ártana még egy pass rusher sem, mert a Bengals nyomásainak nagy része inkább a védőfal belsejéből születik. Itt Michael Johnsonnál egészen biztos, hogy találnak jobb alternatívát. A legnagyobb nevek aligha kerülnek ki a piacra, de Brandon Graham vagy Cameron Wake hozna egy kis színt az egységbe.

Összességében a Bengals kerete jelenleg kevés egy rájátszás részvételhez. Egyelőre a lassú építkezés lehetne a cél, így nem szórnám el két marokkal a pénzt a helyükben. Fontosabb lenne, hogy azt a maréknyi valóban jó játékosokat megtartsák és a nagy sztárokkal elhitessék, hogy érdemes lesz itt játszani a jövőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!